konstbarbro

Vintern kom igen.

Kategori: Katter

Så kom den då äntligen, snön, som vi har väntat på sen det blev meteorologisk vår i slutet av februari. Idag, den sista mars vaknade jag kl 7 till denna vackra utsikt.
Inte har det varit mycket skottning i år men nu fick jag ut och styra bort lite tung blötsnö från altanen. 
 
På baksidan var träden så fina.
Här är den halvstora häggen precis vid balkongen som jag önskar inte blev större än så här, men min kära granne under är väldigt förtjust i den. Hon bestämmer då det är (nästan) hennes uteplats.
 
Lilla Desírée kände spännande nya dofter i snöluften.
Men ut vill hon inte gå, inte Tusse heller som här sover sött igårkväll lyckligt omedveten om vintern som tar över landskapet och hans jaktmarker ett tag till.
Tillbaka till i morse. Tur att jag hann ta några bilder för nu sen traktorn varit här och plogat och den mesta snön redan fallit av träden är det inte lika fint längre.
Med drygt två plusgrader blir det snart slask av det hela. Jag är ändå imponerad av att Kung Bore lyckades ta ett nytt krafttag denna snöfattiga vinter. Jag har anat att den skulle komma igen, vintern. När nu det här tinar bort kan jag/vi tro på vårens ankomst och njuta av att det sakta blir varmare utan att vara rädd för bakslag. Så tänker i alla fall jag. 
 
Något skidföre blir det nog inte här i stadstrakterna då det under varit barmark rätt länge men längre inåt landet duger det säkert. Det hade varit roligt att få sig en skidtur i år men jag är väl för kinkig med att det ska vara perfekt soligt och fint med lagom temperatur, ett par minusgrader, och det är svårt att få till. Dessutom vill jag ju ha sällskap av väninnan också. Det blev ingen skidtur i fjol heller för oss. Vi kanske måste skärpa oss och passa på även om vädret inte är fullt så bra :). 
 
Ha en skön vecka, kära läsare!
 
 

Fototriss - Fåglar

Kategori: Djur och natur.

Ett jätteroligt ämne i veckans fototriss, men också ett svårfångat. Fåglar är inte lätta att fotografera då de sällan är stilla eller överhuvudtaget visar sig när man hör dem kvittra i träden bredvid. Lite ont om tid var det idag men jag fick sällskap ut till Storavan för att leta lite större arter.
 
Där fanns det bara två svanar. Men två är tillräckligt. Däremot var de så långt borta att skärpan inte blir den bästa. Här är en av sångsvanarna på isen som ännu täcker det mesta av fågelsjön.
Vips fick de för sig att flyga. Roligt men så synd att de knappt syns mot den vita snön.
Jag har 21 x zoom på min icke systemkamera men här har jag nog använt den digitala också för det stod 42 x på skärmen.
 
Vi återvände sen till staden för andra aktiviteter, visning av Scharinska villan bl.a. och en trevlig kaffepaus på ett fik i Up2-gallerian, men så småningom blev det en promenad längs Umeälven. Till slut fick jag min belöning.
Tre fina kanadagäss på simtur bland isflaken. Två arter vårfåglar i alla fall. Snart kommer de i mängder och det ser jag såå fram emot, amatörfågelskådare som jag är :).
 
Andras bidrag på temat Fåglar hittar ni hos Fototriss.
 
 

Lite av varje

Kategori: Festligt

Inget nytt har hänt på en vecka förutom att kylan har kommit tillbaka, speciellt på nätterna. Natten till torsdag var det hela -12° men sen tinar solen bort frosten varje dag. I solen är det skönt att vara. Det tycker även lilla Desirée som gärna stannar vid solväggen.
Krokusknopparna står stilla sen mitten av mars och väntar på totalvarmare dygn innan de vågar slå ut.
Snödropparna däremot har vågat. Den här bilden tog jag 17 mars.
Jag har i och för sig inget emot att det stannar upp för egentligen ska det vara vårvinter med mycket snö kvar än. I lördags morse var det fint igen efter att det plötsligt hade vräkt ned hagel och sen snö på fredag kväll.
Den tinade bort ganska snabbt, tyvärr. Idag har de lovat snö igen men jag tvivlar att det blir annat än blötsnö då vi nu har +5°.
 
