konstbarbro

Fototriss - B som i...

Kategori: Konst

Ett kul ämne denna vecka i fototrissen, nämligen B som i ... och så får man själv välja tema bara det börjar på b. Idag har jag med min systerdotter besökt just B som i Bildmuséet på Konstnärligt campus i Umeå.
Snöoväder är det utomhus som synes och då är det skönt att ha roliga aktiviteter inomhus. De har flera interaktiva utställningar på gång som man själv är lite medskapande i, vilket är stimulerande och kul.
 
Här kommer B som i Barbro :). Jag kunde inte låta bli, men det kanske inte är alldeles lätt att känna igen mig. Konstnären Rafael Lozano - Hemmer, lekfull och konstnärligt tekniskt skicklig gör så att ens ögon ryker och röken fyller spegelbilden.
Längst ned till höger ser ni mina orökiga ögon. Mysko!
 
Lite kul med skuggor och radiofrekvenser hade vi också och här gör min systerdotter en B som i Bakåtböj inför min gigantiska fotografskugga.
Mer från detta trevliga besök blir det senare i veckan då vi tog massor av bilder.
 
Andras bidrag på Fototrisstemat hittar ni här.
 
 
 
 

Vintertankar

Kategori: Grisbackaänget

Det händer ju inget och därför är det svårt att hitta en bra rubrik. Efter en tid med isiga gator kom så snön igen och gjorde världen vacker, men det har jag fotograferat så många gånger förr att jag inte ids göra det igen. Inte ens i tisdags när solen sken så skönt med bara några minusgrader. Men när trädet utanför tvärfylldes med sidensvansar kunde jag inte låta bli kameran.
En bild hann jag ta och sen flög de i samlad tropp iväg. Rackarns, jag hade velat zooma in dem ordentligt och få en riktigt fin sidensvansbild där man kan se alla deras färger. Nåja, det kanske blir fler tillfällen.
 
Idag är molnen åter och tråkiga lite mer än noll- plusgrader. En bra dag att sova länge, pappersarbeta och röja lite i uteförrådet. Ja, det var skönt att vara ute i värmen. Men det är trögt att få ut katterna ändå. De sover otroligt mycket, som Tusse här bakom gardinen.
Sötast i världen, min lilla Tusse. En annan  tuss jag har är min bil med det passande registreringsnumret TUZ och den ska jag besikta i morgon. Jag upptäckte att några lampor inte lyste som de ska, ett dimljus och en där bak så jag fick snabbt tid hos min favoritreparatör Kurres Bil & Rep här på Ersboda. Det är behändigt nog promenadavstånd hem till mig så när jag lämnat in den får jag också lite lagom motion. Det var bara småfel så det blev otroligt billigt. Skönt!
 
Jag tycker så mycket om att få ta det lugnt i mitt liv, vilket kanske är förståeligt med diagnosen utbrändhet sen många år tillbaka. Att få småjobba i hemmet utan stress, utan människor som vill ha en massa av mig. Rent praktiskt är/var jag bra på att fixa det andra vill ha, alltså med min yrkeskompetens i löne-, försäkrings- och personalfrågor, men det andra som krävdes av en var jobbigt.
 
Den här medkänslan med alla som gnällde och klagade, den här förståelsen för alla andras arbets- och livsproblem - den var jag varken förberedd eller hade riktig kompetens för. Det är klart att jag försökte och lyckades säkert också emellanåt förmedla något gott men oftast ville jag praktiskt förändra för att de skulle slippa ha det svårt. Då upptäckte jag att många inte alls ville förändra utan hellre fortsätta att klaga och gnälla. Kanske jag förenklar men det var så jag upplevde det. Som den positiva idéspruta jag var hittade jag många gånger lösningar, men de togs inte emot, märkte jag så småningom. Då tappade jag geisten och kände mig mer som en slaskhink för andras problem än en kompetent personalchef som ville och kunde hjälpa till i arbetslivet.
 
