Barbro S

Konstpromenad o resan från Brac
När vi promenerade till Gyllene Hornet på ön Brac passerade vi flera olika typer av skulpturer. Promenadvägen var så fin, kantades av stora pinjeträd på båda sidor och lite konst här och där. Vad sägs om en liten delfin...
..eller vad det nu kan föreställa?
 
Nästa lockade oss att vara med i.
Vad den föreställer vet jag inte men rolig och läcker är den. Likaså lilla åsnan med tre av oss bakom.
En fin madonna med Jesusbarnet-skulptur kom sen. 
När vi kom åter till båten var det dags för lunch..
.. med grillad makrill, vin och vatten.
Jättegott och härligt att få sitta ute. Båten stod stilla en stund, sen gled den sakta iväg. Vi stornjöt av färden hem som kanske också blev extra trevlig pga rödvinet som fylldes på i våra små plastmuggar :).
Här lämnar vi hamnen i Bol.
Bergen bakom byn/staden är mäktiga, säkert trevliga att vandra i också om man haft mer tid.
 
Här och där såg man små vinodlingar. De var bra på att ta vara på all mark som gick att odla.
På bilden nedan fiskas det, i en båt så vackert röd mot det stora blå.
Summa summarum ännu en härlig dag i Kroatien.
 
Här hemma snöar det nu för fullt med några minusgrader så snön är lätt och luftig. Inte tungt alls att skotta.
Den här bilden tog jag för två dagar sen så det är ännu vitare nu. Fint! Nu hoppas jag bara att vintern får vara vit ända fram till jul och att vi slipper slasket som december tyvärr brukar bjuda på numera.
 
Nä, skottningen har inte varit ansträngande. Däremot har jag slitit med att kånka upp ett datorbord för trapporna (med hjälp av vännen) som jag köpte på Myrorna för 100:-. Jag har en stationär dator och behöver speciellt avstånd till skärmen för att inte få besvär av strålningen. Med skärmen en bit bort kan jag sitta drygt en timme framför datorn utan att bli röd i huden och irriterad i ögonen. Det har jag ordnat genom att sätta skärmen på nedersta hyllplanet i en Stringhylla och så detta lilla datorbord med utdragbar skiva för tangentbordet och musen framför. Jag har funderat länge på hur jag skulle ordna det sen jag slängde iväg mitt stora hörnbordschabrak i våras, men nu är det äntligen löst. Härligt! 
 
Ikväll ska jag och en väninna på Annas Motorklubb där det bjuds på små tilltugg, dryck, föreläsning om något intressant och mingel. Tjejkväll arrangerar Motorcentralen varje höst. Det brukar vara ca 300 kvinnor i olika åldrar där och minst hälften av oss har köpt en bil hos dem, WV, Skoda eller Audi. Jag köpte en Golf där 2012, årsmodell 2009.
 
Ha en trevlig vecka!
 
 
#1 - Lena i Wales

Älskar att gå omkring och titta på statyer!
Fisken såg inte heller illa ut! Älskar fisk.
Fina bilder övrigt också.
Snöbilden var fin avslutning. Känns lite främmande härifrån.