Åter till lördagen den 21 då jag sist tog bilder. Vi var några i UMeGänget som träffades på Restaurang Invito för att äta brunch. Mycket gott på buffén och klart prisvärt. Sen gick jag hem till vännen och vilade magen en stund innan det var dags för nästa kalas.
 
Min kära väninna S fyllde nämligen jämnt och jag hälsade på hos henne. Ett glas mousserande var gott men jag var tvungen att vänta innan jag kunde ta något av det goda som också bjöds hos henne.
Här är vi, vänner sen hösten 1968 då vi båda bodde i stadsdelen Västerslätt hos våra föräldrar i varsin villa på Vallmo- resp Stråvägen. 
 
Vi bytte plats fotografen och jag. Här är nu mor o dotter så jättefina tillsammans (var för sig också).
Sakta närmade jag mig buffén och tog små bitar av smörgåstårta, tårta och go´bitar och ja, de gick ner och smakade mycket bra.
 
R, dottern, är danslärare och ville aktivera sin mor med hjälp av lite tunna tygbitar. Då kan det se ut så här.
Det mesta hamnade på golvet som synes. Roligt ändå! Sen gick det lite bättre. Härligt med lekfullhet i alla åldrar.
Och nu, med tungan rätt i mun, håret utsläppt och full av entusiasm ska det gå ännu bättre:).
Det gjorde det men jag lyckades inte få den perfekta bilden.
 
Efter kalaset promenerade jag lugnt ner till Gamla Bron som funnits ända sen 1863. Jag mindes tiden då jag bodde på Teg och vandrade/cyklade över den till/från stan mest varje dag.
Jag jobbade på Hotell & Restaurang Dragonen 1980 - 84, sen studerade på universitetet 1984 - 1988 men efter det flyttade jag till Haga på den här sidan Umeälven. Före 1980 arbetade jag på Tegssidan. Det var mitt första arbete som receptionist på ESSO Motor Hotel som gjorde att jag flyttade till Domarvägen i januari 1975.
 
Solen var på väg att gå ned vid 18-tiden och jag tog några bilder.
Lite is finns det kvar i älven än ett tag speciellt när nätterna är så kyliga. Men en bit ut såg jag ett par knipor simma så visst är våren på väg. 
 
Den här bilden på brosilhuetten blev jag riktigt nöjd med.
Jag gick lugnt till Vasaplan och tog bussen hem för en stilla kväll framför teven mätt och belåten med dagens umgänge och intryck. Mr Selfridge var trevlig att åter stifta bekantskap med. Jag gillar serier som inte är våldsamma, men ibland fastnar jag även framför sådana, såsom Jordskott och Fortitude som går nu. Jag kan inte slita mig från dem fast det är ett onödigt våldsamt mördande i mest varje avsnitt än så länge. Men ruskigt spännande!
 
Nu snöar det ute och det vita brer sakta ut sig på marken. Temperaturen har sjunkit några grader. Fint blir det. Jag ska nog börja påskpynta ikväll. Ja, jag hinner säkert klart för inte är det mycket pynt jämfört med julens alla lådor som packas upp till advent. Lite påskfärger är i alla fall roligt att omge sig med.
 
Ha en skön förpåskhelg!
 
  
 

Fototriss - Nostalgi

Kategori: Umeå Stad

Det blev en intensiv dag i dag full av trevligheter faktiskt. Turligt nog tog jag med kameran på stan och hann ta några bilder till veckans fototriss med temat Nostalgi också. Jag gick till Kungsgatan, till det som numera kallas de Västra Kvarteren där många fina trähus är bevarade med bara små butiker, ingen modern galleria alls.
 
