Barbro S

Sommar!
Usch, så jobbigt att hitta på rubriker ibland. Känner mig helt oinspirerad idag. Jag väntar på att tvättmaskinen ska centrifugera klart innan jag går in där för min dusch inkl hårtvätt som jag hellre gör här hemma än utomhus på stugan. Så varmt är det inte även om solen skiner fint nu på tredje dagen med inslag av ulliga moln som förmörkar emellanåt.
 
Insekterna trivs, humlorna jobbar för fullt och trollsländorna med sina skira vingar flyger runt bryggan. Här lyckades jag fånga en på bild.
Blommorna mår också bra. En fin vit pelargon i en ampel jag fick av en treveckorsflirt 1984.
Han hade köpt två sådana på Indiska och gav mig dem på min 30-årsdag. Då uppskattade jag faktiskt inte alls presenten fast jag höll god min. Nu har de visst blivit moderna igen, enligt min systerdotter bl.a. Därför tog jag fram den i år, den enda som finns kvar. Och visst är den ganska vacker :).
 
Igår fick jag besök av en väninna som cyklade ut till mig. Jag bjöd på sallad med fetaost, räkor m.m. till lunch och sen unnade vi oss en riktig sommardrink, en Aperol Spritzer.
Andra gången jag har på mig omlottklänningen jag köpte i år på Indiska (den också, nu blir det nästan reklam). Det har inte direkt varit lämpligt väder, men igår passade jag på. Den är jätteskön av stretchig viskos.
 
Lite senare vågade vi oss på att bada. Kylig inledning men sen jätteskönt att simma omkring i vår lilla sjö.
19-20° är det vid bryggan där vi har termometern, alltså i vattnet. I och för sig är det ungefär så i luften också mitt på dagen, bara sen eftermiddag har luften värmts upp några grader till innan det är dags för nattkylan.
 
I måndags besökte jag och vännen Baggböle Herrgård där vi köpte varsin SIA-glass med nötkrokant. GB:s variant är godare, men i vacker omgivning med solen som skiner och forsande älv nedanför smakade den ändå gott. Vi tittade in till konstverket i turbinkammaren. Den sittande buddhaliknande statyn är läcker, tycker jag, men vännen var inte så imponerad.
 
I lördags hade vi i UMeGänget sommarfest hos mig, men det får jag skjuta upp att berätta om, märker jag, då jag nu ska iväg på sällskapsgolf och hinner inte mer.
 
Önskar er sköna sommardagar!
 
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Bilderna tyder inte på oinspiration, utan tvärtom är de intressanta!
Härligt med bad i sjän, fast kanske trots allt lite för kallt för mej.
Härliga sommarstugebilder nedan.
Ha det bra!