konstbarbro

Fototriss - I luften

Kategori: Resor och utflykter

Efter en tidig morgon med hotellfrukost i sällskap med min vänskapsklubb UMeGänget är jag så mätt och belåten (även lite lat) att jag väljer bilder från Sardinien, alltså oktoberarkivet.
 
Duvor fanns det gott om och här har de möte i luften.
De flesta redan samlade men en, eller är det två, på ingång.
 
Fina lyktstolpar har de i Italien på många olika platser. Här i Quarto Sant'Elena på södra Sardinien.
På den sista bilden är vi verkligen uppe i luften sittande i flygplanet på väg hem.
Lite smutsigt fönster men jag gillar blånyanserna.
 
Fler bidrag på veckans fototriss hittar ni här.
 
 
 

Kvällspromenad vid hotellet

Kategori: Resor och utflykter

Vi bodde på Hotell Setar i Sardinien, fyrstjärnigt enlig broschyrer, men den benämningen var nog gammal. Ändå ett helt okej hotell med flera restauranger, pool, bar, liten souvenirshop m.m. även om heltäckningsmattan var lite äcklig, vi bara hade en tandborstmugg och lite andra småsaker att sakna. Vi hade betalat extra för att få bättre hotellstandard, 610 kr per person, men vari den bestod begrep vi aldrig. Vår balkong vette mot norr och en stor trafikerad väg ca 50 meter bort så solen kom aldrig på besök till oss den här årstiden.
Ni ser busshållsplatsen på andra sidan vägen. Vi pratade med några kvinnor som hade rum nära oss och de hade inte betalat extra alls, så vi kände oss lite lurade. Men vem ids bråka för fyra nätter, speciellt när vi fick veta detta nästa sista dagen på vår vistelse där.
 
Vi bodde alltså ca 5 - 6 km utanför staden Quartu Sant'Elena som vi besökt under denna dag, fredagen den 2/10. Klockan var nu 19.30 ca när vi beslöt oss för att ta en promenad i omgivningarna och se oss omkring. Det var väldigt skräpigt så fort man svängde runt hörnet, inte alls fräscht, och små söta kattungar grävde i hotellsoporna. Stackars små, magra var de, och någon kattmamma syntes inte till, bara lite större syskon.
På den här inhägnade ängen med mestadels torrt gräs betade en liten, liten häst men inte just när jag tog bilden, tyvärr. De har en slags vildhästar på Sardinien, hörde jag, men om det var en sådan vi såg vet jag inte. Till stranden var det bara 200 m och vi gick hoppfulla ditåt.
Hus med murar runt om och hundar som skällde och vaktade när vi kom för nära men inte en människa. Stranden var bara en igenväxt skräphög men med fin utsikt.
Ljusen kom från huvudstaden Cagliari som enligt Wikipedia var 4,5 mil bort. Långt ut till havs såg vi ett upplyst fartyg, en lyxkryssare, gissar jag.
Jag vet inte om jag skulle vilja åka på kryssning. Lyxigt och bekvämt, men ingen natur som jag älskar att vara i och kanske för bekvämt för att jag skulle trivas. Det närmaste jag upplevt är en tredagarsfärd med min mor på Göta Kanal 1982 (ca) men det var ingen lyxhytt direkt, utan smalt, supertrångt och med motorljud nära. Maten däremot var av hög klass men sådana måltider tre gånger per dag blir lite trist. När jag blir äldre och bekvämare, kanske :).
 
Åt andra hållet kunde anas en annan ort längs sydkusten, dit vi aldrig hann åka.
Vi gick tillbaka upp mot husen som de flesta var mörklagda. Gatlyktorna lyste och enstaka andra promenerande mötte vi men inga caféer, ingenting som kunde samla folk. Ett läckert hus såg vi eller är det delvis en ruin??
Mörkret sänkte sig och några lockande ljuspunkter såg vi inte i närheten när en svart stor bil började cirkla kring oss. Då valde vi att vända om och ta samma väg tillbaka till vårt hotell. Där tog jag en auberginemacka i baren och tittade ner över det tomma men fina poolområdet.
Så är det att resa när säsongen är över, trodde vi, men övriga kvällar när vi beblandade oss lite med svenskar och norrmän som bodde på samma hotell blev det trevligare.
 
Hade vi gått efter den stora vägen hade vi så småningom kommit fram till ett litet centrum med några restauranger men om de hade öppet vet jag än idag inte.
 
