Barbro S

Vårblommigt
Nu lockar utelivet så det blir allt mindre tid vid datorn. Igår jobbade jag hårt i min lilla trädgård och lade på nyinköpt änglamarkjord på alla (nästan) rabatter och sen kom regnet och myllade ner den. 
 
Små promenader med katterna blir det också. Sen vi fick en ny utekatt i området har mina småttingar blivit så försiktiga och behöver lite push för att ta sig ut. En piggelin svartvit hankatt som vill bekanta sig och leka med mina 7,5-åringar gör dem tyvärr lite nervösa. I alla fall, på väg till skogen passerar vi vårt dike där vitsipporna brer ut sig alltmer för varje år.
På nära håll är de ännu finare.
Idag har jag haft turen att bli bortbjuden till min väninna som bor ganska centralt. Hon bjöd på en ljuvligt orange Aperol Spritzer på sin terrass där solen värmde skönt. På  "Playa Kungsan" satt vi länge och njöt, visserligen med jacka på (öppen), och tittade på de förbipasserande byggarbetarna i gula och orange plasthjälmar som gick till och från sina blå baracker. Vi gissade på fikarast, men en av dem rapade ljudligt just när han gick nedanför terrassstaketet, så det kanske var något annat? 
 
Sen gick vi inomhus där jag bjöds på smakrik, jättegod trattkantarellpaj med spenat och Västerbottensost. Mycket att prata om har vi alltid och tiden gick fort, men vi hann också med en blåsig promenad längs älven där vitsipporna snart har blommat färdigt i södersluttningarna. Trevligt var det men så tungt att cykla först från Ersboda i hård motvind och sen tillbaka i jobbigt uppförslut. Jag har nyss börjat cykla för säsongen så min kondition är nog inte så bra ännu. Slockande helt slut i soffan när jag kom hem och fick sällskap vid fötterna av lilla söta Desirée.
 
Storsnöhögen försvinner sakta, alltför sakta, tyvärr, och lämnar efter sig skräp och grus i mängder. Jag plockar rent med jämna mellanrum då jag inte gillar skräpig natur. Men denna ljuvliga lilla blomma kämpar sig upp ur gruset och gör tillvaron så mycket ljusare.
Det finns hopp , det finns kraft till försköning och nu har de lovat fina, allt varmare, dagar framöver så jag ser fram emot ännu mera utevistelse. Kanske lite golf i morgon om jag har tur och väninnan från golfkursen kan komma loss.
 
I helgen beställde jag bloggböcker och nu har jag lyckats få tillbaka min egen headerbild. Jag är så nöjd att det gick så lätt att få till det, hade gruvat en hel del.
 
Ha en skön fortsättning på veckan med mycket sol och härlig vårvärme :)!