Barbro S

Ut med julen.
Jag tillhör de sena med att plocka bort julsakerna men ändå inom det rätta tidsspannet. Först i morgon är det tjugondag Knut då julen ska dansas ut. Lite har jag dansat idag när jag diggat till olika CD-skivor medan jag packade ner julsaker, adventstjärnor och annat som glittrat och förgyllt julmånaden. Kvar är några obytta gardiner och textilier men de går bra att ta hand om i morgon och kommande dagar.
 
Bye, bye, säger tomten och går sin väg. 
Vi ses igen nästa december, förhoppningsvis.
 
Som ni förstår är det fortfarande händelsefattiga dagar hos mig. Lite spännande var det igår när jag tillsammans med 6 andra ur UMeGänget fick prova på att spela poker på riktigt med marker, en variant som hette Texas nånting nånting poker. En vän till en av oss var instruktör och efter några provomgångar med synliga kort spelade vi några matcher eller vad man nu ska kalla det. Vi spelade inte om pengar utan bara för skojs skull. Jag vann stort och fick känsla för att bluffa också. Det var riktigt kul!
 
Efter det bjöds vi på god vegetarisk soppa av L som ordnat träffen. Gott och ett så trevligt sätt att tillbringa en söndags eftermiddag. Det är alltid roligt att prova på nya saker. Det tuffaste var att ta sig dit i -13° plus kallvind som säkert ökade kylan med 7-10 minusgrader ytterligare. Ändå var det skönt att få komma sig ut och andas lite frisk luft. Även idag i ungefär samma temperatur har jag tagit en promenad när solen visade sig, men mer än en halvtimme ville jag inte vara ute i sträck. En liten stund till blev det senare när jag fyllde på fågelmatningen med jordnötter och talgbollar. Varje dag ser jag talgoxar och blåmes, då och då pilfinkar men idag såg jag både grönfink, sidensvansar och större hackspett dessutom på min promenad. Ja, förutom skator då som alltid rör sig i vårt bostadsområde.
 
På lördag är vi några som ska ut och räkna arter. Då pågår Umeå Bird Race, en årligen återkommande tävling fågelskådare emellan. Vi ska inte vara med i tävlingen, men på egen hand försöka leta arter för att se om vi har någon chans att bli så bra att man törs anmäla sig till nästa år.
 
Nu har jag lagt ut ett 1000-bitars pussel till och detta tror jag är enklare än det förra. Katterna har liksom jag lite att göra nu när de inte vill vara ute och då vill de istället hjälpa mig lite för mycket på bordet. Bitarna ryker när jag föser ned dem, men det är bara att gilla läget.
 
I lördags var jag också bjuden på kalas till min systerdotter som har fyllt år. Goda ostar och kex och jättesmarrig hemgjord tårta bjöd hon på och efter det spelade vi en omgång Carcassone original. Det är av henne jag fick mitt spel för flera år sen och nu har jag i min tur inspirerat en kompis att köpa sig en variant av strategispelet. Spela spel och lägga pussel är ett bra sätt att fylla de mörka och kalla januaridagarna. Dessutom lite rensning i skåp, lådor och pärmar är annat som känns bra att få gjort.
 
Ja, roligare än så här har jag inte och det är bara att stå ut tills ljuset gör dagarna lite längre med mer energi som följd. Ha det så gott!
 
 
 
#1 - Musikanta

Poker, klädpoker, har jag inte spelat sedan jag var 17 år. Jag vann alltid eftersom jag såg till att ha väldigt många lager kläder på mig.

Jag är mycket tacksam över att jag inte bor på ett ställe där det är 13 minusgrader och värre. Det räcker så väl med några stycken + blåst. Fast ni har väl inte sådan halka som vi har härnere varje dag. På dagen snöregnar det och på nätterna fryser det till.
Kram från Ingrid

#2 - Lena i Wales

Fullt upp, ser det ut som! Härligt!
Om du levt i UK hade du varit sen ute med julen för där åker den ut redan 6 januari. Olika traditioner.
Ha det bra och ta det förskitigt om det är halt!!!