Barbro S

Surströmmingsfest
Märkligt nog fotograferar jag aldrig strömmingen när jag är på surströmmingsfest men när vi äter kräftor finns alltid de goda djuren med på bild. Undrar vad det kan bero på:)? Jo, förstås att jag inte tycker om den sura strömmingen men fest är alltid roligt. Själv äter jag sill med alla tillbehör och står ut med doften från de gulröda burkarna som de flesta andra riktigt njuter av.
Inlagd sill är väl ingen höjdare men midsommarsill och senapssill är jättegott.
 
I lördags samlades hela 14 personer ur UMeGänget hos B o R på Haga för att inviga deras nybyggda uterum. Solen sken och kvällen var mild så vi minglade och smakade välkomstdrinken utomhus.

Uterummet är egenhändigt byggt av gamla fönster och dörrar med massor av charm och inrett så fint.

Värden kommer med stora potatiskastrullen. Rummet utnyttjades till max, två personer som anmälde sig för sent rymdes tyvärr inte. Men vi andra hade desto trevligare:).
 
Värdparet fixar fint åt oss alla.

Låg sol ger många skuggor men också en varmt välkomnande känsla.
 
Jag satt i soffan bland alla kuddar med snygga mönster i somriga färger, men solen lyste rakt in i ögonen och bländade. B  m fl fixar det åt mig.

En riktig go'macka med suringen får B att njuta extra mycket som synes.

Tomaterna ser i alla fall goda ut:).
 
Kvällssolen sjönk så sakteliga bakom hustaken och efter läckra chokladtårtor, päron och punschgrädde till kaffe och te var det dags att vända hemåt på cykel i mörka augustikvällen. Varmt lyste det ännu från uterummet där några stannade kvar ytterligare några timmar.

Kameran klarar inte bristen på ljus så bilden är tyvärr suddig men visst ser det ändå mysigt ut?
 
Idag har jag varit på orientering med S. Av funna åtta kontroller hade vi problem med en och det just när himlen behagade vattna oss en stund. Vi fann gula och trattkantareller, de sistnämnda ännu få, samt en massa härliga blåbär som vi bara måste lämna, tråkigt nog. Varför plockar inte folk de ljuvliga bären bortanför Umåker, undrar jag? Det är ändå så pass nära stan, luften är skägglavren, bären är härligt stora och finns i överflöd.
 
Jag hann plocka en halvliter ungefär men det är kontroller (och fikapauser:)) vi fokuserar på. Kantarellerna var små och växte lite här och där men en god macka fick jag mig till livs ikväll.

Hembakt tunnbröd från Tavelsjö, ekologiskt närodlad purjolök inköpt på Bondens Marknad och så de ljuvliga småkantarellerna stekta i äkta smör. Då är det min tur att njuta:).