Barbro S

Fototriss m.m.
I onsdags var jag och väninnan på en liten utflykt till havet som jag tänkt blogga om sen dess. Nu upptäcker jag att några av bilderna passar till en del 2 av Fototrisstemat "Se upp" så jag börjar med en triss och fortsätter sen med ett vanligt blogginlägg. Lite fusk men vad gör man inte för att få ihop det :).
 
Vi besökte Ljumvikens Havsbad i Holmsund där isen vilade en bit ut i alla fall. Där satt några pimplare så fisken måste Se upp!
Vi höll oss ganska nära strandkanten för säkerhets skull. Ändå fanns det helt plötsligt öppet vatten så även vi måste Se upp!
För att inte bli våta. Någon större drunkningsrisk fanns inte då det troligen var ganska grunt.
 
När min kompis tog några bilder av mig lyckades jag faktiskt utan att ha planerat det se upp en stund:).
Det blir mitt andra bidrag till trissen som har samma tema några veckor då Helena som ordnar fotoutmaningarna är på semester.
 
De andras bidrag ser ni här.
 
Och så fortsätter jag att bildberätta lite mer om utflykten. Väninnan vinkade hej istället för att se upp.
Temperatur kring noll och inte så farlig vind vilket gjorde att det var riktigt skönt att vistas ute. Däremot var det ordentligt halt, speciellt på parkeringsplatsen där min bil bara gled efter att jag hade svängt in på den. Som tur var hastigheten långsam och endast en annan bil stod parkerad där, så allt gick bra.
Här ser man rastplatser som väntar på picknicksutflyktsbesökare. Så skönt är det inte ännu att man vill slå sig ned utomhus med matsäck, men snart:). Solen höll sig tyvärr bakom slöjmolnen så den riktiga värmen infann sig inte, det lilla den nu värmer så här års.
 
Istället tog vi bilen till Nisses någon kilometer bort när vi promenerat färdigt, för att avnjuta en semla.
Detta var dagen efter fettisdag som tur var. Annars hade nog semmelköparkön ringlat sig långt utanför ytterdörren och fiket säkert varit fullt. Nu var det bara alldeles lagom med folk på kondiset.
Fina S som tyvärr blev sjuk efter vår utflykt (hon sa redan innan att hon kände sig krasslig så det var inte den friska havsluften som förstörde). Jättegoda är deras semlor. Jag åt bara en men hade säkert klarat en till.
Här ser ni mina nya glasögon som jag är så nöjd med. Min omgivning brukar av någon anledning inte lägga märke till när jag byter glasögon men dessa som är i en glad färg jämfört med det brunguldiga jag brukar ha och dessutom i modern pilotform trodde jag att de skulle märka.
 
Tji fick jag! Inte en har nämnt ett ord om bytet innan jag själv har påpekat det. Då påstår (!) de minsann att de lagt märke till det och så får jag lite beröm, men ingen än har spontant sagt något. Nja, jag är väl inte ledsen för det. Huvudsaken är att jag trivs med glasögonen och det gör jag.
 
Idag har jag varit på en härlig hotellfrukost med två väninnor på Plaza Hotell. Jättegoda våfflor avslutade vi med. Sen blev det en liten loppisrunda, först till Pingströrelsens butik på Teg där det kryllade av folk och sen till mindre Bobbys på Grisbacka. Jättetrevligt och två fynd gjorde jag, en stor ytterkruka i keramik och en sockerskål i Hackefors porslin, bröllopsporslinet från mina föräldrar som de fick i present 1938.
 
Jag önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen. Jag får snart besök och vi ska se Melodifestivalen tillsammans.
 
 
#1 - Musikanta

Fina trissbilder - där får både fisken och ni se upp ordentligt! Jättefin bild på dig och FINA glasögon också. Visste inte att sådana var moderna igen. Skönt med stora glasögon också. Jag tänkte försöka med kontaktlinser för massor av år sen och fick prova dem en dag. Ingen märkte någon förändring av alla dem jag träffade så det blev inget köp och det är jag tacksam för nu. Det måste vara väldigt besvärligt om man är både astigmatisk och behöver tre olika sorts glasögon -vanliga, läs och terminal (piano) glasögon.
Kram från Ingrid

#2 - Carita Liljendahl

Bra tolkning av givet tema! Ja, man får verkligen se upp nu om man ännu tänker gå ut på isen.

Sådana stora fastlagsbullar! Mums!

#3 - Lena i Wales

Oh, ännu mer semlor! Vad jag längtar att få se dem upplagda på rad och bar äta och äta! Vi har ju inte semlor här i UK!
Fina bilder oxå!