Barbro S

Firande
I lördags träffades vi några väninnor för att fira att en av oss uppnått den aktningsvärda åldern av 60 år några veckor tidigare.  I en villa på Skogsbrynet samlades vi redan på eftermiddagen. Här är värdinnan C med sin fina vorsteh Amber.
Vi förberedde lite gott tilltugg som skulle passa till champagnen. När jag stod där i köket ställde sig Amber och tittade uppfordrande på mig, sen skällde hon till och även morrade lite när jag inte fattade något alls. Som tur var fanns matte i närheten och tolkade att hon ville ha ett nytt ben som fanns i skafferiet nära där jag var. Bäst ge henne det då och sen var Amber så nöjd med mig resten av kvällen:).
 
Starkast i nyporna är vår jubilar så hon fick öppna champagnen själv innan vi slog oss ned i vardagsrummet med mysig öppen spis.
Så fin i håret och med nyinköpt klänning från D&D njuter B av sitt liv som fått en ny siffra i början.
 
Amber vill vara med hela tiden, här med C och A.
Tilltugget är nästan slut, som synes, och då är det dags att åka vidare till Bistro Le Garage där vi beställt bord. Men först en gruppbild så också jag får vara med.
B, C, B, A, mellan, mellan, äldst och yngst. Jag och C har ca 1,5 år kvar tills vi fyller jämnt, men A får vänta ytterligare några år. Jag är inte alls nervös inför att fylla 60, det rycker jag på axlarna åt, men inför 50-årsdagen var jag nervös, minns jag. Men festligt kan man ju alltid göra det, vilken siffra som än kommer härnäst.
 
L, C:s make, agerar chaufför denna snöoväderstyngda lördag, och vi kommer helskinnade fram till restaurangen på Umedalen, det ombyggda garaget som är ett väldigt populärt ställe. Två av oss valde gratinerade musslor och in kom denna gryta full av vitlöksdoftande skaldjur.
De andra valde fiskskoppan, bouillabaisse som den heter, också den full av skaldjur (och fisk) men av mer varierat slag.
Lägg märke till det robusta trasmatteunderlägget. Och kökshanddukar används som servetter vilket syns på nästa bild, en gruppbild då jag bad servitrisen vara fotograf.
Gott och trevligt var det, mätta och kladdiga om fingrarna blev man, men en liten efterrätt gick ändå ned. Tryfflar resp Creme Brulée valdes innan vi ringde om skjuts tillbaka.
 
Väl åter hos C förbereddes Irish coffée med äkta irländsk whiskey som jag beställt på min flygresa nyligen. 
Jättegod blev den, tack till bartendern som också var vår chaufför denna speciella kväll. Efter det fortsatt prat om allt och inget samt lite mys i soffan då jag fick en vän i knäet.
Lite större och tyngre än mina katter, men lika varm och go' att ha i närheten. Tiden gick fort och jag ville hinna med sista bussen hem så det var dags att plumsa ut på mer eller mindre oplogade vägar för att nå 5:ans busshållplats vid Östra Kyrkogatan.
 
Jag hade skottat innan jag for hemifrån men lite mer snö hade kommit. Så här såg det ut vid kvart i tolv.
Bara lätt fjunig snö som jag enkelt styrde bort innan jag gick in till mina katter som blev så glada att se mig. Lite bus och rusningar hanns med innan sömnen tog oss alla tre.