Barbro S

Utflykt till Kont
Idag är det en härlig höstdag ute med11 plusgrader och hyfsat mild vind. Jag har gjort en liten höstdekoration vid entrén av band jag sparat, vackra höströda aronialöv och en pumpa jag köpt på Plantagen. Vackert är det inte men ger i alla fall lite färg på de gråaktiga lövfria kaprifolgrenarna. Två hyllor i förrådet har jag också hunnit städa så nu är jag lite nöjd :). 
 
Då kan det vara läge att blogga om utflykten till Kont med UMeGänget för ca två veckor sen, den 11 oktober.
Vi började med en kort vandring ner till Simphamns lilla strand..
..och vidare till Kontklippan nr 1 som ni här ser i motljus. 
 Många andra naturälskare var redan ute och alla grillplatser var tyvärr upptagna.
Vi hade tur och några såg vår belägenhet och berättade att de var på väg. Då fick vi också färdig glöd att grilla på nästan direkt.
Alla hade korv med av olika slag, chorizo, falukorv, vanlig varmkorv och sojakorv (jag). Det blir så gott om man värmer det grova korvbrödet och har lite grovkorvning, stark senap till. 
 
Paret B o R hade annat fika med.
Så härligt att kunna sitta ute så sent som i oktober. Jag och S tog en liten fotopromenad på klipporna som hon aldrig besökt tidigare.
Hon blev så glad att hon nästan ville flyga. Jag som varit där många gånger ända sen 80-talet tog det lite lugnare.
En fin liten pöl ville jag föreviga.
När vi kom tillbaka fann vi M i lotusställning (nästan)...
..och männen delvis inrökta vid grillen inbegripen i engagerad diskussion om sport eller politik, gissar jag.
Från vår grillplats såg man många stenar, här fint grönfärgade.
Så länge gick det inte att sitta/vara ute i stillhet utan att bli kall så efter några timmar vandrade vi sakta tillbaka till parkeringen. På vägen en liten tjärn med spår av nattens frost.
Jag gick en naturfotokurs här 1988 och minns att vi hade en heldag i denna natur. Då tog vi fina färgdiabilder som faktiskt finns kvar någonstans i förråden. Projektor och duk har jag också så de går att titta på. Det är ändå lite bökigt då man måste mörklägga och plocka fram allt, så det händer inte ofta.
Här syns isen ännu tydligare. Och till sist en strandbild innan vi sätter oss i bilarna och åker hem.
Jag ville stanna längre och gå en vandring till i naturområdet men de andra ville hem så jag fick ge mig. Jag blir så ivrig och vill vara ute länge när jag tänker att snart är det vinter och kallt. Då vill jag utnyttja de fina dagarna till max. Men det var skönt ute hemma också med mina kära katter.
 
Ha en skön helg! Om det är så fint som idag blir det fler härliga utedagar. Nu i kväll ska jag på After Work med UMeGänget till Norrlandsoperans restaurang. Vi har mycket roligt tillsammans mest varje helg. Men det vore roligt med fler medlemmar. Är du intresserad titta in på vår hemsida.
 
 
#1 - Lena i Walesl

Underbara bilder du bjuder på!
Ser kallt ut! Här i Spanien har vi ca 24 grader och visssa badar o poolen nu, dock inte jag!!