Barbro S

Välkommen till Barbros konstblogg!
Hej

Jag heter Barbro S,  bor i Umeå och har målat i olja ca 10 år. Jag har gått några konstkurser men är till största delen autodidakt/självlärd. Jag började måla för att jag länge längtat efter att få uttrycka mig konstnärligt, som motvikt till olika arbeten där mina rationella sidor fått ta mest plats. Jag fick ledig tid då min arbetsplats gick i konkurs och köpte då vattenfärger och började måla av hjärtans lust.  Efter några olika konstkurser där jag fick prova på olika tekniker fastnade jag för oljans temperament. Sen 1994 målar jag alltså i olja, men har nu haft en längre tids uppehåll i i skapandet. 

En del av mina tavlor har visats på grupputställningar 1995-96. Senare har jag haft några separatutställningar i  min hemstad. Min senaste utställning var på Baggböle Herrgård 2003 och då fick jag många positiva omdömen i min gästbok, men endast få handlade. Många sa att de tyckte om och blev glada eller berörda av mina färgstarka oljemålningar, mer eller mindre abstrakta och ibland naivistiska. Under åren har jag sålt ca 20 tavlor och gett bort ungefär lika många.

Nu hoppas jag att på detta sätt nå ut till fler med mina motiv, beröra och kanske till och med få sälja några. Priserna är än så länge låga då glädjen att någon vill hänga upp mina tavlor hemma hos sig är större än behovet att tjäna pengar på dem. 

Bris, målad 1997 på pannå, 41x33 cm. Inramad med snygg silverfärgad ram

Bris kallar jag den här tavlan som ger ett ganska harmoniskt intryck i rörelse och färgval.  Granskar man den finns det också något som skymtar under de blålilavita färgstråken. 
#1 - Ann

Hej! Vad roligt att du har börjat blogga!

#2 - Elinn

Välkommen till bloggvärlden!

#3 - Inger

Vad kul att Du bloggar Barbro och så bra Du gör det. Det är nog Ditt forum. Skall tipsa fler att titta på den .kram Inger S