Barbro S

Vännäsfest
I helgen pågår Vännäsdagarna och vi var några NF:are som besökte två av våra vänner som bor i Vännäs (passande namn). Temperaturen låg kring 26-27° men som tur var fanns det moln och slöjor som dämpade solens hetta. Annars hade det nog varit i det närmaste olidligt att länge gå runt bland alla marknadsstånd. Nu var det bara roligt och tidigt öppnade jag min börs då en försäljare ropade 100:- för alla väskor och jag inte kunde välja en så det blev två nya väskor. Mitt inköp smittade så även flera andra i sällskapet inhandlade en eller två.

Ibland går man bara omkring bland varorna som erbjuds och har inte minsta lust att köpa något men jag vet av erfarenhet att bara man börjar så går det sen av bara farten:). Så det blev en ekologisk bambuhandduk med väldoftande aprikostvål för totalt 75 kronor, sen två ljuvliga massagebollar eller vad man nu ska ha dem till för 20 kr styck, ett par thailändska massageflipflops för 60 och ljuvligt goda samiska glödkakor, fyra för 100. Mycket fick jag för ganska lite pengar.

Här ser ni mig i I:s trädgård med mina nya inköp.

Boll nr 2 försvann ovan bild, tyvärr.

Efter marknadsvandringen då vi även hann smaka på godsaker som ungersk langos med skaldjursfyllning och friterad camembert med hjortronsylt från Rusksele samt några somaliska grönsaksplättar med sting i (bara jag, två för tio:)) gick vi hem till I som bor i Vännäs sen 8 år med sina två söner, varav en är trummis och dödsmetallrockare.

Hennes trädgård är så vacker och jag gick runt och fotograferade bland växter och installationer. En vacker pion, ett spännande blå klot på topppen av en pyramidpelare.


Speglat i klotet ser man mig, fotografen, framför dammen samt hus och trädgård i den gassande sommarsolen. Det är alltid bra väder på Vännäsdagarna enligt I, bara en enda gång har vädret svikit marknaden på många år ( jag har glömt hur många).

Här kommer värdinnan med läskande bål.

Svensk sommar när den är som bäst ska tillbringas med vänner och gärna i en vacker trädgård med porlande vatten, glatt badande fåglar som dock rör sig för fort för att jag ska kunna fånga dem på bild och härligt saftigt grönt gräs att gå barfota i.

I med A och F, tidigare medlemmar av New Friends som har funnit varandra.

Vi hjälptes åt att förbereda maten och grillningen. Jag var trött och gjorde inte mycket men fick vara med ändå:).

Efter maten en väskparad med alla våra nyinköpta väskor.

Nedan även med de gåvor A o F kom med till värdinnorna.

Bilderna är lite suddiga men glada så jag vill gärna ha med dem. A som går först är nyinflyttad Vännäsbo och vi fick också en liten visning av hennes fina hus något kvarter bort. Det var mycket större än jag förväntat mig av 81 m² men det berodde visst på övervåningens snedtak som gör att golvytan då räknas till biyta. Alltid lär man sig något nytt!

Festen fortsatte men för mig var det dags att åka hem vid åttatiden till mina väntande katter. Desirée satt och tittade mot vägen när jag kom, lite surt avvaktande men med godis och en räka kunde jag beveka henne att komma in för någon timmas nattsömn. Redan kl ett ville hon ut igen och så in vid halv tre då hon i sin iver att få gå ut nästan direkt höll på att riva ned några blomkrukor. Den chocken, jag räddade henne då hon hängde med utspärrade klor mellan ett litet bord och fönsterbrädan, gjorde att hon faktiskt lugnade ner sig och sov inne till arla morgon vid sextiden.

Även idag när jag åkte in till stan såg hon så förebrående på mig. Hon vill tydligen ha mitt sällskap och då jag även i morgon ska vara borta mest hela dagen vill jag nu fort återvända till stugan och vara hemma med dem idag. Dessutom får jag besök av en bekant som var min arbetskamrat på Esso Motor Hotel på 70-talet och som nu också har stuga eller kanske helårsbostad en bit bort. 

Ha det så gott tills vi hörs igen. Brorsan skulle kanske komma upp i veckan men säker är man ju aldrig. Hur som helst måste jag ändå hit och vattna med jämna mellanrum och då passar jag nog på att blogga igen.