Så, nu har även jag gnällt lite :). Tyvärr har jag fastnat och aldrig kommit vidare i mitt arbetsliv. Jag vände mot det konstnärliga istället men där är jag bara en medelmåtta, knappt det. Roligt var det i alla fall att måla i olja några år och kanske den lusten kommer åter.
 
Nu jobbar jag med gamla fotografier som jag nämnt tidigare i bloggen. Jag scannar in dem från gamla album. Här bjuder jag på en bild från min fars gamla album från 30-talet. Han var född 1902 och här är han med sina föräldrar, sin bror och några av sina systrar på slåtter.
1924 hade farfar förvärvat jordbruksfastigheten på Grisbackaänget där jag senare föddes (fast på Umeå BB) och jag gissar att det är där bilden är tagen. Notera kvinnan, faster Gunhild, näst längst till vänster, hur hon poserar moderiktigt som kvinnor gjorde på den tiden. Jag tänker faktiskt på Astrid Lindgren för jag såg ett foto från dokumentären om hennes liv kring jul där hon stod på precis samma sätt, med sin son, tror jag.  Det är ju helt annorlunda från hur vi ser ut idag, men ändå så fint! Min pappa är närmast henne.
 
Så blev det lite tankar från mig i alla fall. Märkligt att det alltid finns något att skriva om. Ha en fortsatt trevlig vecka, ni mestadels för mig osynliga som läser min blogg. De synliga är de som kommenterar och kommentarer tycker jag mycket om :).
 
 
 
 

Fototriss - Prickar

Kategori: Min närmiljö

Ett nytt tema för veckans triss är prickar. Det blir till att vara lite kreativ inomhus då en förkylning drabbat mig. Jag går runt i lägenheten med kameran men det är brist på prickar, tycker jag, öppnar dörren ut lite försiktigt. Kanske höstvinterdekorationen kan duga?
Ljungen är väl full med små rosa prickar.
 
Jag fortsätter på det rosa och tittar djupt i min blommande orkidée. Längst in i gapet kan anas lite prickar.
Det tredje motivet är knepigare. Det trodde jag aldrig att jag skulle få anledning att fotografera och ni kan nog ha svårt att gissa vad det är :).
Fullt med prickar från mina kära små när de trycker sina nosar mot fönstret för att spana på fågelmatningen utanför. 
 
Fler bidrag på samma tema hittar ni hos Fototriss.
 
 

Havet och bloggbok

Kategori: Miljö, friluftsliv

Min blogg startade jag för lite mer än sju år sen. Jag förstår inte att jag har lyckats hålla på så länge, helt otroligt ! Då och då tvivlar jag på att jag ska finna något att berätta och visa bilder om, men på något mystiskt vis dyker det alltid upp motiv och händelser. Speciellt roligt är det att få berätta om mina resor med bilder till. Det blir mer text än i ett album och bilder som berikar en vanlig dagbok. 
 
För några år sen började jag fundera på vad som skulle hända om bloggen liksom bara försvann. Vad som händer här på nätet har man ju ingen kontroll över. Då hade jag turen att höra talas om att man kunde göra bok av sina bloggtexter och fann "Blogg till bok", ett mycket enkelt sätt att överföra bloggens bilder och text till papper. Jag beställde både spiralböcker och inbundna häften och blev mycket nöjd. Kanske det vore roligt att få se bilderna i större format, kanske A4 hade varit bättre än A5 som de har nu. Allt finns i alla fall bevarat och jag kan bläddra i dem när jag vill. Jag rekommenderar dem om du liksom jag har en blogg och vill få den i bokform också.
 
Inläggen från 2013 fick jag före jul så nu är det bara det senaste året som inte finns att bläddra i annat än här på Internet.
 
