Barbro S

Katt i kartong
Solen skiner och jag vill ut och njuta men det är ganska svalt då natten varit kylig, närmare -10°, så det är ingen brådska. Jag hinner ge er några bilder och sen avnjuta lite andlighet med gudstjänsten på tv innan jag tar mig ut.
 
Bild enligt rubrik.
Alla nya kartonger ska undersökas, oftast av syrran Desirée, men här är det för ovanlighetens skull storebror Tusse som tog plats. Själv fick jag en efterlängtad kartong igår från IKEA, ett tvättställsunderskåp som jag väntat på sen i slutet av januari, men när jag öppnade den var ena hörnet på skåpöverdelen skadad. Vilken besvikelse! Sen när jag ringde företaget visade det sig att varan var slut överallt och inte väntades in den närmsta tiden. Ska bege mig till stadens IKEA i morgon och höra om det går att lösa på något sätt.
 
Bild nr 2 visar en vacker koltrast som satt i häggen strax utanför mitt sovrumsfönster en morgon.
Jag fick veta av en kännare att så här gul näbb har bara äldre fåglar. Gissar att det är en stammis här på Glassgränd då jag sett koltrast övervintra de senaste tre åren i alla fall.
 
Nu närmar sig skådaretider för mig men tyvärr är inte vännen intresserad och knappt några väninnor heller, i alla fall inte de som är lediga annat än helger. För det är så mycket roligare att få dela ett intresse med någon och även att fika utomhus. Åker jag ensam blir det ingen matpaus utan bara lite skådning. Visserligen finns det nästan alltid mer kunniga att prata med på plats men det är inte samma sak som med vänner.
 
Jag har fått tips om att många sångsvanar har kommit och också sett dem på en snöklädd åker långt bort. Tycker lite synd om dem när de kommer så här tidigt innan det finns öppna åkrar och öppet vatten till dem. Ja, älven bjuder visst på öppet vatten på vissa ställen. Solen värmer skönt men nätterna är otäckt kyliga för fåglarna som måste vara utomhus. Kännare säger att de är härdade och klarar sig, men nog kunde de vänta en till två veckor ytterligare innan flyget norrut, tycker jag :).
 
Ha det så gott!