Barbro S

Nästan nyss
Lite roligt att få visa nyligen tagna bilder, åtminstone från juni i år. Söndagen den 4 var vi fem i UMeGänget som spelade minigolf på Hedlunda. Jag kom på en hedrande andra plats med 56 poäng (brukar ha mycket mer). Vi tog fikat på konditori Mekka då det var lite för kyligt att sitta utomhus i parken. Sen gick jag och M ner till torget för att se hur anden mådde.
En gräsand har nämligen valt en stor kruka på torget att lägga sina ägg i och har nu ruvat dem i ca tre veckor. Vänliga människor har försett den med frön och vatten, men den måste ju stå ut med alla oss som envisas att fotografera den. Jag har ett bra zoom så jag stod inte alls så här nära, bara så ni vet. Efter fyra veckors ruvande föddes 6 små dunbollar som snälla människor bar ned till älven tillsammans med modern. Puh, då kan jag andas ut, varit lite orolig för henne och di små. 
På väg tillbaka till våra cyklar upptäckte vi så fint de (kommunen) gjort längs Rådhusesplanaden.
Syrenlila, en härlig färg. Många fler varianter fanns.
Lite närmare järnvägsstationen fanns dessa fina krukor.
Vita penséer som inramar. Mycket plats finns kvar i rabatterna så det fylls nog snart på med fler sommarblommor. Glad blir man i alla fall av färgprakten 😃.
 Igår en härlig orienteringsrunda på ett för oss nytt område, Grössjön. Vi har bytt IFK Umeås Skogsluff till Umeå OrienteringsKlubbs Dra åt Skogen i år för att få vara på nya ställen.
Här på väg tillbaka till bilen efter att ha tagit 7 kontroller av varierande svårighetsgrad. Roligt var att jag fick se så många fåglar jag inte kunde identifiera direkt. En fick jag till skogssnäppa vid en mörk tjärn (efter att ha kollat i fågelboken hemma) och tre småfåglar jag ännu inte är säker på, en lyste knallgul när den flög förbi. Gulärla eller liknande, gissar jag. Redan när vi satt i bilen på skogsbilvägen flög en ormvråk förbi och satte sig på en tallgren lätt att beskåda. Oj, vad jag grämde mig att jag inte hade kameran med, för med mobilen klarar jag inte att zooma in något vidare.
En som däremot var lätt att fota var denne, ganska stora skalbagge, som satte sig på min sko när vi hade fikapaus på en liten bergsknalle.
Häftigt metalliskt utseende när jag förstorar den som här. Vid en bildgoogling får jag veta att det är en lövträdlöpare.
Nu är vi uppe på Terassen på vårt nyaste hotell, tretton våningar över marken. Utsikt över båtrestaurangen Sjöbris och diverse annat på Kajen eller Skeppsbron som den ibland kallas. Igår träffades vi tre, jag och väninnan S som ses ofta, med kompisen B, som jag inte träffar så ofta, men vi har känt varandra sen tonåren, alla tre 😀.
Fina damer tar en svalkande drink på Restaurang NÒR:s uteservering på hotell Clarion. 25° varmt med lite skönt svalkande vindar. Vi hade alltså supertur med vädret. En timme senare bänkade vi oss inomhus för en god middag. Allt var jättegott men vi hamnade på extra höga stolar vilket inte är så lämpligt för oss något äldre. Vi klarade dock att med lite akrobatik få någorlunda bra placering för att äta bekvämt!! 
Efter några timmars trevligt umgänge var det dags för hemfärd i den ljusa junikvällen. Vid hissen lite hisnande utsikt. 
För er som känner till Umeå är det Thulehusets fasad till vänster och fina Smöraskens tak som sticker upp över grönskan framåt. Där huserar Umeå Energi sen länge.
Väninnorna bor nära centrum så de promenerade hemåt medan jag tog cykeln mot Ersboda. 
Jag stannade till vid järnvägsstationen där vackra skulpturen Grön Eld lyste lite extra i solnedgången.
Med detta inlägg önskar jag er en fin sommar!