Ute ökar minusgraderna sakta denna fullmånenatt. Jag ska gå på fikat ikväll, på relativt nyöppnade Espressohouse vid Renmarkstorget, där jag hoppas få en trevlig stund med mina vänner i UMeGänget.
 
 

Fototriss - Så här ser det ut där jag är

Kategori: Min närmiljö

Årstidstemat är det idag på Fototriss då vi ska visa bilder på dagens höstliga utseende. Solen sken i morse, ja, halva dagen åtminstone så jag hann ta några bilder med lite intensivare färger än när det är molnigt som det blev senare.
De flesta löven har fallit men grannens aroniahäck lyser ännu fint.
 
Lilla katten följde med en bit och där hon går är det fortfarande grönt!
Hösten har varit varm och få frostnätter har vi haft, även om det en natt var nere på -9° för någon vecka sen. Det verkar inte ha bekymrat denna lilla pensé som tagit sig upp på egen hand.
Penséer är för mig våren men bakom ser man nävan i höstfärger så man kanske kan säga att vår möter höst denna halvt fina oktoberdag där jag är.
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.
 
 

Utflykt till Kont

Kategori: Miljö, friluftsliv

Idag är det en härlig höstdag ute med11 plusgrader och hyfsat mild vind. Jag har gjort en liten höstdekoration vid entrén av band jag sparat, vackra höströda aronialöv och en pumpa jag köpt på Plantagen. Vackert är det inte men ger i alla fall lite färg på de gråaktiga lövfria kaprifolgrenarna. Två hyllor i förrådet har jag också hunnit städa så nu är jag lite nöjd :). 
 
Då kan det vara läge att blogga om utflykten till Kont med UMeGänget för ca två veckor sen, den 11 oktober.
Vi började med en kort vandring ner till Simphamns lilla strand..
..och vidare till Kontklippan nr 1 som ni här ser i motljus. 
 Många andra naturälskare var redan ute och alla grillplatser var tyvärr upptagna.
Vi hade tur och några såg vår belägenhet och berättade att de var på väg. Då fick vi också färdig glöd att grilla på nästan direkt.
Alla hade korv med av olika slag, chorizo, falukorv, vanlig varmkorv och sojakorv (jag). Det blir så gott om man värmer det grova korvbrödet och har lite grovkorvning, stark senap till. 
 
Paret B o R hade annat fika med.
Så härligt att kunna sitta ute så sent som i oktober. Jag och S tog en liten fotopromenad på klipporna som hon aldrig besökt tidigare.
Hon blev så glad att hon nästan ville flyga. Jag som varit där många gånger ända sen 80-talet tog det lite lugnare.
En fin liten pöl ville jag föreviga.
När vi kom tillbaka fann vi M i lotusställning (nästan)...
..och männen delvis inrökta vid grillen inbegripen i engagerad diskussion om sport eller politik, gissar jag.
Från vår grillplats såg man många stenar, här fint grönfärgade.
Så länge gick det inte att sitta/vara ute i stillhet utan att bli kall så efter några timmar vandrade vi sakta tillbaka till parkeringen. På vägen en liten tjärn med spår av nattens frost.
Jag gick en naturfotokurs här 1988 och minns att vi hade en heldag i denna natur. Då tog vi fina färgdiabilder som faktiskt finns kvar någonstans i förråden. Projektor och duk har jag också så de går att titta på. Det är ändå lite bökigt då man måste mörklägga och plocka fram allt, så det händer inte ofta.
Här syns isen ännu tydligare. Och till sist en strandbild innan vi sätter oss i bilarna och åker hem.
Jag ville stanna längre och gå en vandring till i naturområdet men de andra ville hem så jag fick ge mig. Jag blir så ivrig och vill vara ute länge när jag tänker att snart är det vinter och kallt. Då vill jag utnyttja de fina dagarna till max. Men det var skönt ute hemma också med mina kära katter.
 
Ha en skön helg! Om det är så fint som idag blir det fler härliga utedagar. Nu i kväll ska jag på After Work med UMeGänget till Norrlandsoperans restaurang. Vi har mycket roligt tillsammans mest varje helg. Men det vore roligt med fler medlemmar. Är du intresserad titta in på vår hemsida.
 
