Barbro S

Majtankar
En liten hälsning innan jag snart reser iväg på några dagars besök till Prag. Veckan har fyllts av hagel, snö och sol om vart annat med kyliga nätter. Maj ??? Sista snön var visst igår morse innan jag skjutsade väninnan till flyget och sen äntligen fick min bil tvättad. Den har varit så skitig och det var riktigt gott att se smutsvattnet rinna av den i automattvätten. Igår började jag packa, gillar att vara ute i god tid.
 
Sista fullmånen på länge då nu nätterna blir allt ljusare.
Den 8 maj låg snön kvar hela natten tills solen lyckades smälta den innan nästa hagelsnöskur kom någon halvtimme senare osv. Fullmånen kommer att överraska mig åter i augusti när nätterna än en gång blir mörkare. 
 
I torsdags bytte jag äntligen fönsterbrädor. Vanligt vitt faner som blivit allt fläckigare och fulare är nu utbytt mot jättefin nästanmarmor. En komposit som kallas Silestone Ibiza och som påminner om ljus Carrarramarmor, enligt stenfirman. Hantverkaren tyckte också att det blev jättesnyggt och sa flera gånger -"Är det verkligen inte marmor?"
 
Trots ovädren ger inte naturen upp. Häggens löv har varit på gång länge och jag tittar längtande på dem varje morgon när jag drar upp persiennen.
En stor fågel satt i ett träd. Det visade sig vara en ringduva, ordentligt uppburrad i kylan.
Jag visste inte att de är så mycket större än en vanlig stadsduva. Även en skata lockade till kamerahämtning då dess färger lyste fint.
Till sist min egen myskisse som ivrigt undersöker omgivningarna varje tidig morgon men sen kan slappna av så totalt vid min sida i soffan.
Lite mer spännande bilder hoppas jag kunna bjuda på framöver när vi återvänt från Pragresan. Det lär vara en vacker stad. Det säger alla jag mött som varit där, och väderprognosen är lovande så jag hoppas på sköna utestunder i värmen.
 
Sköna maj, välkommen.....hoppas hoppas jag både här och där!