Barbro S

Firande i Skeppsvik
Gårdagens kyliga höstdag fyllde jag med att tvätta en maskin, diska undan överfylld diskbänk, sortera och fixa lite papper. Sen åkte jag till stugan och plockade undan några växter och krukor m.m. i den kalla nordanvinden. Jag hade tänkt försöka lasera lite men hejdade mig och det var tur för efter någon timme kom en skur. Inte stor men våt ändå.
 
Sommarblommorna är fortfarande fina och jag satte dem bredvid varandra i blomsterbåten där de får värma sig tillsammans tills frosten tar dem. Inatt var det -2° så den kanske redan knäckt dem. Fast här på Ersboda ser det ganska oförstört ut.
 
En bild på presentbordet  sen fredagen den 5 börjar jag med.
Röda rosor är så vackra, choklad så ljuvligt gott, ett lyxigt spa-kit likaså samt presentkort m.m. Så roligt att se fram emot kommande inköp när tråkiga vintermörkret börjar ta över.
 
Idag är det en lika vacker och kyligt blåsig dag, men nu tar jag itu med annat innejobb. T.ex. att blogga om när mina släktingar tog mig till Skeppsvik för 60-årsfirande. Jag hade kalas på stugan på fredagen, fick vila med surströmmingsfest (inte min) på lördagen och på söndag den 7 september var det då dags att träffa mina nära och kära.
Här samlas några av dem, syskonbarn, respektive och syskonbarnbarn en bit framför Skeppsviks fina herrgård.
 
Lite bus och lek hanns också med.
Jag tog dem med på en promenad ut på klipporna för lite fördrink med tilltugg. Det var längesen jag var där och jag var inte helt säker på stigen men chansade och det gick bra. Dessa fina flugsvampar lyste upp en i övrigt molnig himmel...
..men innan vi kommit fram sprack molnen upp och den ljusblå himlen visade sig med ljuvliga solstrålar över oss alla. Sen var det dags för lite bubbel. Rosa gillar jag. Förväntansfull brorson i bakgrunden.
Vi hjälptes åt med att servera, med och utan styrka.
Blå glas till blåslingad liten tjej, inte helt nöjd ser det ut som, men det stämde inte alls :). Hon hjälpte mig senare så glatt att sätta upp min tipspromenad.
Skål då! Så roligt att bli firad, hurrad och sjungen för:).
 
Tipspromenaden bestod av Barbro-kunskap. Med bilder från min barn- och ungdomstid och frågor som nästan aldrig hörde till bilden testades deras kunskaper.
Det mesta var nog lätt men en och annan klurig fråga hade jag lyckats få med. Under tiden nöjde jag mig med att njuta av utsikten.
Lite skeppsdelar kan anas, men någon kunskap om ortens skeppsverksamhet har jag tyvärr inte.
De var tre lag men ett visst samarbete kan anas så här i slutet av de tolv frågorna. Alla hade nämligen 14 rätt av 18 möjliga och det får man säga är ett gott resultat. Jag är nog inte så hemlig av mig :).
 
En självutlösarbild av oss alla innan vi vandrade tillbaka till herrgården.
Härligt att vi fick en så vackervädersdag. Tänk om det hade regnat, blåst eller varit kyligt som idag. Nej, bästa tänkbara väder fick jag på min kalashelg.
 
De bjöd mig på herrgårdsbuffén som var jättegod. Mycket gott från fisksidan, en läcker rotsaksgratäng och annat välsmakande som asvlutades med en gobit, en Tobleronetryffel.
 
Trevligt hade vi som synes.
När alla hade fått samma poäng på tipsfrågorna slängde jag ur mig en snabb utslagsfråga bara på skoj. Vilket år är jag född? Hihi! Det blev alldeles tyst ett tag men till slut hann J först med 1954, mitt kära födelseår. Jag har fått en CD med minnen från det året, musik, radioinslag m.m. som jag ska lyssna på och kanske känna lite nostalgi. Naturligtvis minns jag inget från det år jag föddes då jag bara hann bli ca 4 månader innan det slog om till 1955 men en del finns nog som minnen från mina barnaår.
 
Jag pratade lite med chefen på Skeppsviks Herrgård om en gemensam vän som tråkigt nog gått bort alldeles för tidigt. Vi tre arbetade nämligen samtidigt på Hotell & Restaurang Dragonen på första halvan av 80-talet. Jag minns redan då S:s goda mat som nu erbjuds både på Droskan och här ute i Skeppsvik. Efter maten tittade vi runt lite i omgivningarna. Här samlas kvinnorna vid en skrinda.
Eller tjejerna kanske är bättre. Männen fann en fotboll och spelade lite. A från kvinnosidan visade sig ha stor talang. Själv är jag urusel på att träffa en boll med fötterna. Det går bättre med klubba :).
 
Jag skjutsades hem efter en trevlig eftermiddag och fyllde då på presentbordet med ytterligare några ting fast det hade de inte alls behövt då jag var så nöjd med att slippa ordna kalas och istället bli bjuden ut på middag:).
Mera vin, ett presentkort till och jättefina kort, bl.a ett som lilla A gjort till mig med teckningar och bilder av Rapunzel med långa håret. Nu några veckor senare har jag fått fler kort, några böcker och god choklad som man aldrig kan få för mycket av. Men... jag ska nog försöka att inte äta riktigt så mycket som jag gjort nu ett tag :).
 
Nu ser bordet ut som vanligt förresten. Igår tog jag in några blommor undan frosten som jag vill ska få leva ett tag till och då var det bra med plats på just detta bord.
 
Jag har börjat bli lite stel i högerhanden, tyvärr. Det känns nu när jag skrivit ett tag. När jag skulle ta på mig en ring visade det sig att fingret blivit för stort. Ringen gick inte över knogen. Borde jag vara orolig?? Den är svår att knyta, inte lika mjuk som vänster hand, kanske lite svullen men i så fall väldigt lite. Förra måndagen var jag på 60-årskontroll, drack sockerlösning, tog blodprov och fick svara på frågeformulär med miljoner frågor om kost m.m.
 
I morgon ska jag få svar på proverna och då kanske jag kan fråga om handen. Sen ska jag spela golf lite mer välklädd än tidigare denna säsong så inte nordanvindarna plågar för mycket. Ha en fortsatt trevlig vecka!
 
 
 
#1 - Musikanta

Jag får väl gratta så här i efterhand till de 60 åren! Fin fest och middag du blev bjuden på. Haha, du är bara 4 år äldre än min äldsta dotter - jag kunde till och med varit din mamma.
Men åldern spelar inte så stor roll längre, åtminstone för den som är äldre. Man är glad för var dag man får när man är pigg och frisk och kan jobba som vanligt.
Kram från Ingrid