Barbro S

Fler kräftfester
Vid tre tillfällen åt jag kräftor i augusti och naturligtvis har jag några bilder att visa på de två senare. Varje år sen ca 20 år tillbaka har jag och två väninnor sen Dragonen-tiden träffats på sensommaren för att äta kräftor m.m. Oftast är vi på min stuga men några gånger har vi varit hos K på Grubbe också.
Kräftgubben har varit med många gånger och börjar gå lite sönder, tyvärr, men funkar än. Välkomstdrinken tog vi på baksidan där solen värmde gott strax efter 17.
Rosa bubbel bjöd jag på, med goda oliver. K hade med läckra tilltugg också förutom förrätten som bestod av tortillasnittar med lax resp getost. Mycket smarrigt! De var så många att jag hade några kvar till kommande dagar också :).
 
Vädret den 14 augusti var fint med sol och ljumma vindar. Jag hade badat tidigare så jag iddes inte blöta mig igen när väninnorna kom, men K som gillar lilla Kullasjön hoppade i medan vi andra vilade på bryggan.
Skönt var det säkert men det hade vi också :).
Halv sju var det inte någon sol kvar på bryggan men en stund ute gick bra innan vi gick in i kära uterummet för att ta oss an de röda godingarna. Här har vi en äkta färsk svensk kräfta äntligen.
Visst är den söt, lilla smörgåsen till vänster? Innehåller självklart smör, eller ja, Norrmejeriers Norrgott i alla fall. Jag fann den på loppis för några år sen och gillar den skarpt. Skålen är min sen 70-talet. Inte tycker jag den är vacker men använder den ändå. Och 70-talsporslin är säkert i ropet numera.
Sen gick vi över till de mer svårknäckta klorna hos de kinesiska frysta, men de smakade gott de också. H bjöd sen på supergod creme brulée med knäckig yta. Vi gör alltid så att vi delar på uppgifterna. Enklare och mer spännande då vi inte vet vad som bjuds på. 
 
När väninnorna åkte hem efter 22 var det riktigt kolmörkt ute i skogen och jag började känna en svag längtan hem till vanliga lägenheten bland mer folk. Morgnarna däremot var hur sköna som helst.
Klockan var halv sju och älvorna hade inte riktigt dansat färdigt. Vi ser grannens mysiga fikaflotte som de ljudlöst kan åka omkring med då den går på el.
 
Det gick ändå bra att sova de kommande två nätterna och sen kom vännen min på besök för nästa kräftätning. Lite solning på bryggan och så kom änderna och ville få sin andra portion bröd för dagen.
Fantastiskt att hela familjen fick växa upp. Nu är det inte så lätt att se vem som är moder resp barn, eller hur?
Jo, hon längst bak som har koll på ungarna är lite större, men stor skillnad är det inte.
Slörpdags. Goda de här också inköpta hos Liedl för en billig penning. Krondillen doftar så gott och är lite vacker också, bakom mitt öra.
Rackarns, jag glömde sminka mig. Då ser man lite trött ut i ögonen, tycker jag. I alla fall jag som har vita, nästan genomskinliga strån. Ibland tycker jag det är lite fånigt att lägga ut bilder på sig själv så här, men som jag förklarat tidigare fungerar bloggen både som album och trivseldagbok. Från början lade jag inte alls ut bilder på mig själv på bloggen men sakta men säkert har modet och lusten att vara med på bild ökat. Jag tänker inte längre på hur offentlig man egentligen är här på nätet. Men jag anger aldrig namnet vid bilden i alla fall. 
 
Jag googlade på mitt eget namn en gång och då kom det upp bilder på mig, Barbro S..., men det var inte alls bilder på mig. Förstår inte hur kopplingen går till, ibland var det människor, ibland helt andra saker men min nuna fanns inte där. Så skönt:)!
Fullmåne över Glassgränd den 28 augusti.
 
Efter det sällskapet sov jag bara en enda natt till ensam på stugan med mina katter medan båda närmaste grannarna redan flyttat därifrån. Sen var det skönt att återkomma till bostadsområdet Ersboda även om jag alla fina dagar längtar tillbaka till stugan. Ja, inte nu i slutet av september. Nu har det gått över och jag trivs där jag är. T.ex. denna regniga dag då jag tagit det lugnt, småpysslat inomhus och sett en småmysig västern på ettan, med Katherine Hepburn och John Wayne. När de skjuter som mest stänger jag av ljudet. Bra knapp det där, mute!
Det blommar fortfarande fint på stugan när jag hälsar på för att sakta vintra, bära in möbler m.m. Denna trefärgade Verbena köpte jag billigt oblommande. Den tog tid på sig men blev till slut riktigt fin.
 
Snart bara ett gammalt inlägg kvar innan jag hunnit ifatt mig. Jag väntar på ett godkännande av en släkting innan jag vet om jag får använda ett foto. 
 
Ha en trevlig vecka!