Barbro S

Djup?

Tavlan Begrundan hade jag med på en liten utställning på Handelsgården i Umeå. Då hade jag kontakt med den advokatbyrå som var konkursförvaltare åt företaget där jag hade arbetat i 12 år. Jag gjorde lite insatser för gammal personal, fixade intyg och sån't, var ned i källaren och grävde i arkiverade kartonger efter uppgifter. Dammigt var det, inget ljusinsläpp från ovan och det ekade tomhet i korridorerna under Bigges m fl. Vad gjorde jag inte för min gamla arbetsplats. Det var jag som sjönk med skeppet, brukar jag säga. Min chef drog iväg till Stockholm och öppnade en bar trots näringsförbud.
Begrundan, målad på duk 1997, 46 x 55cm.
Åter till målningen. En av sekreterarna på advokatfirman såg min tavla, tystnade, tittade på mig och sa: -Vad djup du är!  Det kändes bra, för det måste väl betyda att tavlan hade berört henne på djupet, eller hur?  Den ljusa figuren som vänder ryggen till är ganska söt, tycker jag, men visst är det något sorgligt över bilden? De mysko formerna rör sig likt växter under vatten, men under vatten är de inte eftersom havet ligger framför dem.  Som om en resa hägrar men ingen är redo. Jo, jag är nog ganska djup ändå :).
 
Jag vill påminna om amatörkonstutställningen på Folkets Hus här i Umeå. I Tonsalen visas målningar och konsthantverk 4 - 9 april, och jag har med tre målningar, tre som jag inte visat här på bloggen. Kom och titta!