Barbro S

Skånebesök
Nu är det dags att börja titta bakåt och ta itu med bilder från olika händelser i sommar jag inte hunnit att blogga om. Först vill jag bara berätta om vilka underbara septemberdagar vi äntligen fick. Speciellt idag och även igår kom sommarvärmen åter helt plötsligt. Fina soliga dagar var det hela förra veckan men då med kyliga vindar, men idag var det jätteskönt, på golfrundan och på min altan senare med god bok och kattsällskap.
 
Jag har varit lite avundsjuk på skåningarna och de andra söderut som haft supersommarvärme kring 25° medan vi fått nöja oss med 10 grader mindre. Det får mig osökt in på lördag den 27 augusti då jag fick besök av min kära väninna I med sin man F från Kävlinge i Skåne. 
Här är de på restaurang Garaget där vi träffades för en trevlig middag. Jag och I möttes i Provence 1984 då vi båda samt också I:s väninna A deltog i en Temaresa där vi vandrade i vackra Provence. Jag åkte på semester ensam det året, var i dålig form då jag bar på en besvärlig förkylning sen flera veckor men mötet med dessa jämnåriga kvinnor räddade resan för mig (de flesta andra var mycket äldre). Vi började umgås och träffades ömsom i Österlen, på Öland eller gjorde olika fjällvandringar norröver. Jättekul i flera år, men när F dök upp i hennes liv och så småningom barnen K och C slutade våra resor tillsammans.
 
Nu är det dottern som fört oss samman igen då hon valt att studera här uppe. Nu har vi setts tre gånger på några år efter det långa uppehållet sen 1990-91. Så roligt att ses och alltid trevligt, lättpratade som de är och positiva till det mesta. Garaget är en bra restaurang med god mat men den här gången var servicen lite si och så, tyvärr. De unga servitriserna pratade så infernaliskt fort att det var mycket svårt att höra vad de sa.
 
Vi valde olika fiskrätter, bl.a. fjällröding från Malgomaj. Mina vänner undrade var det låg och servitrisen klämmer fram att det är vid Tavelsjö !!! För er som inte är härifrån kan jag berätta att Tavelsjö är en liten by ca två mil från Umeå, medan Malgomaj ligger i närheten av Vilhelmina som är 40 mil inåt landet. Jag protesterade förstås, men då svarade tjejen att hon inte var härifrån och egentligen inte brydde sig heller. Hon var inte otrevlig men svaret var verkligen inte sympatiskt. Det fanns ett exempel till men det får räcka så här.
 
Huvudrätten var jättegod, vinet likaså och även efterrätten där vi alla tre valde olika. 
Jag gillar choklad och den här var verkligen chokladig, med bara lite hallonsås till.
Nästan i mastigaste laget... nehej då, inte alls :). Till det fick vi efter rekommendation av en kunnig servitris (som de andra till slut kallade på när vi bad om vintips) ett jättegott cremant, bubbelvin från Frankrike med lätt sötma och en speciell konjaksarom faktiskt om än bara 10% alkoholhalt. Jag brukar inte tycka om konjak men så här var det gott.
 
Nu till något helt annat. En liten lövsångare i grannens fuskäppelträd.
Jag hade tänkt ta med lite om årets kräftfester också men jag känner att inspirationen tryter så jag avslutar med en vacker himmel från den 28 augusti.
Så snyggt med molnen i solfjädersformat. Lite har jag förstärkt värmen i färgerna men bara lite.
 
Redan i morgon ska temperaturen återgå till mer normalt för årstiden men två dagars sensommar har vi i alla fall fått. Orientering är det som står på programmet i morgon och sen planeringscafé för UMeGänget senare på em/kvällen.
 
Ha en skön vecka!
 
 
#1 - Lena i Wales

Dessa vänner är verklilgen viktiga i våra liv. Finns där, även om man inte träffas hela tiden.
Maten såg god ut!
Ha en bra dag!