Barbro S

Hemma igen
Hej, har ni nästan glömt mig så dålig som jag varit på att skriva här? Nu har jag i alla fall flyttat hem från stugan med mina kära katter och just packat upp det sista i mat- och klädväg. Min brorsdotter med familj firar kräftfest där i helgen och då måste jag förstås utrymma stugan. Det och de mörka, kyliga nätterna gör att jag bestämmer mig för att bara åka ut över dagen framöver.
Jag blandar in lite bilder som jag nyligen tagit utan att de riktigt hör till texten. Från stugan är de i alla fall.
 
Ikväll/natt ska jag njuta av att ha badrummet inomhus. Ingen mörklagd promenad då man riskerar att stöta på någon nattaktiv padda och ingen katt som ylar för att hon vill ut, eller in, eller ut igen. Här i stan har jag kattlucka så de tar sig in och ut utan att jag behöver kliva upp varje gång. 
På stugan plockar jag blåbär, här hemma plockar jag vildhallon.Bara enstaka jordgubbar har jag fått. Den här var så fin att jag ville ta en bild. Jättegod! Men tallrötterna hade letat sig in under markduken på pallkragen där jag har plantorna så jorden var stenhård, näringsfattig och torr när jag började gräva i den. 
 
Nätterna är rejält kyliga där vilket syns på att det ångar över sjön. Ca + 20 håller vattnet än och jag badar varje dag. 
Men tidiga morgondopp blir det inte utan jag väntar tills solen värmt några timmar. Vilken fantastiskt fin sensommar vi får. Lite snopet efter denna missnöjesvädersommar, men efterlängtat av många. Jag hade gett upp hoppet men si det gick bra ändå.
 
Är jättetrött så snart blir det god natt för min del. Ha det så gott!