konstbarbro

Fototriss - Min Påsk

Kategori: Min närmiljö

Påskhelgen har innehållit både gott och ont som det väl ska vara, egentligen. Börja med ont och sluta med gott enligt påskens heliga budskap. Det goda för mig har varit hotellfrukost med vänskapsklubben UMeGänget, att bli bjuden på god lax m.m. hos en väninna, att lyckas lösa DN:s söndagskryss med vännen utan att fuska :) och att solen lyser varje dag. Det onda kom inatt när min lilla kattflicka Desirée fick ett epilepsianfall vilket alltid är otäckt och chockartat, men idag är allt väl igen.
 
Bilderna speglar nu inte just det som hänt utan mer känslostämningar. En härlig fullmåne har förgyllt nätterna och gjort tillvaron mer magisk.
Den här tiden handlar mycket om väntan vilket Desirée får åskådliggöra när hon sitter på balkongen, lockas ut av det vackra vädret men hålls tillbaka av isvindar och snötäcke.
Apropå snötäcke så undrar man ju när denna jättehög kommer att vara borta. Jag har för mig att den blir större för varje år och i fjol låg den kvar en bra bit in i maj, minns jag.
Jag måste påminna mig om att påsken är tidig i år och därför sänka kraven lite på att vårvärme och snabbare tinande ska vara redan nu. Förutom roliga och mindre roliga händelser handlar min påsk alltså om magi, väntan och viss otålighet. En skidtur idag gör i alla fall påsken bättre och mig mera nöjd :).
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.

Skidturen

Kategori: Miljö, friluftsliv

 Ja, denna vinter blev det bara en skidtur och det hände sig idag, dagen före skärtorsdag. Jag och min väninna Sofie (hon har faktiskt inte åkt skidor på ca 20 år) tog bilen till Kulla och stugan. Efter visst besvär fick vi på oss skidorna och gled ut på lilla Kullasjön, solbelyst och fin med ett skoterspår att följa.
Ingen glidare här inte, snabbt och beslutsamt skidade hon iväg för att bli fotograferad och då passade jag på:).
 
Perfekt skidföre på Kullasjön. I bakgrunden kära stugan med massor av snö kvar på taken.
Jag vill ju också bli förevigad på skidor då det är sällsynt numera.
Efter gårdagens tuffa yogapass var jag lemmen i ben, höfter m.m. men sakta gick det bra att åka på mina gamla skidor med råttfällebindning sen början på 80-talet. Stavarna är ännu äldre men fungerar fortfarande hur bra som helst. Jag har nyare skidor men de är hemma på Ersboda i garaget, helt oanvända i år. 
 
Solens strålar värmde gott fast det var disigt och molnigt emellanåt.
Visst är den fin, min lilla sjö? Ja, min är den ju inte egentligen men jag kallar den så då och då :).
 
Efter en lagom tur nästan ända till den större Piparbölesjön vände vi om då vi såg ett öppet råk en bit framöver. Lunchfika vid härbret lockade och sen en skön promenad bland stugorna och de åretruntboende längs Piparbölevägen.
 
Kanske detta blir årets enda skidtur men om jag har tur (!) blir det ytterligare någon chans. Kalla nätter gör att det tinar långsamt och snö har vi fortfarande gott om. 
 
Jag önskar er alla en Glad Påsk! Jag ska vara kattvakt åt en grannes katter, äta frukost på Hotell Winn med UMeGänget, få träffa min kära systerdotter och förhoppningsvis vara ute i solen och njuta:).
 

Palmitos park, sista delen

Kategori: Resor och utflykter

Ja, jag kan dra ut på reseberättelserna. En halv dag i en djurpark blir fyra långa inlägg med massor av bilder:). Min blogg fungerar nu både som dagbok och album. Jag har skrivit femårsdagbok i fem år, förstås, och när den tog slut vid årsskiftet bestämde jag mig för att sluta skriva några rader varje dag. Det känns bara bra numera, något sådant berättarbehov har jag inte längre. När digitalkameran kom in i mitt liv slutade jag också att göra pappersbilder och sätta in i album. Blogga är mycket roligare då det ryms mer text till varje bild.
 
