Barbro S

Lite livat!

Jag hade tänkt ta det lugnt i torsdags och träffa en väninna på stan med lite mysfika men av det blev intet. På onsdagkväll svartnade nämligen TV:bilden med ett poff, bara en röd prick återstod några sekunder innan den också försvann och en stickande lukt av bränd plast el liknande uppstod. Fort dra ut sladden och upp med balkongdörren. Tanken kom också: -Tänk om den exploderar, min tolv år gamla tjocktv, som  det kallas idag då platt blivit norm, men inget mer hände.

Jag ringde en vän, fick tips att googla om bra TV, hittade ganska snabbt en sajt som testade apparater och rekommenderade två märken. Med den lappen promenerade jag dagen efter till Expertbutiken vid Coop Forum och där fanns den, min blivande televisionsapparat, en 40" Samsung, så jag slog till utan vidare betänketid.

Till detta passar ingen speciell bild så ni får se ett collage från förra helgen då mitt syskonbarnbarn utövade sin egen breakdance:).

Full fart på köksgolvet, livat är det!

Lite lugnare tar lillasyster det när brodern lämnat golvet fritt.

Hon ser ut att chilla, vilket är pappa J:s favorituttryck:).

Tillbaka till mina TV-bekymmer. En TV-bänk behövdes också så jag besökte möbelbutiken MIO men de som fanns där var för stora och saknade hjul, ett krav då jag inte visste var jag skulle ställa den i mitt nästan på gränsen till övermöblerade vardagsrum. I farten köpte jag mig en dyr men ljuvlig silkeskudde att sova nattsömn på, innan jag styrde kosan till Myrorna. Där stod den, min blivande TV-bänk för 195 ynka kronor, inte så vacker, kanske, men helt perfekt funktionsmässigt.

När jag baxat den ur bilen upptäckte jag att den var för tung att bära uppför trapporna. Tur man kan ringa en vän, inte bara i Postkodmiljonären:). Förutom detta hade jag hämtat flera paket på Posten, köpt kattsand och en ny klöspelare till mina sambos och ja, det var väl allt. Det kändes som att jag flängde fram och tillbaka hela dagen utan en enda paus, men jag hann nog få i mig lunch och middag, i alla fall, men något fika blev det aldrig.

Jag fortsätter med bilder från barnens lek och bus, illustrerande vedermödor men ändå roligt.

Så kom då jätteteven på kvällningen och jag började packa upp den. Inte ens det kunde jag själv fast försäljaren sagt att det skulle vara så lätt. Då ringde jag min fantastiske granne som hjälpt mig många gånger förut och vips stod LED-tv:n på plats på nygamla bänken. Installationen klarade jag själv och efter några misstag kunde jag se Mr Sunshine, en ny serie med Vänner-skådespelaren Matthew Perry, som jag gillar.

Bilden var lite konstig, speciellt ansikten, men jag orkade inte mer just då. Får väl hoppas att det går att fixa till. Jag blir alltid så stressad när jag slår upp instruktionsböcker och gruvar mig för att tvingas läsa igenom dem. Igår  kväll tyckte jag bilden var jättefin, man kanske vänjer sig?

Men jag hittar ingen avstängningsknapp. Miljömedvetna säger ju åt oss att inte ha TV:n och andra apparater på Standby och jag är alltid noga med att slå av min dator, men då måste det ju finnas en knapp att slå av strömmen på. Inte ska man tvingas dra ur sladden som jag nu gjort de två dagar jag ägt min nya TV.

Mycket om lite, inte sant:), och knappt några bilder heller. Men i morgon blir det ju Fototriss, ska ut och fotografera  till den istället för solen skiner och det ser knappt ut att blåsa.

Igår hade jag besök av min systerdotter som numera bor och arbetar i Västervik. Alltid jätteroligt att få träffa henne och tiden går alldeles för fort. After Work med New Friends skulle också hinnas med. Vi träffades på Teatercaféet, åt buffé och pratade på, ett litet gäng på 6 personer. Som alltid trevligt vare sig vi är få eller många.

Barnen en trappa upp.

På vägen ut fanns det plötsligt ett trappsteg som jag inte observerade så platt fall för mig, landade på knäna och tog för mig med händerna, den brutna inte helt fullt rörliga fick sig också en smäll. Skämmigt, tyckte jag, och tittade direkt upp på folket bredvid och utbrast -Jag är helt nykter:). Det var faktiskt inte sant då jag hade druckit en starköl till maten någon timme tidigare:).

Jag var nog påverkad på annat sätt då vi just hade pratat om min gamla chef och mitt jobb där jag fick mina stresskador. Jag reagerar alltid på det, på det ena eller andra sättet. Igår kväll gjorde det ont men idag känns det ganska okej.

Idag är vilodag, i morgon ska jag hinna med både NF-promenad och matlagsmiddag senare på eftermiddagen/kvällen. Även om det blir lite stressigt så är det alltid roligt att träffas. Hoppas ni också har en trevlig helg.