Nostalgi känner jag när jag ser detta hus med Frukthörnan som butiken hette förr. Halva den gamla neonskylten finns kvar som synes och nu finns här en alldeles ljuvlig liten chokladdelikatessbutik, mycket frestande att besöka.
Då, på 60-70-talet handlade jag alltid här mitt biogodis i lösvikt för mittemot låg den fina Sagabiografen. Den finns delvis kvar men nu som teaterlokal som tyvärr är rivningshotad.
Lite svårfotograferad då så mycket nytt skulle störa nostalgiblicken. Även här är det fint med de gamla neonlysrören.
 
Längre västerut på Kungsgatan, på andra sidan E4:an som tyvärr ännu går igenom staden, hittar jag lilla närbutiken Bubblan som funnits jättelänge. Redan när min mamma arbetade på café i sin ungdom på 30-talet bodde hon i gårdshuset som fanns bakom butiken. 
Här har jag många gånger handlat glass och kolaremmar när jag t.ex. cyklat Broarna Runt (ca 3 mil) och velat unna mig något gott. Trots alla nya skyltar och flaggor känner jag ännu nostalgi när jag passerar den lilla affären som på den tiden mest var en liten kiosk fast en sådan man kunde gå in i.
 
Fler bidrag på nostalgitemat hittar ni hos Fototriss.
 
 

Havsutflykt

Kategori: Miljö, friluftsliv

I lördags höll jag i en aktivitet för UMeGänget. Vi samlades utanför Willys här på Ersboda och åkte i två bilar till Holmsund, ända ut till uthamnen för att få lite havsutsikt. Solen sken med behagliga plusgrader och nästan vindstilla så det var skönt att vara utomhus och få andas frisk luft.
 
Lustiga, runda isformationer klirrade rogivande när vattnet böljade vid kajen.
Långt därborta anas färjan som kommer från Vasa i Finland, vår närmaste grannstad. 
Nu har den kommit lite närmare.
Solen sken gott över de tre vindkraftverken vars vingar knappt rörde sig denna stilla marsdag.
Nu har vi känt varandra ganska många år och det är ett skönt avslappnat gäng som träffas och har trevligt tillsammans. Några av oss upptäckte läcker iskonst.
Jag zoomade in lite när jag fann en gapande fisk. Visst ser ni den?
Annat fångade uppmärksamheten och här undrar jag vad alla tittar på egentligen.
Det måste helt enkelt vara finlandsfärjan, Wasaline, den gamla färjan som efter flera år på andra breddgrader åter trafikerar sträckan Vasa-Umeå. Vi kanske alla har minnen från dess storhetstid på 70-90-talet innan den dog ut när EU förbjöd taxfree-försäljningen.
För några fåglar fanns inte att se. På långt avstånd någon enstaka mås men inget annat bevingat tyvärr. Jag bar kikaren runt min hals helt i onödan.
 
Jag och M promenerade ända ut till där udden tar slut. En ensam fyr syns längre ut, men dit kom vi inte.
M tar en liten paus på en väl placerad bänk.
Sen vandrar vi åter och förenas med resten av gängmedlemmarna. Det låter det :)! En sista motsolsisbild innan vi sätter oss i bilarna och åker till Nisses Café.
Sen i lördags har det blivit svalare på nätterna så isen är nog kvar ett tag till. Idag har nordanvinden kylt även dagtid.
 
Idag är det då den efterlängtade solförmörkelsen som skapat samtalsämnen med alla man möter. Jag och vännen gick en promenad här på Ersboda och såg hur det sakta blev allt mörkare, men inte alls så mörkt som jag hade förväntat mig då de utlovat en solförmörkelse på 87% här uppe. Fåglarna fortsatte att sjunga som vanligt men vi upplevde att vinden stillade sig lite.
 