Men nu åter till den 12 februari i Palmitos Park. Vi hade sett massor av fåglar, delfiner, fjärilar, orkidéer m.m. men vad är detta för en rödpälsad varelse?
Långsamt rörde den sig, verkade inte helt bekväm med publikens närvaro, alldeles ensam av sin art så jag tyckte rent lite synd om den, orangutangen.
Den ser riktigt gammal ut och troligtvis är det pälsbyte på gång, därför hänger dessa hårslanor ner från kroppen.
Vännen min blev riktigt förtjust i orangutangen och kallade den för sin kompis:).
 
Runt kring honom fanns en damm med mångfärgade fiskar som blev suddiga på bild. Vi gick vägen tillbaka för vi började bli hungriga och de matställen som fanns var antingen överfulla eller hade bara bord i mörk, småsval skugga. Ett litet besök bland storfåglarna hann vi med. Då där fanns en djurskötare på plats fick vi gå riktigt nära.
Stork, okänd och okänd art.
 
En ännu större fågel är ju emun och de hade en egen inhägnad.
Undrar om äggen skulle kläckas och bli små emus eller om det bara var attrapper?
 
En liten känguru såg vi också. Det är ingen riktig känguru utan en mindre släkting som kallas vallaby.
Jag köpte en nyckelring och ett örnvykort medan vännen tog sig till bussen för att ta plats. Många var vi som ville med första eftermiddagsbussen tillbaka till Mas Palomas och Playa del Ingles för nästa buss skulle gå först om en timme. Hungern drev oss tillbaka till bebodda trakter och snart avnjöt vi varsin pizza på uteservering inte så långt från vårt hotell. Efter det en skön stund på solstol, ett dopp och troligtvis en liten em-tupplur också innan kvällens begivenheter.
 
Så...nu är de tre första dagarna av veckan avklarade bildmässigt:).
 
 

Fototriss- Silhuetter

Kategori: Konst

Veckans tema i Fototriss är silhuetter och min jakt på dem blev ganska svår, faktiskt. På Haga fann jag i alla fall en av mina favoritskulpturer, damen i dammen.
Hon sitter där varje dag i ur och skur. Ibland får hon ett skyddande snötäcke, ibland är hon full av fågelskit och omges i dammen av gräsänder och knipor med ungar. Hon har funnits där ända sen slutet 40 -början 50-talet.
 
Jag ville få vår senaste skulptur, klädnypan, som silhuett, men det gick inte då träet den är gjord av är alldeles för ljust. Istället får det bli en kvällssilhuett av Tegsbron mot Teg.
Till vänster en del av båten som står sned fastfrusen i älvsisen men som troligtvis öppnar sin verksamhet igen till sommaren om det går för kulturhusbygget som pågår i närheten.
 
Min sista bild tog jag nu på morgonen av en annan dam, nämligen fönsterlampan i sovrummet.
Det som glittrar till höger om henne är märken av små kattnosar som tittat ut genom fönstret i väntan på vår och varmare tider :).
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.

Ny design

Kategori:

Jag provar en ny design från Blogg.se, en gratismall det också som min förra gröna. Jag gillar att den ger mer plats för foton och ett luftigare intryck. Däremot är headern trist, helsvart, men jag ska kanske prova på att sätta in en egen header gjord av något eget foto. Får se om jag klarar det.
 
En liten tulipan till det.
Jag prövade att göra fotot större men det gick inte så jag får nöja mig med den här storleken i alla fall.
 
Det trasslar i förhandsgranskningen och ni vet hur stressad man blir av sådant, så jag avslutar det här inlägget och koncentrerar mig på att ha en trevlig dag istället. Min kompis Sofie ska komma förbi och vi ska äta lite gott som jag nu ska förbereda.
 
Ha en skön vecka! Håll ut, säger jag lika mycket till mig själv. Våren är på väg trots isvindar och kalla nattemperaturer, men snart så :)!
 