Jag ska fortsätta berätta om vår korta utflykt till havet i lördags. Vi började med att åka ut till Holmsund och Karlsborg där isen krackelerat av de senaste dagarnas "blia" (plusgrader och regn).
Det pulserade under isen av det flödande smältvattnet. På den här isen gick jag med en väninna för flera år sedan då vintrarna var kallare och vi såg då också bilar som körde över till ön mittemot.
Men så gör ingen idag!
 
Vill ni se hur isigt det var vid hamnen klicka då här, på förra inlägget, trissen med tre bilder från samma utflykt. Nästa stopp var Lövön där min väns son har en stuga. Vi gick ned mot vattnet, jag först med broddar på.
Det blåste ganska rejält och doftade härligt vinterhav. Be mig inte att beskriva den doften men en frisk känsla är det och skönt att andas in. Två bilar fulla av ivriga fågelskådare dök upp, bl.a. Christer Olsson, den kände ornitologen som ofta föreläser här i staden, visar bilder och visslar olika fågelläten. Han kan han! Tillsammans såg vi några går fiskmåsar cirkla där ute. Fler fåglar än så dök inte upp på det stormiga havet. 
 
I lördags pågick Umeå Bird Race där massor av fågelskådare tävlar om första platsen, att på en dag 8.30 till kl 15.00 hitta så många arter som möjligt. Jag hörde att vinnarna hade funnit 39 st. Det skulle vara roligt att vara med något år, bara jag hittar andra amatörskådare som liksom jag vill vara med och bilda en grupp. Jag har listat de fåglar jag normalt brukar se på vintrarna, och kommer "bara" upp till drygt 20 st. Sen gäller det att lyckas se dem just den där dagen, just den där tiden också. Det kanske vore ännu roligare att få följa med i ett lag med duktiga skådare och få lära sig av dem att upptäcka fler arter.
 
Vännen som skjutsade mig på isiga, delvis sandade vägar är inte direkt fågelintresserad fast han kan ganska mycket om dem efter att ha bott vid havet flera år. Vi fortsatte till en liten båthamn där ytterligare en annan grupp tävlande hade fikapaus. En eka vintervilar.
Solnedgången var så vacker men ljuset räckte inte till för kameran att avbilda den rättvist. Jag försökte i alla fall.
Men egentligen var det mycket vackrare än så här.
Åt andra hållet böljade isflaken fram och tillbaka klirrande lite lätt. Efter dessa naturupplevelser i friska vindar var det skönt att ta en paus inomhus på Nisses Conditori i Holmsund. Jättegoda räkmackor har de och semlorna är berömda, men i lördags tog jag faktiskt ett glasswienerbröd med choklad på till téet. Mmm!
 
En liten stund fanns kvar innan dagsljuset skulle försvinna helt. Vi åkte då till Umeå uthamn där vännen släppte av mig en kvart att vandra ut mot vindkraftverken.
Jag och några enstaka hundägare på rastning var de enda som jag mötte på den halkiga och delvis leriga vägen.
 
Vackra former åstadkommer havet. Se så mjuk isen ser ut.
Inga fåglar syntes på himlen, bara vindkraftverkens blad som svischade runt runt.
Jag försökte få den att speglas i isen. Visst kan det anas? Nog hade jag kunnat gå där längre men vi hade avtalat tid så det blev till att vända åter mot parkeringen.
 
Den upplysta Vasafärjan är på gång att ge sig iväg och till vänster ser ni konstverket som påbörjar projektet "Konstvägen sju älvar". 
I förgrunden mer böljande småklirrande is. En härlig utflykt till havet var till ända. Men fler hoppas jag att det blir med sol fler timmar och vit snö som täcker marken. Februari och mars kan vara riktigt fina månader då solen sakta börjar värma igen. Något gott att längta till :)!
 
