Barbro S

Tomtekoll
Tiden går fort eller så är jag ovanligt ineffektiv för jag har inte hunnit skriva något här sen före julaftonen. Nu borde jag men känner mig så inninordenstrött att det bara får bli helt kort.
 
Barnen har börjat lista ut att det inte finns någon riktigt tomte men helt säkra kan man ju inte vara. Det knackades lite här och var men ofta var det morbror J som skojade med barnens förväntan. Till slut såg de i alla fall en person med skägg och lykta utanför altanen.
Pappan ropade, barnen kom och tittade, sonen tvärvände sen och rusade till garaget där han mötte sin mor med avslöjande skägg och lykta, dock inte på sig, men i närheten. Hon nekade förstås och vi andra hade roligt åt diskussionerna med barn som inte riktigt kunde vara säkra men ändå nog förstod att det inte stämde, det där med tomten. Jag har i alla fall njutit av alla år som vi har haft besök av olika tomtar med säck och lykta i detta hem där jag deltagit i julfirande sen 2006.
 
Hur som helst blev alla glada när säcken med klappar hämtats in och började delas ut tillsammans med alla andra paket under granen av lilla A. med stor frenesi.
Mer om julfirandet kommer senare när min energi förhoppningsvis återvänt. Nu måste jag bara ut och få mig lite dagsljus och frisk luft även om kylan är svår, hela -17° just nu. Till i morgon utlovas tråkigt nog plusgrader och regn.
 
God fortsättning!