Fototriss - Byggnader & Arkitektur

Kategori: Umeå Stad

Till slut visade sig solen igår eftermiddag och då tog jag bussen till stan för att fotografera till veckans Fototriss som vill ha bilder på byggnader och arkitektur. Ganska snabbt fann jag motiv på Kungsgatan i centrala Umeå. 
 
Detta hus kallar nog många fortfarande Monarkhuset även om på senare tid flera andra företag huserat däri. Nu är det uppfräschat i nya färger, kanske original, med plats för en mäklarfirma.
Efter tips av vännen som är ganska hemtam i omgivningarna gick jag in på gården och där fann jag bl.a denna fasad av gamla Televerkshuset.
En vacker och spännande byggnad från alla håll. Där har jag varit inomhus för många år sen och letat i telefonkataloger från andra delar av Sverige för att sen låna ett telefonbås och ringa långt, tyckte jag då:).
 
Några kvarter österut på Storgatan står denna fina byggnad med sin alldeles egna speciella arkitektur, Ringstrandska Villan.
Den är klädd med små brädlappar, kallad fjällpanel, som påminner mig om ugglans dräkt i "Fablernas Värld" :). I det huset finns bl.a. Druidlogernas lokaler.
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.

Delfinshow

Kategori: Resor och utflykter

Idag har det behagat singla ned några enstaka halvfuktiga snöflingor över landskapet som gett träden en frostgrå färg. Oj, vad jag saknar solen som ändå lyst den senaste veckan trots iskylan i vindarna. Nu måste vi få lite vårkänning snart för att få fart på livsandarna, känner jag.
 
Då är det skönt att kunna återvända till solsemestern och besöka delfinshowen en gång till. Från bergets högsta punkt där vi såg den fantastiska rovfågeluppvisningen vandrade vi neråt mot delfinerna.
Än återstod lite tid innan showen skulle starta. När vi hade kommit fram var nästan hela läktaren fylld.
 
Väl på plats upptäckte jag att man kunde ha fått klappa de fina djuren, men då ville jag inte lämna min plats och ställa mig i kö där nere. Får glädjas med den här lilla flickan istället:).
De var väl tränade, delfinerna, då de för varje beröring lyfte på stjärten som skulle det se ut att de blev glada, gissar jag. De var minst tre stycken som avlöste varandra.
 
En skön värme var det i solen, inte alls för varmt utan snarare lite för svalt i skuggan, tyckte jag. Visst hade det varit gott att få svalka sig med en härlig dryck eller om det nu är en isglass som så småningom blir en dryck. Popcorn kan jag lätt avstå från.
Så var det då dags för själva showen. Smattrande spanska och engelska blandat med hög popmusik  gjorde showen än mer fartfylld när de vackra delfinerna gjorde sina konster i luft och vatten.
Lätt hoppade de högre för att nå bollarna på lina.
Följt av publikens imponerande ååh-sus.
 
Lite närkontakt blev det när de sökte sig fram mot bassängens kant för att få fisk av tränaren.
Nog vore det härligt att någon gång få simma med delfiner men inte riktigt som tränaren gör här.
Alltså bli styrd av den ena och överhoppad av den andra delfinen. Lite för våghalsigt för mig :)!
 
Jag tog en filmsnutt också men den vill inte fungera riktigt utan hakar upp sig ideligen. Annars hade jag lagt upp den på Youtube, men jag vill inte chansa. Trist med så ny kamera och alltid är det några småfel som retar en.
 
Efter avslutad delfinuppvisning vandrade vi sakta tillbaka. Fjärilshuset lockade till ett stopp men där var ganska få fjärilar, faktiskt. Först såg jag en läcker, ovanlig blomma...
..sen en skönsjungande fågel. Jag gissar på kanariefågel men har förstås ingen aning:).
Så kom då till slut en fjäril, en Macaon som jag faktiskt en varm sommar har sett häruppe i norra Sverige också även om den är mycket ovanlig hos oss. I södra Sverige finns det fler av den arten.
Bara en art till kunde jag fotografera men jag blev fotograferad av flera andra då en fjäril hade godheten att landa på min hatt flera gånger. Kul:)!
Denne ville tyvärr inte breda ut sina vingar för mig även om den satt riktigt stilla på muren.
 