 

Fototriss - Så här ser det ut där jag är

Kategori: Miljö, friluftsliv

 
Igår var jag och vännen på en utflykt till Holmsund som ligger en dryg mil från Umeå. Efter två dagars regnande med plusgrader har den vackert vita vintern förbytts i blå is och mera smuts. Smutsen syns dock mer i stan, ute vid havet är det renare.
 
Broddar på för att ta denna bild ute i Karlsborg. Vi fortsatte till Lövön och gick ut en stund till havet där det stormade lätt.
Där såg vi en fiskmås cirkla i skyn. Just igår pågick Ume Bird Race som jag någon gång vill delta i. Massor av fågelskådare mötte vi som ivrigt letade arter till tävlingen.
 
Lite senare vid tretiden såg det ut så här vid Umeå uthamn.
En av tre vindkraftverk får energi av blåsten och Finlandsfärjan är på gång.
 
Så såg det ut där jag var igår. Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.
 
 

Vinterväxlingar

Kategori: Min närmiljö

När jag kom hem på torsdagkväll var det fortfarande -11°, en temperatur vi haft ganska länge. Även kallare nattetid. På ca en halvtimme förändrades vädret och plötsligt var det varmt, bara en plusgrad med begynnande regn i luften. Så snabb väderväxling har jag inte upplevt som jag själv minns. Då skyndade jag mig och tog kameran samt kattsällskap utomhus för att föreviga lite finvinter innan den skulle regna bort.
 
De små hade inte varit ute på länge så vi trivdes en stund alla tre. Till höger nere lyser Tusses ögon, av glädje eller?
Lite mysko himmelsfärg klockan åtta på kvällen men redigeringsprogrammet gör i alla fall snön tydligare.
 
Bollpilen lyser frostigt fin.
Desirée går försiktigt på den grusade gången.
Mer sanningsenligt ljus här.
 
Att snö kan vara så vackert. Den gömmer den fula brungrå naturen tills det är dags att vakna igen till våren och då börja fylla på med färg. En normal vinter alltså.
Numera regnar snön bort med jämna mellanrum tyvärr. Här anas regndropparna i mörkret (av blixten) och då är det dags för oss tvåbenta och fyrbenta att vända åter hemåt.
Även en liten utevistelse piggar upp. Nu på lördagkväll har minusgraderna kommit åter, än bara knappt en, men mycket har redan tinat, regnat bort och smutsats ner därute. 
 
Det blev i alla fall en havsuflykt idag i behagliga plus två grader. De bilderna kommer senare till veckan för i morgon ska jag ut och promenera med UMeGänget i en stadsdel vi inte vandrat i tidigare. Ingen känner jag som bor där heller numera så det var nog minst 25 år sen jag var på Carlshem sist. Jag bara passerar när jag kör Kolbäcksleden (E4:an) och ska vidare till Holmsund för golf och annat.
 
 

Morgonrodnad

Kategori: Min närmiljö

Ibland har jag inte alls lust att  stiga upp på morgnarna så mörkt och grått som det är. Men i onsdags var det så fint på himlen att jag bara måste upp och fotografera.
Vips är jag då uppstigen och då är det inga problem längre. Andra dagar fixar katternas jamande eller klösande på äkta mattan att jag inte sover för länge.
 
Strax före nio såg vår innergård ut så här.
Lite närmare så vi ser fina månskäran.
Tio minuter senare ungefär bakom husen lite ljusare.
Snabbt stiger solen upp och då bleknar himlen så att fotomomentet är över. I träden satt massor av björktrastar men inte just när jag tog bilden. Otroligt stora skaror av den arten har cirkulerat i området då och då kalasande på kvarvarande rönnbär. Det brukar normalt vara sidensvansarna som gör så. De har också hälsat på men i vinter har de fått konkurrens. Apropå fåglar så blev det inget fågelletande idag då kompisarna blev upptagna/krassliga. Det är nog lika bra så isigt det nu blivit på vägarna, speciellt de små som vi skulle farit på, gissar jag.
 