 
Jag hade hoppats på ett foto med en mörk skiva framför solen men någon sådan syntes inte. Kanske om man hade skaffat specialglasögon eller ordnat en sotad glasskiva, men vi tvärtittade bara på solen försiktigt för att inte skada ögonen. Jag tog ett foto och det man ser är att det är lite mörkare än vanligt vid elvatiden på förmiddagen.
Det mest dramatiska är att det plötsligt vällde in mängder av sidensvansar i trädet mittemot. Innan jag hann ta fram kameran var de på väg igen.
Endast en av sidensvansarna sitter stilla. Ser ni den, till vänster i bild strax nedanför mitten. Annars bara suddiga flygande fåglar. Sakta kom dagsljuset tillbaka och nu är allt som vanligt igen.
 
Ha den trevlig helg!
 
 
 

Genusfoto och samiskt gott.

Kategori: Miljö, friluftsliv

Lite bilder från förra söndagen då jag och några till ur UMeGänget träffades vid Västerbottens Museum. Det var sista dagen på den samiska veckan, därför renskinn på bänkarna utanför. De värmde gott, likaså leendena på fönstret bakom mig.
De är fjolårets kulturhuvudstadssymboler för Umeå och jag gillar att de får vara kvar lite här och var. Man blir glad av dem. 
 
Torsdagen innan hade jag sett TV-programmet "Alla är fotografer" där Henrik Schyffert och Johan Rheborg ger varandra fotoutmaningar. De hade fått kritik för att ha varit så genusomedvetna och diskuterade hur olika män och kvinnor visas på bild. Intressant, tyckte jag, och tog till mig deras synpunkter. Därför bad jag E att ställa sig i en typisk kvinnlig pose med korsade ben, sedesamt hållna händer och ett rart leende. Han är också fotograf så det gjorde han gärna.
Det roliga är att H som står bredvid och troligen inte alls är medveten om fotot verkligen står klassiskt manligt, bredbent, händerna bestämt bakom sig och med en bister min. Inte jag heller tänkte på att han var med på bilden när jag fotograferade. Det bara blev så!
 
Tänk om jag skulle ha vågat ställa upp mig så för fotografering! Jag har ofta fått höra att jag har ett fint leende och därför ler jag gärna på bild för fin vill man ju vara. Men visst vore det roligt att våga utmana sin egen bild?
 
Vi promenerade i omgivningarna på Berghems gator och när tröttheten började kännas i benen tog vi en fikapaus på samekaféet vid Sävargården. Där såg jag en skylt att gahku bakades och såldes i bagarstugan. Dit gick jag sen när vi var mätta och belåtna.
Halva denna röda stuga består av bagarstugan där den samiska mjukkakan gräddades på hällen.
De är tjockare än vanlig mjukkaka och härligt seg så varhelst de säljs (inte alls vanligt) köper jag med mig hem.
Jag hade turen att vara först i kön och köpte fyra stycken. En kostade 25 kr och eftersom jag bara hade med en hundring kontant så fick det bli fyra av de varma, ljuvligt goda gahku. På väg från friluftsområdet Gammlia passerade jag en vagn där samiskt kött och fisk såldes. Kött äter jag ju inte men en fin bit Souvasgravad- och lättrökt lax köpte jag med mig hem till vännen. Han fick bjuda på te till de goda kakorna med lax och jo, gravlaxsås hade han också hemma.
 
Vi var trötta efter promenad och fika så någon utställning hanns inte med, men det var vernissage den dagen så vi hinner nog se den senare. Så soliga och fina som dagarna har varit senaste veckan vill man inte vara inomhus utan försöker hitta på aktiviteter ute. Idag blev det bara en lång promenad här på Ersboda och några korta solstunder med katterna vid husväggen. 
 
Katt på hett plåttak har ni kanske hört talas om (film med Elisabeth Taylor)? Här kommer nästan en sådan bild, grannens katt Zorro på papptak som solen tinat bort frosten på.
Min lilla katt Desirée på insidan av fönstret ställde sig upp som en kanin när hon såg honom, men han ignorerade hennes intresse.
 
Ha en skön vecka, kära läsare!
 