Ett inlägg till från djurparken blir det senare. Sen ska jag också försöka åstadkomma en Fototriss med bilder från byggnader och arkitektur men det blir nog inte idag. Vädret är mycket trist så jag stannar nog hemma tills jag ska iväg på yoga vid femtiden.

Samisk dag

Kategori: Resor och utflykter

Förra veckan var samiska veckan här i Umeå. I söndags, sista dagen på den veckan, träffades några av oss från UMeGänget på Gammlia för att uppleva lite samiskt.
Den vackert färgstarka flaggan fladdrade i vinden och var inte helt lätt att fotografera i all sin prakt. Flera försök blev det innan den vecklade ut sig hyfsat.
Lite besvikna blev vi då där inte fanns någon utlovad hantverksmarknad och knappt några människor alls. Vi vandrade i alla fall runt på området och hade trevligt ändå:).
 
Utanför bagarstugan där det normalt bakas mjuk- och tunnbröd bakades idag samiska gahku, lite tjockare och segare bröd. Fantastiskt goda. De samiska färgerna prydde riset utanför.
Naturligtvis köpte jag med mig några gahkukakor innan jag gick hem lite senare.
 
Vi styrde kosan mot renhägnet och samevistena. Alltid roligt att fotografera djur..
..men inte helt lätt. Här är en som aldrig slutar klia sig:).
Och så den store med skällan. Han är nog ledaren, lugn och erfaren att möta nyfikna människor.
Vidare in i skogen där det rykte från en snöinbäddad kåta. Där hittade vi en hantverkande same som inte hade något emot att bli fotograferad.
En av oss provade på att kasta lasso utanför mot renhorn på stolpe och det gick väl sisådär:). Det relativt nyöppnade samecaféet lockade och där var det varmt och gott på mer än ett sätt. Jag trivs jättebra där i det som tidigare var Sportcaféet när jag var ung. 
 
Nu köpte jag mig en gahku med potatissallad och rökt röding. Mycket smarrigt! För köttätarna fanns souvas istället för rödingen. 
Utsikt över fina Sävargården med sina förgyllda portdekorationer. Jag är lite svag för guldglans:).
En så fin vårvinterdag men med kyliga vindar. I dagens VK står det att mars är betydligt kallare än normalt. Med så mycket solsken som det varit borde dagsmejan få det att droppa och rinna, men inget sådant än i år utan minusgraderna består även mitt på dagen. I alla fall någon enstaka och på natten är det väldigt kyligt, ner till -20° vissa nätter.
 
Efter fikapausen handlade vi lite, i alla fall jag köpte gravad norrländsk lax. Någon röding hade de inte tyvärr. Denna vagn var det enda som kunde kallas marknad, inte mycket att komma med.
Hoppas det bli betydligt bättre nästa år då det samiska ska bli ett stort inslag i kulturhuvudstadsåret här i Umeå.
 
Gammlia är ett fint hembygdsområde att bara vandra omkring i med alla sina anrika, historiska byggnader.
Så var denna utflykt slut och jag gick backen genom skogen ner till bussen för att åka hem med mina gahku och min lax:). Av de andra cyklade en och resten promenerade hem till sina respektive bostäder på Berghem, Mariehem och Ersboda.
 

Fototriss - Blått

Kategori: Resor och utflykter

Fototrissutmaningen är tillbaka med temat "Blått". Jag har, liksom Helena, varit på en utlandsresa nyligen men ett lite närmare resmål. Mina tre bilder kommer från delfinshowen i Palmitos Park utanför Mas Palomas. Jag har valt foton med olika blå nyanser även om de alla är från samma bassäng.
 
Här är delfinerna under vattnet.
Och här är de långt ovan vattenytan, bara resterna av deras hopp syns i skummet :).
Eftersom jag vill ha så mycket blått med som möjligt syns inte delfinerna på bild för då hade den grönskande bakgrunden också kommit med.
 