Ett sidospår är pusslet som så intensivt koncentrerat uppslukade mig några kvällar att Tusse blev riktigt otålig. -Nu får du väl ändå ge dig, kommunicerar han.
Både när de hoppar upp på bordet och ned igen skrövlar de ihop pusselduken. Det blir lite kaos och det är min tur att protestera, men allt löser sig till slut. Igår lade jag de sista himlabitarna medan vännen kämpade med VI-korsordet i soffan. Sen hjälpte jag honom en stund innan det var dags för nästa hjärngympa, nämligen På Spåret i SVT. Jag fixade att janeiro i Rio de Janeiro betyder januari!  Alltid roligt att kunna något.
 
Jag har några fler bilder från närmiljön men det får bli lite senare idag jag publicerar dem. Ha en trevlig helg!
 
 
 

Ut med julen.

Kategori: Min närmiljö

Jag tillhör de sena med att plocka bort julsakerna men ändå inom det rätta tidsspannet. Först i morgon är det tjugondag Knut då julen ska dansas ut. Lite har jag dansat idag när jag diggat till olika CD-skivor medan jag packade ner julsaker, adventstjärnor och annat som glittrat och förgyllt julmånaden. Kvar är några obytta gardiner och textilier men de går bra att ta hand om i morgon och kommande dagar.
 
Bye, bye, säger tomten och går sin väg. 
Vi ses igen nästa december, förhoppningsvis.
 
Som ni förstår är det fortfarande händelsefattiga dagar hos mig. Lite spännande var det igår när jag tillsammans med 6 andra ur UMeGänget fick prova på att spela poker på riktigt med marker, en variant som hette Texas nånting nånting poker. En vän till en av oss var instruktör och efter några provomgångar med synliga kort spelade vi några matcher eller vad man nu ska kalla det. Vi spelade inte om pengar utan bara för skojs skull. Jag vann stort och fick känsla för att bluffa också. Det var riktigt kul!
 
Efter det bjöds vi på god vegetarisk soppa av L som ordnat träffen. Gott och ett så trevligt sätt att tillbringa en söndags eftermiddag. Det är alltid roligt att prova på nya saker. Det tuffaste var att ta sig dit i -13° plus kallvind som säkert ökade kylan med 7-10 minusgrader ytterligare. Ändå var det skönt att få komma sig ut och andas lite frisk luft. Även idag i ungefär samma temperatur har jag tagit en promenad när solen visade sig, men mer än en halvtimme ville jag inte vara ute i sträck. En liten stund till blev det senare när jag fyllde på fågelmatningen med jordnötter och talgbollar. Varje dag ser jag talgoxar och blåmes, då och då pilfinkar men idag såg jag både grönfink, sidensvansar och större hackspett dessutom på min promenad. Ja, förutom skator då som alltid rör sig i vårt bostadsområde.
 
På lördag är vi några som ska ut och räkna arter. Då pågår Umeå Bird Race, en årligen återkommande tävling fågelskådare emellan. Vi ska inte vara med i tävlingen, men på egen hand försöka leta arter för att se om vi har någon chans att bli så bra att man törs anmäla sig till nästa år.
 
Nu har jag lagt ut ett 1000-bitars pussel till och detta tror jag är enklare än det förra. Katterna har liksom jag lite att göra nu när de inte vill vara ute och då vill de istället hjälpa mig lite för mycket på bordet. Bitarna ryker när jag föser ned dem, men det är bara att gilla läget.
 
I lördags var jag också bjuden på kalas till min systerdotter som har fyllt år. Goda ostar och kex och jättesmarrig hemgjord tårta bjöd hon på och efter det spelade vi en omgång Carcassone original. Det är av henne jag fick mitt spel för flera år sen och nu har jag i min tur inspirerat en kompis att köpa sig en variant av strategispelet. Spela spel och lägga pussel är ett bra sätt att fylla de mörka och kalla januaridagarna. Dessutom lite rensning i skåp, lådor och pärmar är annat som känns bra att få gjort.
 