 
 

Fototriss - Transportmedel

Kategori: Resor och utflykter

En härlig dag för en utflykt med UMeGänget, strålande sol och bara svaga vindar. Vi åkte ut till Umeå uthamn i Holmsund där jag hoppades hitta några transportmedel till veckans Fototriss. Jag hade tur! Finlandsfärjan kom just tuffande in mot hamnen, en riktigt gammal färja som varit med på många olika vatten och nu börjar se lätt bedagad ut. På den här bilden syns det inte så bra som tur är. 
En nyare färja är planerad och en prototyp visades nyss i vår lokaltidning. Där kan man tala om rymdinfluenser, riktigt snyggt speedade linjer i formen.
 
En båt som transporterar något färre men ändå är mycket viktig som transportmedel är denna Pilot som används av Sjöfartsverket.
För att slippa fotografera vanliga personbilar blir jag lite kreativ och väljer som motiv till min tredje trissbild vindkraftverket som ju transporterar el.
Vingarna rörde sig knappt idag, så skönt vindstilla var det för oss promenerande som njöt av varandras sällskap och det härligt vårliga solskenet.
 
Fler bidrag hittar ni hos Fototriss.
 
 
 

Andmatning och Bräntberget

Kategori: Djur och natur.

Detta lustiga marsväder som mer liknar april! Just när man har vant sig vid att det är regn som faller från himlen så vaknar jag av fluffiga snöflingor virvlandes i luften. Lite vitt blev det på gräset men på gångbanorna tinade det genast bort i en plusgrad.
 
En mycket skön dag att ta det lugnt och vila upp efter den senaste tidens siffer- och pappersjobb, vilket jag inte är van vid numera. Annat var det när jag arbetade som kontorist på 70-80-talet. Numera mår jag bäst av lugna dagar med lagom mycket aktivitet för hjärnan. Och marssol!
 
I fredags den 6 mars var det en underbart fin vårvinterdag (ja, jag vet att de sagt att vi nu har meteorologisk vår, men..) då solen sken mest hela dagen. Jag tog fram min cykel och trampade iväg på cykelbanorna till Mariehemsängarna med fina dammen där massor av gräsänder samlats. En stor bit grovt bröd med solrosfrön hade jag med och delade ut.
Jag fotograferade också för fullt i hopp om att få en läcker bild. Här har jag i alla fall en flygande and i gruppen.
 
Vackra är hanarna med sina blå- och grönglänsande huvuden.
En av dem tar sig en rejäl tugga av brödet mitt.
Men här vänder de flesta baken till:).
Nog med änder! Jag höjer blicken och ser ut över Mariehemsängarna och lilla Tavlebäcken, tror jag den heter.
För att den senare rinner ut i Tavlesjön som vi av någon anledning känner som Nydalasjön. Lite moln var det men de flög vidare och Bräntbergsbacken fick bada i vintersol.
+8° var det just då (i skuggan) och sportlovslediga ungdomar fick en härlig dag med lite utförsåkning. På högra sidan finns barnbacken med raststugor för de små och medföljande vuxna. 
Där kan man grilla korv eller annat och njuta av sin medhavda matsäck i solen. Själv promenerade jag omkring och tog lite kort då jag inte hade tagit med något att fika.
Mot kritvit snö blir färgglada kläder vackert och inte minst den klarblå himlen. På väg därifrån tittade jag mot Mariehem och vattentornet. Den vita stadsdelen byggdes på 60-talet.
Så härligt att snön var vit den dagen. Annars är det mest smutsiga snöhögar man ser lite här och var nu i år den här tiden.
 
En sista fågelbild på denna trivsamma kråka som spatserade omkring.
Ännu roligare hade det varit om jag hade lyckats fånga den vårrusiga skatan på bild som lyckobadade i en vattenpöl på vår parkering när jag kom hem. Men skator är på sin vakt, verkar helt oberörda när man passerar dem men så fort man stannar drar de och hinner man ta fram kameran är de bara puts väck. Jag har provat många gånger. En bra skatbild tar man bara om man är dold för dem. Det är i alla fall min erfarenhet.
 
