Barbro S

Svartvitt
Av någon anledning lockar det yttre livet lite mer just nu och det är svårare att ta sig tid att blogga. Pga grannens reparation av badrummet kom jag iväg till stugan med katterna onsdag-torsdag och det är jag jätteglad över. Helt underbart att vara där nära sjön i den friska luften med årstidens fågelliv runt omkring. Att det dessutom var 24-26° i skuggan gjorde ju inte saken sämre.

Visst blir det en massa jobb med krattning och annat som ska fixas så här i början av stugsäsongen men det är inget jag vill klaga över. Vad som är tristast är att det är lite magert med människor i trakten den här tiden, jag blir så pratsjuk efter ett tag i ensamhet, och katterna svarar ju inte:).

Jag såg två stora svarta fåglar jaga varandra i tallarna. De visade sig ha röda hjässor så det var alltså spillkråkor som hackade runt, bl.a i en av grannens holkar. Jag smög där i skogen i hopp om att få en bra bild men lyckades inte.

Däremot fick jag hyfsade bilder på tre svartvita fåglar, den tredje med inslag av grått också. Tyvärr kom jag inte närmare än så här med min 3xzoom i kameran.

Kniphonan ligger nog på ägg i holken vid strandkanten och här är kniphanen i sjön, troligtvis i väntan på att få börja mata, kanske?

På taket av sin holk satt denna svartvita flugsnappare och sjöng så vackert, fast den just på bilden hade flyttat till björken.


Sist kom en väldigt orädd sädesärla, blev rakt orolig när den knappt var rädd för katten ens.

Åh, jag önskar att jag hade bättre zoom så jag kom ännu närmare men kameran är bara två år gammal och hur bra som helst i övrigt så det är väl bara att acceptera begränsningarna.

I morgon inträffar Kulturnatta i staden med mängder av kulturevenemang på gator, torg, i gallerior, affärer, parker...ja,nästan överallt i centrum. Vi ska gå runt och insupa kulturen allt vi kan, hoppas bara att ljudnivån är rimlig. Annars står jag inte ut länge även om öronpropparna, mina ständiga följeslagare, förstås är med.