Barbro S

Englandsresa, dag 1
Det är ju roligast att blogga om det mest aktuella, känner jag, och det ska jag göra nu. Den 12 september åkte jag på en resa med Lindt Tour som kallades "This is England". Vi var en grupp på 35 personer som samlades på Umeå flygplats redan kl 5 på morgonen (steg upp halv fyra!!). Vid tvåtiden lokal tid var vi framme på Heathrow utanför London en gråmulen dag.
Vårt första stopp var i Windsor där vi skulle få avnjuta Afternoon Tea efter en kort promenad.
Windsor Castle ser vi en del av. Vi gick genom en tågstation där detta fina lok visades upp.
Drottningen kallas det.
Lite mer av slottet.
Här skulle vi få vårt te. Närmast ser vi Maria, vår guide, som var jättebra.
Scones med clotted cream o marmelad som sig bör och en massa goda snittar. Jag upptäckte att jag verkligen gillade gurksnittarna, vilket jag inte förväntat mig. Det räckte bra även om det också hör sötsaker till men då ska man ha mer gott om tid.
Vi promenerade åter till bussen och såg lite mer av Windsor.
Stilig ingång till galleria med kungligt namn som vi inte hann besöka.
Se här, vår favoritengelsman Mr Bean! Väninnan blev så glad :).
Slottet med väktare, tyvärr stängt, enligt skylt utanför.
En ekorre med ovanligt lång svans, också större än våra söta. Jag fick veta att den kommer från Nordamerika o Kanada, men tagits till England för länge sen. Ganska orädd då jag fick komma nära för en bild, även om jag zoomat lite.
En liten park vid bussparkeringen där man kunnat äta glass om man nu inte redan var jättemätt av scones mm.
Det var uppehåll under vårt besök på orten, men väl i bussen på motorvägen började det regna allt häftigare och gjorde så under vår nästan två timmar resa till hotellet i Bridgwater.
En fin gammal stad med 46 000 invånare hade jag läst mig till men hotell Ibis, som jag inte alls vill rekommendera, låg tyvärr i ett industriområde fyra km utanför. Så trist, var vi nog många som tyckte.
Utsikten från vårt hotellrum sista dagen, den 17, då det också regnade, men däremellan hade vi tur och vädret var jättebra hela tiden 😀.
Om hotellet ska jag inte utgjuta mig för mycket, men man sov i alla fall gott på nätterna. Mycket mer om resan kommer. Ha en fin höst!