Ja, roligare än så här har jag inte och det är bara att stå ut tills ljuset gör dagarna lite längre med mer energi som följd. Ha det så gott!
 
 
 

Lugnt!

Kategori: Katter

Det betyder att det inte händer något speciellt att berätta om. Men några rader och några bilder ska jag väl få ner på pränt ändå. På släktmiddagen för den dryg vecka sen fick jag en fin blomma av min brorsdotter. Nu har den slagit ut i full blom och den är verkligen fin.
Kul att den har blommor både uppe och nere samt en till knopp på gång. En ovanligt tät sort måste det vara, magnifik i sin ovanlighet.
 
När solen visar sig får vi ofta fina solnedgångar så här års. Här är en.
Snart slocknar mer och mer av den fina julbelysningen men än syns stjärnor i mångas fönster. Mitt pynt ska få sitta kvar till tjugondag Knut för januari behöver också lysas upp.
 
I lördags var jag med vännerna i UMeGänget på bowling, men då alla banor var fullbokade fick vi prova på att spela biljard istället. Vi har två som kan spelet och de fick undervisa oss andra. Riktigt roligt även att få till några stötar. Jag låg länge sist men så lyckades min medspelare slå ned en av mina bollar (!) och sen fick jag ner två andra (mina) med endast en stöt så jag förlorade bara med en boll totalt :). Efter våra ansträngningar på biljardbordet gick de flesta av oss till restaurang Mix där vi åt olika pizzor och hade trevligt.
 
En liten sovande katt på det!
Igår träffades några av oss också på SF-biografen för att se en bra film. Vi valde "Pride" som jag hört talas om. Den var härligt mysig, smårolig och ändå allvarlig samt byggde på verkliga händelser 1984-85. Före det fika på Waynes coffée, för mig en spenat- och fetaostpirog till teet då jag var hungrig.
 
En som är hungrig mest jämt är Tusse men här sover också han ganska sött. 
Tyvärr var ena ögat öppet så blixten ger honom zombieaktig look.
 
Jo, en spelkväll har också hunnits med. L o H kom på besök i söndags med ett nytt Carcassone-spel som vi gav oss på. Jag har ett annat Carcassone som vi spelat förut men det här var en annan variant med lite nya regler som vi fick lära in. H vinner alltid!! Det måste vi ändra på! Till spelet snaskade vi på chokladpraliner, annat godis och lite ost med läckra kex som jag fått i julklapp. Mörsjödeli stod det på påsen och de fick högt betyg av mina vänner.
 
Varför ska man nu berätta allt det här för osynliga läsare? Ja, inte vet jag, men kanske för att hålla uppe en liten trivselfasad så inte januaridepressionen tar över. Jag har inte känt av den alls än för jag lyckas njuta av lugnet, att det inte är så stressigt just nu utan att jag hinner med, till och med en del pyssel som legat länge. Flera år har jag tänkt sy nya fodral på dynorna till rottingmöblerna ute på min inglasade balkong. Ambitionerna har med tiden sjunkit och idag är jag jättenöjd att jag fyllt en av dynorna med skumgummifyllning äntligen. Det får räcka så nu :).
 
Ett annat projekt jag har är att gå igenom ett gammalt album från min pappas ungdom på 30-talet och scanna in en del av de bättre bilderna. Någon gång kanske man kan göra en liten släktbok av de och andra bilder som finns i min ägo. Jag har också tänkt på det länge men nu, efter att idag ha handlat på Willys och senare på Coop, ringt samtal till försäkringskassan, postat brev till bokklubb och snart jubilerande kusin, tvättat en maskin och tagit hand om det jag tvättade igår, bytt batterier på utebelysningen, diskat bort och konstaterat att det inte är något jag vill se på tv, kan jag nu börja med scanningen.
 
