Barbro S

Mera invigning
Jag tog så många bilder från söndagens firande av Botniabaneinvigningen att ni får se några till. Vi NF:are träffades i lasarettets centralhall och gick gemensamt över till Resecentrum Umeå Östra. Nerför den första rulltrappan och sen kom vi in i denna vackert dekorerade hall. Den är så härligt färgstark.

Må den få vara ifred och slippa fult klotter. Optimist måste man ju vara :).

Interiören är också vacker med sina kraftiga kryssbalkar och glas.

I Nordmaling var det visst en stor händelse att de fick en rulltrappa men här i stan är inte det något märkvärdigt alls. Det har vi väl haft sen Domus kom till centrum någon gång på 60-talet, tror jag. Det nya är att neongrönt ljus lyste mellan trappstegen när man åkte i den, om det bara är en dekoration eller har något med säkerheten att göra vet inte jag.

Dagen var regn- och ruskig så vi begav oss först till ett av tälten där de bjöd på fika: kaffe/te och den för dagen speciella Botniabanekakan var riktigt gott.

Lite smak av myrstack inuti, tyckte jag, alltså bakverket Myrstack :).

På scenen pågick ett uppträdande av Cirkus Cirkör som inte var så märkvärdigt roande även om artisterna naturligtvis är duktiga på det de gör.

En ensam figur på denna gigantiska scen var inte så effektfullt, då var det bättre att kolla in storbildskärmen.

I bakgrunden ser man ett av husen i det nybyggda bostadsområdet Öbacka 2 med svindyra lägenheter. Vi gick faktiskt upp och tittade in i en liten tvåa där hyran skulle vara drygt 7 000:- och dessutom en hög insats på det. Men de verkar ju gå åt, så varför klaga.

Utsikten är förstås magnifik över den vackra Umeälven och fina Ön mitt i men så mycket mer är det inte. En trist lägenhet, tyckte vi som tittade in, med en mysko smal väggbit som vi liksom inte förstod vitsen med. Ambulanshelikoptern som ofta landar och startar vid lasarettakuten bullrar ordentligt. Den kom när vi var där och jag hann inte stoppa in några öronproppar. Det blev till att hålla för öronen på vanligt sätt en liten stund tills propellrarna tystnade.

I alla fall en riktigt trevlig dag då jag mötte båda gamla och nya vänner vilket alltid är berikande.

I morgon åker jag nog till stugan och tittar till lite växter och annat. Håller tummarna att det inte blir nattfrost för tomaterna står utomhus vid stugväggen. De är många men ännu bara gröna. Inatt var det här på Ersboda nere i +2,7° vid fyratiden när mina små var ute på vift. Kallare än så vill vi inte ha natten som kommer.
#1 - Halloj världen! /Inger

Fina bilder! Jag gillar första bilden bäst! :)