 

Sardisk lunch

Kategori: Resor och utflykter

fortsättning från senaste Sardinieninlägget: När vi öppnade dörren möttes vi av en härlig syn. En helmysig restaurang där det satt grupper av italienare/sarder och åt lunch. En brunbränd, trevlig man i ituskurna jeans och sliten blå t-shirt kom emot oss och höll upp två fingrar i luften samt frågade "due?" och vi nickade. Ett bord för två var precis vad vi ville ha. Så skönt att äntligen få slå sig ned.
Ja, TV på väggen kanske inte är så mysigt men den var så långt bort att vi inte stördes av den alls. Snart kom menyn, en stor flaska aqua frizzante och korgen med bröd fram på bordet.
Bilden på menyn kände vi inte alls igen. Det fanns en utgång till en innergård men den var omöblerad och ledde ut mot en smal gata. Men det kan finnas många ställen i Quartu Sant'Elena vi missade på vår dagsvandring.
 
Det märkliga och lite tråkigt för mig var att det inte fanns varken fisk eller skaldjur på menyn. Däremot en massa kötträtter. Vi beställde i alla fall in "mixed salad" för två till förrätt och blev glatt överraskade av vad som bars in.
Tre små tallrikar med massor av gröna läckerheter. Auberginerna med tomat var ljuvligt gott, bondbönorna var med skinka men den gick lätt att peta bort. Då unnade vi oss en halv karaff vin också och riktigt njöt av att ha funnit en bra sardisk restaurang.
 
På väggarna fanns det gott om konst, som amatörutställningar.
Ni ser dem bakom mig där jag sitter med min pasta, med små karljohansvampar i. Mycket läckert! Väninnan slog på stort och beställde kalvstek och visst var den stor!
Däremot inte så god som förväntat utan lite seg. Men vi var så nöjda ändå :).
 
Efter några timmars ätande och vila på denna sköna plats gick vi ut på stadsvandring igen. Nu kom vi till lite mer befolkade gator men livat var det inte.
Som ni ser! Duvor fanns det i alla fall gott om och här är en i vackert bruna färger.
Härligt röda fötter har den. Väninnan gillade träden som var sittvänliga.
Skuggorna gjorde det svårfotat. Vilka träd det är vet jag inte, inte plataner och inte olivträden som vi såg lite överallt.
 
Så småningom närmade vi oss vägen vi tidigare gått på och började leta busshållsplatser. Före det såg vi en Tabacchi och kunde med hjälp av ung italienare köpa biljetter att åka på. Expediten kunde ingen engelska alls och mitt lilla italienska ordförråd räckte inte men hjälp fanns att få :). Som alltid, visst är det så? Det är i alla fall min erfarenhet på resa, att människor så gärna vill hjälpa till.
 
Vi var lite trötta efter allt knatande på hårda trottoarer så det var skönt när vi fann platsen dit bussen snart skulle komma.
Varmt och skönt var det fortfarande när vi kom hem till hotellet. Vi gick ned till poolen och lade oss på mysko solstol ett tag. Den var inte helt lätt att få upp. Jag kände på vattnet men solen sjönk snabbt, även värmen, så jag avstod ett dopp. 
 
Ute är det idag gråmulet efter att ha varit en härligt solig oktober hittills. Igår gick vi en golfrunda, jag, vännen i golfbil och väninnan V. Solen sken och värmde men det var tidvis fuktigt i marken och gick ganska trögt. +8° som varmast men redan vid fyratiden sjönk temperaturen och gjorde mig kall om händerna. Nja, nu tror jag att jag lägger klubborna på hyllan tills nästa säsong. Jag hann knappt mer än säga det förrän jag fick ett sms från en annan golfande väninna som ville ut till helgen. Så vi får se!
 
Idag får jag snart besök av väninnan S på bilderna. Vi ska laga gratinerade musslor, gå igenom varandras bilder och ta vad vi vill ha. Jag önskar er en trevlig fortsättning på veckan!
 
 
 

Fototriss - Rött

Kategori: Miljö, friluftsliv

Denna vecka har fototriss en tävling där man kan vinna priser från Coolstuff. Jag väljer en snygg luftfuktare som min favorit. Temat är rött så det finns mycket att välja på. Vackra löv har vi inga kvar nära där jag bor, i alla fall inga röda utan snarare brungult tråkiga. Vi tog i stället en tripp ut till golfbanan i Holmsund där alla byggnader är vackert röda. 
I denna röda lilla byggnad kallad Golflyan kan hitresande hyra sig ett rum för natten.
 