I skuggan blev det blåa mörkare. Utanför bassängkanten står deras tränare/skötare med belöning, i form av småfisk, förstås.
En härligt fartfylld show var det som jag nog kommer att blogga mer om lite senare i veckan.
 
Fler bidrag på temat "Blått" finner ni hos Fototriss.
 

Palmitos park del 2

Kategori: Resor och utflykter

Fotsättning på tidigare inlägg. Nästa show var storfågelshowen eller rättare sagt en rovfågeldito, men än fanns tid att titta runt på vägen mot den. Sakta vandrade vi vidare i lummig grönska upp mot allt högre höjder. Roliga kaktusar fanns lite överallt som den här, t.ex.
Fler fåglar men också ett orkidéhus fanns att beskåda. Så märkvärdiga orkidéer var det väl inte då den första jag la märke till var den vanliga phalaenopsis som var och varannan har hemma (inte jag då orkidéer inget vidare trivs hos mig) men några ovanliga har jag fotograferat.
Nederdelen av blomman påminner om guckusko men jag tror inte det är en sådan. En enfärgad gul lyste också fint bland allt det gröna...
..och så en rosalila.
Snabbt gick vi igenom huset för det var härligare ute även om grönskan och blomsterprakten var fin.
Solen gassade, det var mitt på dagen, och allt fler människor samlades vid scenen för att få se örnar och andra grandiosa fåglar. Ett café i närheten lockade med fräsch juice, så svalkande i värmen. En liten drickapaus hann vi med innan vi bänkade oss bland alla andra besökare.
 
De unga skötarna, falconerare stod det på tröjorna, instruerade oss noga att sitta ned under showen men naturligtvis fanns det oroliga själar, gubbar, som inte lyssnade utan störde genom att byta plats. Irriterande! Det var ju farligt när dessa giganter flög över våra huvuden, inte hade man velat få känna på deras klor.
 
Snabbt gick det när de flög iväg över bergen, mäktigt glidande långt där uppe.
Efter ca en kvart kom en av dem åter. I min upphetsning blev förstås bilden suddig men ni ser ju vad det är:).
 
Medan vi väntade på de största fick vi se lite mindre men ändå tillräckligt stora rovfåglar för att de skulle inge respekt. Det här ser ut som en gam, eller hur?
Det här måste väl ändå vara en falk? Nej, jag är inte alls säker. Någon som vet?
Här finns chans för publiken att få komma i närkontakt och klappa fågeln, men tyvärr satt vi för långt bort.
Jag var väldigt imponerad av skötarna, dessa filmstjärnevackra unga män och en kvinna.
Det var hon som var konferencier och pratade på i ett otroligt tempo på flera språk om fåglarna samtidigt som hon höll koll på publiken. Allt förstod jag inte men uppfattade tillräckligt mycket  medan jag fotade som bara den. Den här blågrå fågeln känner jag inte heller igen.
 
Det här måste väl ändå vara en av örnarna. Dessa fåglar flög alltså helt fritt fram och åter över oss och mellan falkonerarna samt en del av dem ut över vidderna runt omkring.
Mäktiga vingar, eller hur?
Till slut kom jätten, den amerikanska örnen, tillbaka. Den kan väl sägas vara stjärnan i showen. Ett imponerat sus hördes i publiken när den landade.
Efter showen fick de som ville fotograferas med den store. Det kostade förstås och vi valde att ta gratis bilder.
Visst är den vacker? Full av visdom i blicken, tycker jag. Det kanske man får av att sväva så högt över oss andra :).
 
De fick godbitar då och då som belöning för sin insats.
En härlig show som jag kan leva länge på. Jag blev lycklig av att de fick flyga iväg på egen hand också, inte bara visa upp sig för oss nyfikna.
 
Lite tråkigare såg det ut att vara för ugglorna. Deras bur var inte stor, så jag tyckte lite synd om dem.
Berguvar finns ju här också. De är nattaktiva normalt, men här satt de ute i solen, faktiskt. Troligtvis lärda sen de var små. Den här blundade i alla fall.
Jag har hört berguven hoa en sen kväll ute vid Dåvamyran. Det var när vi gick ugglekurs för två år sen men jag har aldrig sett någon i verkliga livet tidigare. 
 
