Barbro S

Hemma
Igår kväll kom jag hem till Umeå efter vår korta men intensiva resa till Prag. Vi åkte på egen hand med Norwegian från Arlanda (jag kom från Umeå måndag kväll redan, väninnan var redan i storstaden) till Prags flygplats dit vi anlände kl 8.55, precis i tid.
 
Våren har varit så kall här uppe. Jag har verkligen längtat efter grönskan och blev därför så glad att få se allt grönt när vi var på inflygning.
Även de gula rapsfälten gladde.
Allt flöt på så bra men när vi kom ut fanns ingen chaufför med mitt namn på så vi hann bli lite ängsliga i ca 3 minuter innan vår förbeställda transfer kom. Han dök upp med sin minibuss som på ca en halvtimme tog oss in till Prags centrum. Stare Mesto betyder Gamla staden och där skulle vi bo i tre nätter på Hotell Leon D'Oro.
 
Tyvärr fick vi inte checka in före kl 14 utan bara lämna vårt bagage och sen ge oss iväg på upptäcksfärd. En karta fick vi av receptionisten. Det var bara att gå ca 100 m, svänga vänster, vänster igen och sen höger så var vi redan på Gamla Stadens fina Torg.
Tynkyrkan med sina två torn var det första vi såg. Läser att den fanns redan på 1300-talet. Efter den grandiosa inledningen var det något helt annat som fångade vår uppmärksamhet.
En såpbubblekonstnär fyllde torget med bubblor i olika storlekar, inte helt lätt att fånga på bild. Bakom bubblorna anas Jan Hus-monumentet. Lite närmare här.
 
Nu hakar bildhämtningen upp sig igen. Det hände redan i morse när jag försökte lägga upp en bild åt er läsare. Det kanske är bäst att jag avslutar inlägget nu och återkommer med fler bilder senare. Igår var jag så trött men dagen solsken och frisk luft från mitt stugbesök har gjort mig gott. Kanske också mötet med vännen och en god natts sömn har gjort sitt till.
 
Där i Prag var det i alla fall härlig sommarvärme som synes och vi njöt.