I detta söta lusthus sitter ibland golfvärdarna och tar en kopp kaffe m.m.
Och längre ut mellan gul och röd bana finns dessa röda timmerstugor. 
Vad de används till vet jag inte men jag tycker de är fina och pryder sin plats bland allt det gröna. Någon golfrunda blev det inte idag då vännen har ont i ett knä men bullar bjöds vi på i golfshopen och en orange (inte röd tyvärr) skärm inhandlade jag på rea.
 
Vädret var superbra, +14° i mitten av oktober, bara milda vindar och solen visade sig till och med ibland. Natten har också varit varm långt från frosttemperaturer. Så härligt!
 
Fler bidrag på temat Rött hittar ni hos Fototriss.
 
 
 

Quartu Sant'Elena

Kategori:

Så heter staden på Sardinien som vi bodde i, trodde vi, men det visade sig att vi bodde en bra bit utanför. Så det blev till att ta bussen dit fredag den 2/10, dels för att leta flamingos som jag nämnt tidigare och dels för att få se lite av Sardiniens tredje största stad enligt Wikipedia. Efter att vi tagit en sväng till stranden började vi gå tillbaka över bron vi tidigare passerat per buss. Först såg jag en stor fågel som jag fick en suddig bild av.
En silkeshäger läser jag i min fågelbok. Skönt nog slapp vi gå på vägbanan utan det fanns en liten gångväg nedanför närmare vattnet.
De kallas salinas och är stora saltbassänger för att utvinna salt. Om de gör det idag vet jag inte men ursprungligen är de till för det.
Här skulle flamingosarna hålla till men som ni ser är de helt osynliga. Vi hade ändå djursällskap. Små söta ödlor pilade fram och tillbaka framför oss hela vägen över. Jag önskade så få fotografera en och min önskan slog in för denna stod stilla länge nog så vi hann få flera bilder.
I stark förstoring som ni förstås, annars hade vi nog sprungit vår väg. Den är väl ca en dm inklusive svans.
 
När vi passerat över bron gick vi en bit närmare två meter hög vass och däremellan upptäckte vi en flamingo som fastnade på bild.
Väl dold ändå stående på ett ben med huvudet inkilat i fjäderdräkten :).
 
Stadens trottoarer var fulla med olivträd.
Oliverna mognade och föll ned på trottoar och gata så lite slöseri tyckte vi att det var. Avgasoliver vill man väl inte smaka, eller?
 
Vi var redan då ganska trötta av blåsten inte minst och sökte oss till en park för att studera kartan i lugn och ro. Det var en jättekarta som vinden omöjliggjorde någon vidare granskning av :). I parken, Piazza Mons Palo fanns det en fin staty på ett helgon, gissar jag, där många lämnat blommor.
Ganska folktomt, någon enstaka hundägare rastandes sitt husdjur var allt vi såg vid 13-tiden. Vi undrade om de fortfarande har siesta där på Sardinien. Vi ville leta oss ett café, någonstans att sitta ned och ta en cappuccino innan lunchen men ingenstans såg vi varken ute- eller innecaféer. Trist!
 
Vi valde vägar mot vad vi trodde var centrum och gick och gick. Inga människor (nästan), bara bilar som pilade fram och tillbaka. Inga affärer heller så vi trodde vi hamnat i en sovstad. Till slut såg vi i alla fall något att fotografera. En konstvägg, kanske inte vacker, men i alla fall något ovanligt.
Uppåt gick vandringen på allt smalare gator men fortfarande full av biltrafik, då enkelriktad. Finaste huset var detta.
Nymålat och läckert lysande. Nästa bilds hus kunde också vara riktigt fint om det målades och putsades.
Ja, egentligen är det väl vackert som det är också om man granskar detaljerna. Till slut kom vi fram till ett stadhus, kommunhus eller liknande och där började det röra sig lite fler människor. Vi gick förbi två-tre trista barer där man kunde få sig något lätt men kände inte för att sitta ned i mörkret inomhus. Vid det laget var vi redan hungriga och ville ha lunch. Några stängda affärer gick vi också förbi så där fanns hopp om liv! 
 
