Barbro S

Vinterstad
Äntligen har jag tid att sitta ned framför datorn en stund. Jag hinner liksom inte med fast jag har bestämt att bloggandet ska vara ett nöje och inte ett måste så det är bra som det är, liks:).

I helgen träffades vi i Umegänget på kajen för att samåka till Holmsund där vi skulle fika och promenera. Medan vi väntade in alla passade jag på att ta lite foton av vår vintervackra stad, Umeå.

Här är Hantverkshuset där jag i källaren haft och varit på flera roliga fester 70- och 80-tal. Idag finns där en restaurang, Socialize, som jag ännu inte har besökt.

I bakgrunden stadskyrkan fina spira.

Åt andra hållet bortanför parken med samma namn finns Rådhuset.

Även det huset innehåller idag restaurangverksamhet, Rex heter den och där har jag faktiskt ätit några gånger.

Om jag vrider mig 180 grader ser jag ut över älven som är så fin men vars is inte alls bär i år så någon promenad på vattnet blir det inte. Kanske tur frälsarkransen är nära:).

Lite till höger står restaurangbåten Vita Björn som fick slagsida för ett tag sen och var nära att sjunka, men räddningen kom i tid och den tömdes på vatten.

Istappar i mängd tyder på värmeförlust men ingen nyttjar den restaurangen idag utan båten väntar tålmodigt på bättre tider när den kan öppnas igen.

Vad jag borde ha fotograferat men missade var den stora byggarbetsplatsen som är orsak till båtens passivitet: den inhägnade blivande Kulturväven, vårt nya kulturhus som ska stå färdigt 2014 då Umeå ska vara Europeisk Kulturhuvudstad. Där grävs, rivs, pålas m.m. aktiviteter som jag inte har koll på. Spännande är det:)!

Sen åkte vi till Holmsund, fikade supergott (bl.a. semla) på Nisses Konditori och gick sen en promenad i området till Storsjöhallen där detta fina konstverk står vid ankomsten till simhallen. Jag har tyvärr inte lyckats finna konstnärens eller verkets namn. Det är nytt och jag har läst om det i Västerbottens Kuriren men vet inte riktigt vad jag ska söka på. Någon som kan hjälpa mig?

Detta är bara en del, fler skulpturer står på rad.

Som bloggare för varje unge åt Unicef vill jag idag bifoga denna länk där ni kan läsa om deras behjärtansvärda arbete, http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom .