Barbro S

Lugn vardag
Nu har vardagen äntligen lugnat ner sig fast jag har haft massor av roliga upplevelser. Lugn - spänning en lagom blandning ska det helst vara. Vardagsdramatiken idag bestod av en skrikande skrattmås som gång på gång anföll en till synes kolugn kråka. Två hoppande skator betraktade det hela med stillsamma kraxkommentarer men såg till att undvika måsens utfall.

Den måsen brydde sig inte om att hålla tillbaka sina aggressioner, tänker jag, vilket vi människor ofta gör. Jag menar, han skadade ju inte kråkan, han (hon?) visade bara sitt missnöje och kråkan lät honom hållas, anföll inte tillbaka. Ibland vill man ju göra det, visa sitt missnöje, men absolut inte såra någon. Jag bara undrar om det är möjligt. Vad tror ni?

Jag hinner med att rensa bland papper, ringa de där uppskjutna telefonsamtalen, är ute med katterna, lutar mig mot solväggen en stund men kallvinden kyler.

Desirée solkatt!

Fotograferar också en söt snödroppe, som står där så ensam bland allt som inte börjat spira än.

Sen in och laga lunch innan jag börjar frysa. Med andra ord en stillsam men ganska tråkig dag om jag ska vara ärlig. Jag vet dock att dessa tråkiga dagar är bra för min hälsa, det blir lugnare inuti lättstressade mig. 

Som tur är är jag ikväll bortbjuden på spelafton tillsammans med några väninnor. Vi ska spela Retro-spelet som är riktigt kul.