En trevlig helg önskar jag er alla. Hoppas solen fortsätter skina lika skönt som idag.
 
 

Firande

Kategori: Festligt

I lördags träffades vi några väninnor för att fira att en av oss uppnått den aktningsvärda åldern av 60 år några veckor tidigare.  I en villa på Skogsbrynet samlades vi redan på eftermiddagen. Här är värdinnan C med sin fina vorsteh Amber.
Vi förberedde lite gott tilltugg som skulle passa till champagnen. När jag stod där i köket ställde sig Amber och tittade uppfordrande på mig, sen skällde hon till och även morrade lite när jag inte fattade något alls. Som tur var fanns matte i närheten och tolkade att hon ville ha ett nytt ben som fanns i skafferiet nära där jag var. Bäst ge henne det då och sen var Amber så nöjd med mig resten av kvällen:).
 
Starkast i nyporna är vår jubilar så hon fick öppna champagnen själv innan vi slog oss ned i vardagsrummet med mysig öppen spis.
Så fin i håret och med nyinköpt klänning från D&D njuter B av sitt liv som fått en ny siffra i början.
 
Amber vill vara med hela tiden, här med C och A.
Tilltugget är nästan slut, som synes, och då är det dags att åka vidare till Bistro Le Garage där vi beställt bord. Men först en gruppbild så också jag får vara med.
B, C, B, A, mellan, mellan, äldst och yngst. Jag och C har ca 1,5 år kvar tills vi fyller jämnt, men A får vänta ytterligare några år. Jag är inte alls nervös inför att fylla 60, det rycker jag på axlarna åt, men inför 50-årsdagen var jag nervös, minns jag. Men festligt kan man ju alltid göra det, vilken siffra som än kommer härnäst.
 
L, C:s make, agerar chaufför denna snöoväderstyngda lördag, och vi kommer helskinnade fram till restaurangen på Umedalen, det ombyggda garaget som är ett väldigt populärt ställe. Två av oss valde gratinerade musslor och in kom denna gryta full av vitlöksdoftande skaldjur.
De andra valde fiskskoppan, bouillabaisse som den heter, också den full av skaldjur (och fisk) men av mer varierat slag.
Lägg märke till det robusta trasmatteunderlägget. Och kökshanddukar används som servetter vilket syns på nästa bild, en gruppbild då jag bad servitrisen vara fotograf.
Gott och trevligt var det, mätta och kladdiga om fingrarna blev man, men en liten efterrätt gick ändå ned. Tryfflar resp Creme Brulée valdes innan vi ringde om skjuts tillbaka.
 
Väl åter hos C förbereddes Irish coffée med äkta irländsk whiskey som jag beställt på min flygresa nyligen. 
Jättegod blev den, tack till bartendern som också var vår chaufför denna speciella kväll. Efter det fortsatt prat om allt och inget samt lite mys i soffan då jag fick en vän i knäet.
Lite större och tyngre än mina katter, men lika varm och go' att ha i närheten. Tiden gick fort och jag ville hinna med sista bussen hem så det var dags att plumsa ut på mer eller mindre oplogade vägar för att nå 5:ans busshållplats vid Östra Kyrkogatan.
 
Jag hade skottat innan jag for hemifrån men lite mer snö hade kommit. Så här såg det ut vid kvart i tolv.
Bara lätt fjunig snö som jag enkelt styrde bort innan jag gick in till mina katter som blev så glada att se mig. Lite bus och rusningar hanns med innan sömnen tog oss alla tre.

Palmitos park del 1

Kategori: Resor och utflykter

Jag gissar att det blir flera inlägg om besöket i Palmitos park ca 8 km norr om Mas Palomas. Denna underbara fågel- och andra djurpark hade jag kunnat stanna mycket längre i, men jag får kanske se fram emot att besöka den igen någon gång i framtiden.
 