Byggnaden som gett staden sitt namn är kyrkan Sant'Elena och den är riktigt fin, hade säkert varit värt att titta in i.
Då var vi så sugna på mat att vi inte orkade stanna utan började gå samma väg tillbaka för att ändå få oss en matbit i någon av de trista ställena som hade öppet. Men då ingrep Försynen och fick oss att vända på huvudet. Där var en öppen port men innanför en stängd dörr med en stor skylt på italienska om att stänga dörren efter sig. Något fick oss att ändå känna på handtaget, öppna dörren och där fann vi äntligen en restaurang att besöka :).
 
Mer om det senare. Nu ska jag cykla iväg till Teg och köpa kattmat. En ny sorts mjukmat, kompletteringsfoder, som mina katter är förtjusta i. Jag fick tips om den av en släkting då min ena katt, Desirée, är väldigt kinkig med mjukmat. Hittills har hon bara ätit en sort i flera år. Så roligt att få variera lite för det har märkts att de är lite less på tonfisken de fått varje morgon.
 
Igår var jag på teater, 1984, en föreställning av Riksteatern efter George Orwells bok med samma namn. Jag har inte varit på teater sen 1992, tror jag, insjuknade ju 1994 och efter det har jag undvikit sånt som gjort ont att se. Därför var det extra roligt att få uppleva en riktigt bra föreställning och må gott efteråt även om en hel del var underligt och gav mig lust att läsa om boken som jag läste på 70-talet.
 
Ha ett bra slut på veckan!
  
 
 

Skogsluffavslutning

Kategori: Miljö, friluftsliv

Tiden går fort men jag vill visa några bilder från den 25 september, den sista dagen på årets skogsluff, orienteringen jag och min väninna deltar i för sjunde året i rad. Det är 100 kontroller som man kan ta när man vill från mitten av maj till slutet på september. Vi hann inte mycket i våras så det blev lite stressigt från mitten av augusti men som alla år hittills lyckades vi ändå ta alla 100.
 
Regntunga skyar följde oss när vi körde ut mot Röbäck och parkerade. Sen kom ett kort uppehåll när vi steg ur bilen men innan vi hunnit gå föll flera stora regndroppar. Då blev det till att sätta sig i bilen igen på det lilla industriområdet vi parkerat. Så småningom var dropparna så små att vi tog på oss regnställen och gick iväg. Här är vi på väg till dagens första kontroll.
De fina höstfärgerna började breda ut sig i skogen och det var så vackert fastän fuktigt i marken.
På lite närmare håll ser man blåbärsriset börja skifta färg.
Vi skulle upp på en bergsknalle och klättrade försiktigt för att inte halka på mossiga stenar.
Jag är glad över min gamla kompass, en Silva jag fann i skogen på 60-talet redan. Tror det är militären som tappat den. Vi bodde nämligen nära I20 (infanteriregemente 20) -skogen när jag var liten.
 
Kontrollen var svår att hitta så vi gick länge och letade.
Lite brant var det på vissa ställen.
Men ner kommer man alltid och efter att kontroll nr 39 var funnen gick vi ned till en bred stig, nästan väg, där hästar med sulkys brukar komma rusande ganska ljudlöst tills de är nära inpå. Det är en människa som håller i tömmarna också förstås. 
 
Innan det hände hann vi upptäcka en annan djurart mitt på vägen.
Fridlyst och vackert zickzackmönstrad ringlade den sig långsamt från en sida av vägen till den andra. Jag tror att det var bra att ingen häst var i närheten. Den kunde blivit orolig, hästen alltså :). Jag har ett barndomsminne av en häst som blev helt galen och skenade av en mindre vattenpöl så man vet inte vad en orm kan orsaka.
Vi vandrade vidare i höstlig skog på små stigar eller tvärsöver landskapet med kompassen i hand. Det småduggade ibland men var mestadels uppehåll, skönt nog. När vi hade fikapaus kom till och med solen fram en liten stund.
Lingonen var härligt mogna men vi plockade inga utan fortsatte leta kontroller. Skogsägarna hade avverkat på många ställen så det var svårt att känna igen sig. Dessutom blev det tungvandrat med allt ris som låg kvar. Till slut kom vi i alla fall fram till vår sista kontroll för i år.
Lycka signalerar jag vid kontroll 32 och väninnan S gör likadant.
Så härligt att vi hann och lyckades finna dem alla även i år. Har man otur kan ju en regnig höst störa orienteringen men i år hade vi för det mesta fint väder och då blir det väldigt njutbart att vara i skogen. 
 
