Barbro S

Sardisk lunch
fortsättning från senaste Sardinieninlägget: När vi öppnade dörren möttes vi av en härlig syn. En helmysig restaurang där det satt grupper av italienare/sarder och åt lunch. En brunbränd, trevlig man i ituskurna jeans och sliten blå t-shirt kom emot oss och höll upp två fingrar i luften samt frågade "due?" och vi nickade. Ett bord för två var precis vad vi ville ha. Så skönt att äntligen få slå sig ned.
Ja, TV på väggen kanske inte är så mysigt men den var så långt bort att vi inte stördes av den alls. Snart kom menyn, en stor flaska aqua frizzante och korgen med bröd fram på bordet.
Bilden på menyn kände vi inte alls igen. Det fanns en utgång till en innergård men den var omöblerad och ledde ut mot en smal gata. Men det kan finnas många ställen i Quartu Sant'Elena vi missade på vår dagsvandring.
 
Det märkliga och lite tråkigt för mig var att det inte fanns varken fisk eller skaldjur på menyn. Däremot en massa kötträtter. Vi beställde i alla fall in "mixed salad" för två till förrätt och blev glatt överraskade av vad som bars in.
Tre små tallrikar med massor av gröna läckerheter. Auberginerna med tomat var ljuvligt gott, bondbönorna var med skinka men den gick lätt att peta bort. Då unnade vi oss en halv karaff vin också och riktigt njöt av att ha funnit en bra sardisk restaurang.
 
På väggarna fanns det gott om konst, som amatörutställningar.
Ni ser dem bakom mig där jag sitter med min pasta, med små karljohansvampar i. Mycket läckert! Väninnan slog på stort och beställde kalvstek och visst var den stor!
Däremot inte så god som förväntat utan lite seg. Men vi var så nöjda ändå :).
 
Efter några timmars ätande och vila på denna sköna plats gick vi ut på stadsvandring igen. Nu kom vi till lite mer befolkade gator men livat var det inte.
Som ni ser! Duvor fanns det i alla fall gott om och här är en i vackert bruna färger.
Härligt röda fötter har den. Väninnan gillade träden som var sittvänliga.
Skuggorna gjorde det svårfotat. Vilka träd det är vet jag inte, inte plataner och inte olivträden som vi såg lite överallt.
 
Så småningom närmade vi oss vägen vi tidigare gått på och började leta busshållsplatser. Före det såg vi en Tabacchi och kunde med hjälp av ung italienare köpa biljetter att åka på. Expediten kunde ingen engelska alls och mitt lilla italienska ordförråd räckte inte men hjälp fanns att få :). Som alltid, visst är det så? Det är i alla fall min erfarenhet på resa, att människor så gärna vill hjälpa till.
 
Vi var lite trötta efter allt knatande på hårda trottoarer så det var skönt när vi fann platsen dit bussen snart skulle komma.
Varmt och skönt var det fortfarande när vi kom hem till hotellet. Vi gick ned till poolen och lade oss på mysko solstol ett tag. Den var inte helt lätt att få upp. Jag kände på vattnet men solen sjönk snabbt, även värmen, så jag avstod ett dopp. 
 
Ute är det idag gråmulet efter att ha varit en härligt solig oktober hittills. Igår gick vi en golfrunda, jag, vännen i golfbil och väninnan V. Solen sken och värmde men det var tidvis fuktigt i marken och gick ganska trögt. +8° som varmast men redan vid fyratiden sjönk temperaturen och gjorde mig kall om händerna. Nja, nu tror jag att jag lägger klubborna på hyllan tills nästa säsong. Jag hann knappt mer än säga det förrän jag fick ett sms från en annan golfande väninna som ville ut till helgen. Så vi får se!
 
Idag får jag snart besök av väninnan S på bilderna. Vi ska laga gratinerade musslor, gå igenom varandras bilder och ta vad vi vill ha. Jag önskar er en trevlig fortsättning på veckan!