Barbro S

Pesaro - sista timmarna
När vi var nöjda med att ha andats fräsch havsluft vandrade vi tillbaka till Pesaros centrum. En ingång som såg inbjudande ut var denna.
Så passande med paret som höll varandras händer upptäckte jag när jag tittade in. Inifrån kom också fin musik.
Just då var folktomt men tidigare pågick en vigsel när vi passerade. Allt för bröllopet, alltså, och till detta fanns en ståndsmässig bilfärd i snygg äldre Rolls Royce att hyra.
Priset kan vi nog inte föreställa oss, men visst vore det läckert att få åka i en sådan, till bröllop eller annan festlighet.
 
Sen var det äntligen dags för lunchen. Det var lite svalt så vi sökte oss en plats i solen. En pratsam servitör rabblade upp allt som erbjöds men vi lyssnade nog bara lite halvhjärtat, tänkte att vi skulle läsa menyn själva. Där stod inte hälften av vad han sagt, upptäckte vi, men kom ihåg att han nämnt att man kunde gå in och titta vid disken. Jag gjorde så men såg bara en massa olika mackor först.
 
Lite längre in en kvinna som pekade och en kockklädd man som la upp på tallrik olika rätter. Det lockade mig och jag gjorde detsamma. Hörde mig för om det fanns något varmt, "caldo", på italienska, men han skakade på huvudet. Sen lät han mig smaka potatisen och den var absolut jättegod, marinerad med vitlök bl.a. och jag valde den till det andra jag pekat på.
Det blev den godaste måltiden på hela resan då maten i övrigt inte var speciellt märkvärdig. Okej, men inte så mycket mer. När jag bad om ett glas vitt vin kom de ut med en oöppnad flaska och då smakade vinet också väldigt gott. Vi satt på ett litet torg, Piazza Lazzarini, med tidigare visad karusell och två utecaféer. Med bara italienare runt omkring hade vi nog lyckats hitta ett bra ställe.
Mätta och belåtna gick vi tillbaka mot stora torget och vidare till busshållplatsen.
Den förste vi såg när vi klev av bussen, Odoardo Giansanti, poet med hund i silvrigt utförande, blev också den som vinkade av oss.
När vi kom tillbaka till Gabbice Mare tog vi en stilla promenad längs stranden som inte var full av soldyrkare.
Lite stillsamt läsande och filosoferande går ju bra det också och att promenera som vi gjorde mot vårt hotell.
Jag tror att vårt hotell, Sans Soucis, var det första av de tre som syns till höger. Helt okej, fyrstjärnigt hotell, med visserligen lite små, ändå väldigt fräscha rum, men vi var lite besvikna att inte få bo i själva staden Pesaro, där det var lite mer folkliv nu när semestersäsongen avfolkat denna badort.
 
Några enstaka segelbåtar på havet...
..och en svart skarv längst till vänster. Något märkligt vi såg långt ute till havs två av dagarna som konstigt nog var borta den tredje dagen vi spanade ut mot horisonten var denna speciella...ja, vad då?
Oljeplattform, eller? Någon som vet? Jag har använt min 21x zoom och fördubblat den för att komma lite närmare. Egentligen var den höljd i kvällsdis men med lite redigering så fick jag den så här tydlig.
 
Vår andra kväll i Gabbice Mare gick vi iväg till en restaurang som vi lagt märke till kvällen innan, då det där fanns bra med besökare. Vi hörde norska, tyska, svenska och kanske lite ryska runt omkring oss men inga italienare mer än de som serverade oss.
 
 
#1 - Musikanta

Så fint det ser ut! Åkte ni med sällskapsresa eller privat? Jag har aldrig varit på östra sidan i Italien. Intressant att läsa om - jag har googlat så jag åtminstone vet var det ligger.
Kram från Ingrid

Svar: Vi åkte med Universal Tours, en sk bjudresa från Natura Med PHarma, men åkte bara med på en dagstur, resten på egen hand. Jättefint landskap och massor av kultur, det blir många fler bilder framöver :). Ha det så gott!
Barbro S