Barbro S

Fototriss - Se upp!
Med utropstecken efter blir temat en uppmaning av det starkare slaget men struntar man i det, då tolkningen är fri, kanske mina bilder passar bättre. De är en vecka gamla då jag saknar energi att ge mig ut på en fotoutflykt denna gråmulna dag. Inte helt grå då vi faktiskt fått ett nytt tunt kritvitt snötäcke över grusade isgångar inatt.
 
Jag börjar med min kära katt Tusse som satt på bordet och såg så söt ut. Jag bad nog inte honom att Se upp men det gjorde han ändå för direkt på mig tittar han inte.
Vad han ser på är okänt. Hade han tittat ut hade det troligtvis varit en fågel på besök men inte nu.
 
De små talgoxarna får nog Se upp ofta när de besöker våra fågelmatningar nu i vinter.
Katter, stora fåglar som kajor och skator kan störa och hota. En dag såg jag faktiskt en duvhök försöka få sig ett skrovmål bland talgbollarna. Eller så bara en människa som plötsligt svischar in på sin entré utan att tänka på att där pågår måltider för våra bevingade vänner. Mina förklaringar börjar likna bildfrågan i "Så ska det låta" men även där brukar det mesta godkännas liksom i fototrissarna :).
 
Bättre blir det inte nu när jag visar ett fint hus Östpåstan och ber er att se upp på taket för det var faktiskt det jag gjorde...
..och tyckte att den vita snön på taket gjorde sig så bra mot de gröna skorstenarna. Senare i veckan fick nog förbipasserande se upp då det tinade för fullt och rasade is och snö från taken. Men i lördags när jag tog bilden låg snön snällt kvar.
 
Fler och säkert mycket bättre bidrag på temat Se upp hittar ni här
 
.
#1 - Violen på Brandholmen

Fin och personlig triss! Gillar din text, den ger en extra knorr!
Trevlig helg!

#2 - KajsaLisa

Katter är tacksamma att fota, dom är alltid med med blicken och trähuset var jättefint.

#3 - cissi

Jag tycker du fick till en jättefin triss på temat! Min favorit blir kissen som ser upp.....

#4 - Axart

Många olika se upp i din triss! Bra fotat.
AX

#5 - Spanaren

Fina trissar!
Dessa duvhökar att vara på spänn *fy*
Kissen vann mitt hjärta /kram

#6 - Arteljé0913

Söt kisse du har. Jag har också ett foto på vår Gustaf i veckans fototriss...
Och fin bild på en liten talgoxe. Jag gillar fåglar och foton på dessa. Min favoritfotograf när det gäller foto på fåglar är Brutus Östling.