Barbro S

Torn i Prag
Datorn gick sönder förra söndagen. Enligt datafirman var det virus och/eller trojaner som förhindrade mig att komma in på några websidor, alltså alla utom Google av någon anledning. Det gick att reparera utan fabriksåterställning vilket var skönt då allt var kvar som vanligt när jag på onsdag em hämtade igen den.
 
Då hade jag jobbat hårt på stugan för att förbereda för hantverkaren som kom på torsdagen för att måla om öppna spisen och lägga klinkers framför. Som alltid blir det extra jobb när något ska repareras, det är min erfarenhet, och jag har haft fullt upp resten av veckan. Men även hunnit med första hela golfrundan igår. För mig är nio hål det hela. Roligt var det men dåligt gick det. Å andra sidan är mina förväntningar låga från början. Jag vill vara snäll med mig själv och inte kräva för mycket. Svalt var det också men nu har vi i alla fall börjat med golfsäsongen :).
 
Och idag har jag och S även orienterat första gången denna sommar. Vi tog hela 12 kontroller på Gammlia med surrande myggor runt omkring. Inte så många bett fast vi båda glömt myggstiften hemma. Jag har tur, de biter och det kliar en stund på händer och vid tinningen, men på någon halvtimme känns det inte längre.
 
Några bilder från Prag visar jag idag innan nästa tur till stugan för att städa undan efter hantverkaren. Den Astronomiska klockan på Gamla Stadens Torg var jättefin.
Många var de som ville fotografera den. Lite närmare här.
Varje heltimme visades ett klockspel med figurer som rörde sig till klockklangerna. De två luckorna längst upp öppnades och apostlarna gled förbi i lugn takt. Samtidigt rörde sig de fyra figurerna under, bl.a. skelettet som ringde i sin klocka och påminde oss om dödens närvaro. De övriga stod för olika egenskaper, en var girighet, minns jag. De fyra figurerna under stod däremot helt stilla, bl.a. ängeln Gabriel.
 
Fint var det och vi hade tur att komma precis före kl 18. Vi såg massor med människor stå nedanför tornet och titta upp, men vi hade då ingen aning om vad som komma skulle. Ändå ställde vi oss längst fram för att titta upp vi också och vips så började spelet. Häftigt!
 
Ett annat fint torn var detta kyrktorn en bit till höger om där vi stod.
Det blev bara ett kort inlägg då ingen ork finns till mer.
 
Ha det så gott!