Barbro S

Snöstad med barnaljus
Fredagen den trettonde kan vara otursdag men för mig igår var det bara trevligt, speciellt på kvällen då jag skulle träffa min systerdotter på stan. Vi har haft ett ruggigt snöoväder i flera dagar men när det är över och vägarna har hunnit plogas så blir det riktigt vackert.
Här är Kungsgatan in mot centrum ca kl 17. Det kan vara lite svårt för cyklisterna att hitta när skyltarna ser ut som nedan, eller hur?
Närmast gaveln av Mimerskolan som den hette förr men numera Elite Hotel Mimer. Det blågröna som anas längre bort är Umeås nya simhall med det tråkiga namnet Navet. 
Jag tittar in till Vänortsparken med sin mysiga belysning.
Snötyngda grenar i närbild.
Lite glitter kan anas och bakom dem ljusen som vi ska titta närmare på senare. Ute är det bara -4°, men det känns kallt efter att vi haft plusgrader några dagar.
 
Så här såg det ut vid en annan ingång till parken.
Jag går inte in där utan vandrar vidare in mot centrum där torget byggs om för fullt innanför fula gallergrindar. Inte fotar jag det utan tittar till höger istället.
En bland många översnöade fordon men den här var lite extra fin även om den lutar mot tråkiga avfallskärl.
 
Jag är på väg för att träffa systerdottern som jag nämnt och vi sammanstrålar utanför Sushi House dit vi går in och bestället Mammas special. Jättegott var det. Så härligt när wasabin stiger ända upp i hjässan och rensar alla bihålor eller vad den nu gör :). A bjuder för vi låtsas att det är hennes födelsedag som egentligen inföll veckan innan. Då borde förstås jag ha bjudit men så blev det inte.
 
Sen går vi ut på Renmarkstorget där fortfarande storgranen ståtar med julbelysning.
Precis till höger har Stig Lindbergs skulptur Fisken blivit vackert täckt av snön.
Vi beger oss tillbaka till Vänortsparken där barnens alla ljusburkar tändes kl 18. Ja, de tände nog dem tidigare men nu var den officiella invigningen och alla (speciellt föräldrar med barn som ville visa just sin burk) höll sig utanför ringen.
Visst är det vackert? Enligt lokaltidningen är det 4 200 burkar i år. Egentligen skulle de ha tänts redan i november, den 18 tror jag det är en Barnens egen dag, men i fjol regnade det då för fullt och arrangemanget sköts upp. Det blev en fin inramning med den nyfallna snön, tycker jag.
Här syns ingen snö utan bara en massa folk men åt andra hållet, mot stadskyrkan, ser ni den.
Efter den ljusa upplevelsen tog vi oss till hennes lägenhet där det bjöds på smarriga tårtor/kakor och grönt Roiboste. Jättegott och en ny smak på teet för mig som bara smakat rött Roibos tidigare. Då gav jag henne presenterna också som i år var rätt så många då jag handlat porslin och glas från Fyrklövern.
 
Nu har kylan kommit också när himlen är vackert blå mot allt det vita. Jag vill fota mycket mer. Men det har jag ju gjort så ofta förut så jag hejdar mig. Ha en trevlig helg!
 
 
#1 - Lena i Wales

Tusen tack för vackra vinter-mörk bilder från Umeå!
Du vet att jag alltid tycker om dina stadsbilder och dessa var verkligen annorlunda.
Så vackert med alla ljus!
Ha det bra!