Barbro S

Tunnbrödsbakning
Igår fick jag prova på något jag aldrig gjort förut (låter som en sång jag hört??), nämligen att baka tunnbröd. Vi höll till i Flurkmarks IK:s fina bagarstuga, två kunniga kvinnor ledde oss andra, nybörjare de flesta, att göra degämnen, kavla, borsta, nagga/tagga, vända, borsta igen under fjölen också, skjutsa in kakan i ugnen, grädda och ta ut, borsta, dela och ja, äta det kunde vi själva. Tänk att få stoppa en bit varmt, mjukt tunnbröd med smör (Bregott, faktiskt) som snabbt smälte in i munnen och njuta av aromerna samt vetskapen att vi åstadkommit detta goda alldeles på egen hand (nja, med viss hjälp i grupp, förstås).


Kolla vilken fart på kvinnohänderna när de gör sina ämnen.


Anki, som varit med förut, gräddar bröden.


Här borstar hon av den färdiga kakan, i detta fall hårt tunnbröd.


Jo, det fanns män med också, en av dem var H, med sin vitaste keps. I bakgrunden Marie, en av dem som ordnat denna fantastiska dag.


Och så bloggaren själv som lyckades kavla hyfsat trots fjolårsbruten arm som läkt sisådär.
Vi avslutade med att baka vår egen pizza och det var också kul, men åtminstone jag var ganska så mätt vid det laget. Och ute sken solen denna fina septemberdag.
#1 - Jeanette

Tack!

#2 - Anna

Det verkar roligt att baka tunnbröd. xD