Vad gör ni nu i januarimörkret, ni som liksom jag är daglediga? Har jag några sådana läsare, tro? Jag ser ju bara antalet, aldrig vilka ni är. Lämna gärna en kommentar, bara ett litet hej vore roligt.
 
Hur som helst, må så gott och ha en fortsatt bra vecka.
 
 

Nyårsfirande

Kategori: Festligt

Vilken trist överskrift och dessutom lite överdrivet då firandet här hemma med vän och katter var väldigt stillsamt. I år lagade vi maten själv och den blev god. Bilderna på oss blev däremot inte så bra. Till förrätt åt vi parmesanchips med räk- och romröra dekorerat med grön sparris. Mycket smarrigt! Till huvudrätt varsin tonfiskkotlett, en rejält tjock filé på 270 gr som vi stekte som en köttbit. Till det potatisgratäng som inte blev så krämig som tänkt men helt okej och så en sås med vitt vin i.
 
Sen fördjupade vi oss i Vi-korsordet som kommit i brevlådan dagen före och som alltid är roligt att ta sig an. Temakrysset är det lite lättare så det började vi med och nästan gjorde klart. Det andra stora krysset har vi kvar ett tag till, bra att få suga på lite och inte göra dem färdiga för tidigt. Det enda vi såg på tv var Grevinnan och betjänten-sketchen om igen och sen lät vi programmet om Steve Mcqueen och filmen med honom i vara på men det var inte så intressant.
 
Roligare då att klä på sig och åka ned på stan när tolvslaget närmade sig. Vännen körde och gatorna var ganska tomma när vi från hans bostad gick in mot centrum och Rådhusparken där firandet skulle äga rum.
Längst ned mot älven hade de byggt upp en liten scen och sakta fylldes parken. Vi var där ca 23.35 och då var det glest i den isiga parken. Mest bara lätt överförfriskade ungdomar (killar/pojkar) som var ganska högljudda. Tjejerna i kortkorta kjolar var lugnare; så finklädda i glitter och med högklackade skor halkade de alla omkring oss där vi stod fast förankrade vid ett stort träd.
 
Kulturhuset Väven lyser så varmt och välkomnande.
Många hade gått upp på rampen som går runt byggnaden. Där hade de säkert bra utsikt. Åt andra hållet SF-biografen och Handelsbankens blå neon.
Snabbt fylldes parken av fler och fler så det blev trångt omkring oss. Från scenen hördes arrangören Martin Uddestrands starka stämma och sen sjöng ett ungt band fina covers medan vi väntade. En för mig okänd företagare, Roger Lundholm, höll nyårstalet och sen räknades tolvslaget in bakifrån, tio, nio osv. tills fyrverkerierna började smälla och lysa runt omkring.
Lätta att fotografera är de inte så jag gav upp ganska snabbt och bara njöt av det lysande skådespeleriet.
Jag hade glömt öronpropparna men stoppade lite papperstussar i öronen för att dämpa något. De höga fyrverkeripjäserna som liksom regnade ned över oss smällde så högt att det kändes i hjärtat ändå. Det var lite otäckt men oerhört vackert och pampigt med alla färger och allt som glittrade och sprakade på himlavalvet. Jag filmade men vet inte hur man lägger in en film här på bloggen, tyvärr.
 
Jag får hoppas att ni var där eller någon annanstans och fick njuta av eget fyrverkeri där ni befann er. En halvtimme senare ungefär tystnade smällarna och vi vällde tillsammans med alla andra in mot gågatan och vidare till våra hem. I tidningen stod att de beräknat folkmassan till ca 10 000 personer. Det är ganska kul att ha firat tillsammans med så många andra i vår lilla stad.
 
Nu har nästan all snö regnat och smält bort. På nyårsaftonen var det +6° och det var tydligen samma temperatur som på midsommaraftonen 2014!! 
 
Ha en god fortsättning på det nya året!