Jag avslutar med en/två söta tallar som vuxit ihop till en fin pausbänk.
Det här var i slutet på september. Även nu den 11-12 oktober har vi jättefina höstdagar. Igår hade vi städdag på stugan och solen gassade oss varma. Efter skräpplockning längs vägarna samlades vi för gofika utomhus. Styrelsen är fenomenal på att baka och jag njöt av både läckert grovt bröd med mjukost, bullar, brownies med philadelphiaost, morotskaka och lingonchoklad till mitt te. Såå läckert!
 
Idag har vi varit på golfbanan och gått nio hål, blå bana i Holmsund. Jättesköna drygt två timmar ute i frisk luft. Rundan gick sisådär, men det var i alla fall härligt att vara ute. Hoppas ni också kan njuta av fina höstdagar!
 
 
 

Hemma från Sardinienresan.

Kategori: Resor och utflykter

Måndag natt efter kl 24 kom vi hem till Umeå Airport efter fyra nätter på Sardinien. Jag åkte med Universal Tours som vanligt efter ett erbjudande från Natura Med Pharma. De kallar det för bjudresa men tilläggen blir fler och fler så nästa gång blir det nog billigare och bättre att åka på egen hand. Fast det beror förstås på :).
 
Vårt hotell hette Setar och vårt rum bjöd på denna utsikt morgonen efter att vi anlänt mitt i natten. Efter att vi ätit frukost och avböjt dagens utflykt bestämde vi oss för att utforska omgivningarna.
En stor trafikerad väg gick hitanför åkern och när vi korsade den fanns det en busshållplats nära.
Poettostranden besökte vi helt kort första dagen utan att veta om att det var där vi var. Vi hade bara tänkt besöka staden Quarto Sant'Elena men frågade i receptionen var man kunde finna flamingos. Vi fick då bussturen beskriven för oss, att busslinjen PF gick så och så och var vi skulle stiga av. Bussbiljett kunde man köpa i bussen sa den vänlige unge mannen i receptionen. Tjo pytt! Inte gick det, men chauffören var snäll och lät oss åka gratis.
 
Vi och några andra svenskar klev av efter att ha passerat bron över saltbassängerna. De skulle bada så vi gick med dem ned på stranden och tog några bilder.
Jag tog genast av mig skorna och kände på de salta vågorna. Så skönt! Väninnan som inte är lika förtjust i att bada behöll sina glittriga sandaler på.
Glittrade gjorde också solstrålarna i det Medelhavsblå vattnet.
Jag zoomar in klippan i bakgrunden på bilden före denna.
Den ligger strax utanför Cagliari som är Sardiniens huvudstad, några mil bort.
 
Bänkarna nedan såg inbjudande ut i det blåsiga vädret, men vi satt bara en kort stund för att sopa bort sanden mellan tårna.
Sen korsade vi bilvägen och började leta flamingos. Vi hade sett tre stycken genom bussfönstret och fler än så fick vi inte se fast vi gick och gick :).
 
Fortsättning följer.. Ha en skön vecka! Här i Umeå är det kyliga nätter och småsvala dagar men solen skiner i alla fall.
 
 
 
 

Fototriss - Rosa

Kategori: Djur och natur.

Nu är jag åter från min Sardinienresa. Jag börjar med ett snabbinlägg till veckans fototriss som uppmärksammar Rosa bandet-kampanjen med temat Rosa (förstås). Huvudstaden Cagliari har gjort flamingos till sin nationalfågel för det finns så gott om dem i saltbassänger och träsk runt staden. Alla vet ju att flamingos är rosa...eller??
Sanningen är den att de faktiskt är vita tills de äter av en speciell räka. Då får de sin karakteristiska rosaröda färg. Benen och näbbarna samt en del av stjärtfjädrarna är i alla fall starkt rosa som ni ser.
 
Mina bilder är tagna genom bussfönstret men bussen stod i alla fall still.
Staden i bakgrunden är Quarto Sant'Elena som vi besökte en dag. Mer om det senare.
Långt borta var det och jag zoomade max. Lite suddiga är de men visst ser man de rosa detaljerna?  
 
Fler, säkert betydligt mer rosafärgade bidrag hittar ni hos Fototriss.  Och mer om Sardinien kommer här på min blogg lite då och då framöver :).