Barbro S

Vid Vltava
På vägen ner mot svanarna såg vi dessa vackert blommande träd, kastanjer tror vi det är.
De matchar min tröja :).  I närbild är de ännu finare.
En liten sväng till så var vi nere vid Vltavas strand dit knölsvanarna sökte sig för att få lite extra mat från utsträckta människohänder.
De ser nästan ut att stå på kö. En glad fyrbenting ville också ner i vattnet.
Vi hade ingen mat med utan bara tittade på ett tag. När vi istället vände oss till höger såg vi den vackra och berömda Karlsbron i motljus då solen lyste allt starkare.
Vi gick vi vidare mot den via en liten gata vi hittade med bl.a. en pub/restaurang som skyltade med den tappre
soldaten Svejk, så berömd för Prag.
Dit gick vi inte in även om vi var törstiga. Istället fann vi ganska snart på andra sidan gränden en spännande butik.
Det är kanske svårt att se men den är fylld av kristyrsmyckade pepparkaksfigurer i alla de former. Jättefina, så vi köpte med några hem som presenter, till mina kattvakter bl.a. som fick varsin vacker fjäril. Vi fick smaka på dem och de var mindre kryddstarka än våra egna pepparkakor men goda. 
 
Butiksskylten såg jag när jag gick ut genom bakdörren.
Det var nog ingen bakdörr utan där fanns en innergård med trivsam uterestaurang som lockade, men nej, inte än, och ett Kafkamuseum.
Inget besök där heller, men vi speglas i rutorna, ser jag, åtminstone delar av oss :). Några hundra meter till och vi är i stort sett uppe på Karlsbron men blickar nu ut mot Mala Strana, som betyder Lillsidan av Prag.
Mycket turister är det som synes men inget vi led av denna underbara första sommardag för min del. Väninnan hade före varit i Stockholm och fått känna på i alla fall lite värme och sett lite grönt.
 
Här stannar jag nu med min reseberättelse för vännen vill ut på golfbanan, ja bara rangen som är öppen än, och där slå lite bollar. Det vill jag med :).
 
Ha det så gott var ni än befinner er!