Barbro S

Cagliari, utkanten
Den sista dagen på vår resa åkte vi med på en förmiddagstur till Sardiniens huvudstad, Cagliari, som uttalas Caljari. Klockan nio lämnade vi hotellet och skulle först få se flamingos vilket jag hade sett fram emot så länge. Inte blev det något märkvärdigt fågelskådande. Bussen bara stannade vid vägen och vi fick skåda ut genom bussfönstret en kort stund på de vitrosa fåglarna där ute i vattnet. Klicka här så får du se bilder av dem.
 
Sen skjutsades vi till en utkiksplats ovanför/utanför staden. Där stod denna pampiga staty som jag tyvärr inte hittat namnet på.
Åt ena hållet jättestora saltbassänger.
Se där min kära klippa jag fotograferat så många gånger, nu lite närmare.
Det finns en historia om den, undrar om den inte kallades Djävulsgapet, eller något sådant, men minnet mitt sviker.
 
Åt andra hållet ännu fler saltiner som bassängerna kallas. När jag zoomade in de vita prickarna som kunde anas med blotta ögat, så ser vi att det är de vackra flamingosarna i mängder.
Tänk om de hade monterat upp några riktigt skarpa tubkikare på utkiksplatsen. Jag hade gärna betalat för att få se fåglarna på nära håll.
 
Nedanför klippan ett omgärdat hus jag blev nyfiken på.
Kanske en fabrik av något slag eller både bostad och näringsställe. Vad tror ni?
 
Åt tredje hållet äntligen så får ni se ut över staden Cagliari.
Ingen speciellt vacker vy, bara Castellet längst uppe på berget som lockar till ett besök, men dit kom vi aldrig.
 
Tråkiga hus förutom denna som väl är en kyrka.
Efter denna utkiksstund transporterades vi med buss genom trafikerade relativt smala gator till gamla staden. De husen såg vi aldrig där uppifrån. Här väntar vi en stund innan vi går in med vår guide Hedvig. 
Fin lyktstolpe och läckert hus insprängt i berget. Solen sken och det var ca 24° varmt i skuggan. Jätteskönt med andra ord.
 
Bilder från guidningen kommer senare. Nu ska jag till lasarettet och kolla upp om min sömnapné blivit bättre av bettskenan (som jag inte alls gillar). Ute har just regnet övergått till snöflingor. Kul!
 
Ha en skön helg!