Barbro S

Promenader i Uppsala
Ute vill jag vara då växterna önskar skötsel och vädret är gott, men vinden är än lite sval så jag försöker blogga en stund nu på förmiddagen. Från sista Uppsalabesöket finns många bilder kvar. Fredag den 4 maj var lite sval och mulen, ungefär som hemma i Umeå  men blommade gjorde det mycket mer.
Lite ljusare rosa eller nästan vita blommor. Undrar om det också är körsbärsträd?
Stolt moder med sovande liten baby.
 
Lite knalligare rosa blom fanns i en liten park framför det fina blå huset jag visat tidigare.
Där hittade vi en nedfallen eller nedriven blommande kvist som jag tog upp.
Lillan sover så sött omedveten om att jag kommit. Jag satte blommorna i ett glas vatten och knopparna slog ut så fint till frukost dagen efter.
 
Vi såg också andra blommande träd. 
Jag vet inte men gissar att det kan vara en magnolia. Någon som vet? Den gula nedan är väl forsythia?
Så fin den också fast det bara är en buske och inget träd. Den växer inte här uppe i umetrakten.
 
När vi kom fram till lägenheten efter vår blomsterpromenad blev det tid till lite skoj.
En ljuvlig liten tjej nära till glädje, men också andra känslor emellanåt. Av någon anledning blir det inte då jag fotograferar :).
 
Nästa dag, lördagen den 5 maj, bjöd på härligt sommarväder så vi tog en tidig promenad i villakvarteren där det bl.a. fanns en Norrlandsgata.
Fina hus fanns det gott om.
Stora och pampiga, inte små en och 1,5-plansvillor som här uppe i norr. Det ovan är förstås en av de större.
Ett läckert hus i funkisstil (tror jag).
 
En med fint smidda grindar.
Blommande träd överallt gladde mig så.
Här kantar vitblommande träd en hel gata.
Lite små än så länge men det blir säkert jättefint om några år när de vuxit till sig.
 
Efter promenaden tog vi itu med att städa den fina balkongen. Här visar vi vår glädje när vi var klara.
Tre generationer fast inte i rakt led då jag är moster och mormoster, inte mamma och mormor. Men vad gör väl det när vi trivs så bra tillsammans. Blåblommiga kläder har vi alla tre också, helt oplanerat och omedvetet.
 
Apropå blomster så vill jag visa en bild från min stad som nu för första året har fått blommande äppelträd på det ombyggda Rådhustorget.
Tyvärr motljus så inte den bästa bilden. Framför står statyn Standing Man som så här års verkar lite för påklädd. Bland träden finns också många små fontäner som jag kanske kan fotografera en annan gång.
 
En golfrunda kanske det blir idag efter att jag plockat nässlor för att göra fint gödslande nässelvatten till växterna. I torsdags var jag och vännen på Umeå Golfklubb i Holmsund för årets första golfrunda. Lugnt och skönt var det, inte stressigt alls då inga andra golfspelare kom efter oss. Solen sken och vindarna var milda. I fredags hade vi + 27°. Då badade jag två gånger i vår lilla Kullasjö som bjöd på nästan 20-gradigt vatten. Vilken underbar början på sommaren 2018. Hoppas den fortsätter så men med lite avbrott för behövligt regn.
 
Ha en skön söndag och veckan som kommer!