Barbro S

Stadsvandring i Pesaro
Efter en liten cafépaus fortsatte vi att strosa runt i staden Pesaro utan något speciellt mål. Man hamnar ändå alltid på spännande platser och överallt är det kultur. 
Denna rostiga lätt skrämmande skulptur stod utanför musikläroverket som grundats av Rossini, kallad "Svanen från Pesaro" (läser jag i Wikipedia). När vi gick in där möttes vi av hans staty och vackert pianospel från ett öppet fönster.
En fantastiskt fin upplevelse. I porten stod vännen Å som inte alls hörde detsamma som jag :).
Se, så vackert tak! När jag gick ut hörde jag operasång av det skönare slaget, en tenor med inslag av ljusare kvinnoröst, och gick runt hörnet för att se var det kom ifrån. Även där ett öppet fönster som förmedlade musikupplevelsen. Jag försökte filma för att få med ljudet men uppfångade mest en kvinna som sa Ciao upprepade gånger:). Men jag minns och mår gott i mitt hjärta av att ha fått höra det vackra.
 
Nästa fina konstupplevelse var inte långt bort. Denna vackra port ledde in till Muséet.
Utanför låg en stoor dam:).
Fler liknande figurer fanns också runt omkring. Riktiga skulpturer var det inte utan en del av dekoren till en teaterföreställning.
 
Mer konst att beundra och bli fotograferad vid.
Rostigt är tydligen populärt, den tredje jag fotograferade i Pesaro.
 
Även här väldigt vackra pelare och tak.
På väggen uppe till höger otäcka Medusa med ormar till hår. Huh, ruggig!
 
Roligare att se och upptäcka var den här ovanliga väggen. Jag vet inte om det var ett bibliotek för vi hittade ingen skylt men en speciell byggnad borde det varit. Väggen var på en innergård. Sån tur att vi gick in där:).
Riktiga böcker är det inte som ni kanske förstår då de inte skulle vara så länge i väder och vind, men väldigt snyggt gjort.
 
Som sagt, kultur och känsla överallt. Som här i den lilla gränden med sin vackra men lätt åtgångna balkong.
Sen lämnade vi den gamla staden och vandrade ut mot hamnen. På väg dit en färgglad "restaurang" som lockade till en bild.
Godsaker erbjöds till försäljning men vi avstod då lunchtiden närmade sig.
 
Mer från Pesaro kommer senare.