Barbro S

Djurmöten
I söndags var jag på utflykt till Mickelbo gård med några ur UMeGänget. Jag och vännen min var ju där i fjol också men då såg vi knappt alpackorna för de gömde sig långt borta i ett skjul, troligtvis pga värmen. I år när sommaren har varit betydligt svalare trivdes de bättre och vi kom riktigt nära de söta, lustigt klippta djuren.
Se, vilka tuffingar! Den längst till höger är en unge med supermjuk päls, kände vi som passade på att klappa dem. Deras ull är inte fet som fårens utan känns lika mjuk som en kattpäls. Fantastiskt varm lär den vara också, men om den är sticks som fårullen vet jag inte.
Ganska stora men dia sin moder vill de göra ändå. Härliga djur som gjorde mig så glad!
Lika glad kanske inte alpackan är men hen håller god min.
 
Många djur finns det där men jag visar bara några i detta korta inlägg. Väninnan S var med och ville absolut få rida på en kamel, men det fick man inte. Mata den gick däremot bra.
Lite senare ville hon hålla i en tupp (eller om det var ägaren som erbjöd) av en riktigt stor art.
Denna med det passande namnet Kuckeliku!
 
Vill ni se fler djur därifrån kan ni titta in på fjolårets inlägg, men troligtvis kommer det mer bilder från årets möte också när jag flyttat hem igen från stugan och har mera tid framför datorn.
 
Nu visar sig solen i alla fall lite då och då. Badar gör jag varje dag och det är jätteskönt att simma omkring en stund. En sån frihetskänsla!
 
Hoppas ni har en fin sensommar ni också!