Barbro S

Lunchdags
Efter vår promenad uppåt till borgen med en sol som värmde allt mer var det skönt att kliva in i skuggan på en mysig restaurang från 1200-talet.
Ja, restaurangen är inte så gammal men byggnaden. Ett av Lissabons mest exklusiva lägen står det i guideboken som också föreslår att vi ska sitta ute och njuta av utsikten. Ändå väljer vi insidan.
Vacker gregoriansk munkmusik fyller valven men innan vi satt oss byts den tyvärr ut mot modernare toner.
Som tur är har hovmästaren känsla för miljön och strax kommer istället vemodig men vacker fadomusik ur högtalarna. 
Som ni ser gassar solen utanför med ca 30-32° i skuggan, men vi mår bra inomhus, så svalt och skönt. En risotto med vilda räkor, lime och koriander lockade mig och den smakade också jättebra.
Jag tror jag börjar lära mig tycka om koriander som jag först tyckte bara smakade tvål, men nu inte är så dum ändå. Just idag har jag köpt hem den kryddan till en indisk fisksoppa jag ska prova att bjuda någon på. 
 
Efter en behaglig lunchpaus gick vi ut igen till det soliga borgområdet. Fina flaggor vajade däruppe.
Området var stort och vi strosade på måfå lite hit och dit. En vacker kvinnoskulptur fanns att beundra.
Något namn på skulptur eller konstnär hittade vi inte men däremot vackra påfåglar i parken.
Och senare en med annan teckning högt uppe på en mur.
Så roligt att fotografera när man går omkring och upplever ny miljö. Mer bilder från borgen Sao Jorge kommer senare.
 
Ute ännu en gråvädersdag.  Det regnar inte men vätan hänger i luften, bara 4° idag men det har varit varmare denna vecka. Så synd att man inte kan golfa. Ja visst kan man om man gillar grått och vått, men det gör inte jag. Så snart solen återvänder brukar ju också frosten komma så det ser nog ut som att golfsäsongen är över nu.
 
Ha en fin novembervecka! 
 
 
#1 - Lena i Wales

Tack för underbara bilder!
Jag tror att det kanske kommer upp någon Walesresa i vår från ditt område relativt snart, hoppas jag, för i så fall ska jag vara reseledre/guide.