Barbro S

Svensk midsommar!
Jag hade tänkt göra ett längre inlägg om midsommaraftonens firande med New Friends men eftersom alla blåmoln försvunnit och himlen lyser lockande ljusblå längtar jag åter till stugan vid sjön. Tvätten är tvättad och blommorna vattnade så nu blir det bara ett kortare inlägg. Kanske det senare finns tid för fler bilder.

Vi träffades vid Nydalas bilparkering och fortsatte med cykel eller till fots ut till Kärleksviken som lilla badplatsen längre österut kallas. Molnen var många och regnet hängde i luften men endast några droppar föll just när vi satt oss för att äta det grillade, annars var det uppehåll. En klassisk svenskpessimistisk bild av midsommar är väl just denna, kylig och blöt.  S , så fin i egenstickad tröja, värmande filt och paraply i ena handen får illustrera just det.

Senare tillkom också svarta handskar vilken gjorde effekten ännu häftigare.

Efter det grillade bjöd jag på jordgubbar (ett måste på denna afton) och chokladfondue. Detta lilla set fick jag i julklapp för några år sen och efter den första tiden med nyhetens behag har jag liksom glömt att använda den. Men ikväll var det alldeles lagom stort att ta med.

Och så en midsommarstång:). I bakgrunden samlas ytterligare ett gäng midsommarfirare och de gjorde till och med kransar.

Vi var åtta vänner, fyra kvinnor och fyra män, men fick snart ytterligare besökare som hoppades att vi skulle lämna något till dem.

Här syns att dimman har rullat in över Nydalasjön. Storlommen skrek också vemodigt, magnifikt, mystiskt och bidrog till stämningen.