Först till nuet. Nu har vintern återvänt på allvar till våra breddgrader här i norr. Snön vräker ned på snedden då vinden byar ordentligt. Jag har just varit ute och skottat för första gången i dag. Det lär bli fler då snön driver rejält mot dörren och jag vill ju kunna ta mig ut i em för kvällens firande av 60-åring:). När jag styrde snön från förrådets skyddande vägg ut på gångbanan vräkte sig vinden mot mig från alla håll och halvblöta snöflingor kändes som småspik mot kinderna. Ändå är det minusgrader så snön är turligt nog inte så tung.
 
Det var det, nu till somrigare bilder. De första som mötte oss var solande surikater, så otroligt sööta!
De var mindre än jag förväntat mig, kanske bara ca 40-50 cm höga upprättstående. Bredvid dem en mindre söt varelse, denna skräcködleliknande leguan eller var det en varan?? Den var stor, inte någon man vill möta i en smal gränd, varför man nu skulle göra det, men jag kommer inte på något bättre uttryck.
In i gångar omgivna av prunkande grönska gick vi och ganska snart var det dags för papegojshowen. Entrépriset till hela parken var på 29 Euro/person men då ingick tre shower och vi ville förstås se dem alla. Tyvärr ur bildsynpunkt var det skuggigt och för snabba rörelser för att blixt skulle kunnat hjälpa, men några hyfsade foton blev det i alla fall på dessa vackra aror och kakaduor.
Mannen som ledde showen hittade på än det ena, än det andra och de olika gojorna utförde villigt hans önskemål. Till och med missarna var förplanerade insåg jag, till oss besökares förtjusning.
 
Här har vi en konstnärlig fågel.
Det finns ju tavlor som katter målat så varför inte papegojalster?
 
Den ståtliga kakaduan var showens stjärna, lite divig, men det var väl intränat det också:).
När den fällde ut den gula fjäderplymen var den ännu finare men den bilden blev för suddig, tyvärr.
Att åka rullskridskor var ingen match för denna talangfulla fågel.
Sen ville de förstås driva lite med oss turister och då fick fågeln agera som de flesta vill göra på sin solsemester, eller hur?
Jag har blivit så lättroad på äldre dar, inte kritisk alls numera:). Efter avslutad show gick vi vidare på egen hand och mötte ännu fler färgglada pippis.
Helt underbart med alla dessa starka färger på fjädrarna.
 
En massa andra fåglar fanns också, bl.a denna magnifika stork högt uppe i ett träd.
Men som ni kan ana i bakgrunden var det nät runtomkring så den kunde inte flyga iväg, men de hade stora ytor att röra sig på så jag vill tro att de har det bra. På marken fanns en annan svartvit fågel som jag inte kan namnet på.
Bakom den anar ni påfågelns stjärt eller onbird som min vän kallar den.
Plötsligt flaxade det till och en stor grå fågel flög upp och landade mitt bland oss människor. Den ville kela och bli kliad helt enkelt:).
Jag och många fler passade på att klia den lite grann och den strök huvudet emot oss som katter gör ibland när man kliar dem.
 
Senare på dagen gick vi in i samma område från ett annat håll och då fick vi besök på gången av en gås. Vännen trodde den också ville bli kliad men då bet den till, som synes.
Som tur var bara i byxtyget:). Nej, den ville ha mat och något sådant hade vi tyvärr inte att erbjuda, men i närheten var en av personalen så den fick nog lite gott senare.
 
Vackra flamingos som jag tidigare visat (klicka här) och fler storkar fann vi längre fram.
Sakta strosade vi uppåt i den härligt djungelliknande omgivningen mot nästa show som jag ska skriva om senare.
På Gran Canaria finns fyra klimatzoner och detta är väl subtropisk miljö som skapats i den betydligt torrare och kargare nordafrikanska klimatzonen där alla badorter befinner sig med fler än 300 soldagar per år.
 
Nu har min entré redan drivat igen så efter en kort lunchpaus är det dags att skotta en gång till.
 
En trevlig helg önskar jag er alla!