Barbro S

Fototriss-kollektivt
Helena på Fototriss vill att vi tar nya bilder på temat kollektivt och idag hade jag verkligen tur. Jag såg temat igår och letade då i mitt arkiv, tänkte så jobbigt med kollektivbilder, då måste jag be en massa vänner om lov att publicera dem på bloggen. Men så sa det Pling i mitt huvud då jag kom ihåg att igår och idag invigs Botniabanan vid nya Resecentrum Östra här i Umeå. Trots regn och grårusk begav jag mig dit, fann faktiskt många vänner och bekanta där. Mer kollektivt än Botniabanan får man väl leta efter.

Det nya resecentret är riktigt vackert med massor av pampiga limträbalkar bakom glasväggarna.

Jag önskar jag kunde säga att det nya X2000-tåget gled in på stationen exakt (vilket det tydligen gjorde igår då kungen var med) men det var faktiskt några minuter försenat.

Idag erbjöds gratisbiljetter för de som ville prova på att åka mellan Umeå och Örnsköldsvik med stopp (tror jag) också i Nordmaling och ev andra mindre orter på sträckan. Dessa biljetter hade raskt gått åt när de släpptes för några veckor sen.

Lite kul är att de markerat att själva tågtrafiken inte ännu börjat genom denna text.

Igår var artistuppbådet ännu större men idag fick vi njuta av uppträdanden av bl.a. Cirkus Cirkör och Amanda Jensen. Senare skulle Sahara Hotnights angöra scenen men vid det laget hade vi återvänt till våra varmare och torrare bostäder:):

Fler bidrag på temat Kollektivt hittar ni här.