I morgon ska solen komma åter och det ser jag fram emot. Redan 8.40 ska jag vara på Tandläkarmottagningen för sömnapnébettskenor. De ska prova ut en åt mig, jag som hade 21 andningsuppehåll per timme den natt jag hade på mig apparaturen för att mäta just det. Jag hade uppfattat det som 21 st på hela natten för det tyckte jag var mycket nog, men där på tandkliniken upplyste de mig om att det var värre än så. Ändå räknas det som måttligt svår sömnapné så länge som det ligger under 30/timme.
 
Jag hoppas bettskenan kan hjälpa mig så jag får vakna utvilad någon morgon. Jag vill bara somna om och somna om varje gång jag vaknar efter sju men vid nio tvingar jag mig upp för jag vet ju att jag inte blir piggare av att sova en liten stund till. Katterna är också bra på att jama eller klösa matta för att få upp mig.
 
Jag önskar er alla en fin vår(vinter)vecka!
 
 
 

Fototriss - Motljus

Kategori: Miljö, friluftsliv

Nu är fototrissutmaningarna tillbaka efter några veckors semesteruppehåll. Motljus är temat och hade jag vetat det igår när solen sken för fullt så... Endast en motljusbild råkade jag ta.
 
Det är vår närmaste slalombacke, Bräntbergsbacken, som på den andra av sportlovets soliga dagar var välbesökt.
Fast de flesta verkar stå i liften, backen ser ju rätt så tom ut, ser jag nu:). Många solade också vid raststugorna.
 
Idag stormar det med blötsnö i byarna så jag går inte ut med kameran frivilligt. Det får bli en nödlösning. Igår kväll lyste Aftonstjärnan så stark att jag då tog bilder mot ljuset, alltså motljus, eller...?
Jag provade med att zooma in den och då såg planeten ut så här.
Venus ser mer ut som ett glödande klot än en planet, och jag läser att det stämmer. Den ligger nära solen och är därför väldigt ljusstark och omges av en tät atmosfär av tjocka molnlager. Planetytans temperatur är +480°. Nog kan man väl säga att jag har fotograferat mot ljuset även om det inte är vad vi normalt kallar motljus :).
 
Fler motljusbidrag hittar ni hos Fototriss.

Loppisfynd

Kategori: Konst

För någon vecka sen besökte jag Bobbys loppis på Grisbacka där privatpersoner hyr plats och lämnar in det de vill bli av med. Riktigt roligt var det att vandra runt och känna igen mycket och få lite nostalgi. Eller att förfasa sig över en del och till slut hitta något litet att ta med hem.  Det var en lördag, jag lade märke till en del saker men det blev inte att jag köpte något.
 
Två mycket speciella vaser hade fått min uppmärksamhet och de lämnade inte mina tankar så jag bara måste åka tillbaka på söndagen och köpa med mig dem hem. Jag har väl sett Antikrundan då och då och bara fick för mig att de måste vara värda en del. Hur många tror ni inte tänker så:)?
 
Den här tyckte jag först var så ful men ändå härligt ovanlig. Till slut började jag gilla den och finner den idag riktigt läcker i sin svulstiga fruktblomform med skrikiga färger. Men bara nästan. Dubbla känslor!
Någon hade använt den som ytterkruka och innerkrukan i plast med en fyrkant oasis var kvar. Jag fick klippa sönder plasten för att få ut den och sen diska bort jordfläckarna inuti. Jag har aldrig sett något liknande, tror jag. Har någon av er läsare det? 
 
Nästa "fynd" som kostade hela 40 kr stod på en annan hylla och även den finner jag speciell. 
Lite påminner de om varandra, bl.a. ett korslagt märke under men ändå egentligen inte alls. Jag bläddrade på Google bland vaser och orkade med att kolla 22 sidor men hittade inget liknande. Sen hittade jag något som kallas Majolika, ett porslin som började produceras på Mallorca på 1500-talet. Så här står det i Wikipedia : "Majolika är tenn-(oftast även bly- ) glaserat lergods i starkeldsfärger som producerades sedan 1500-talet." När jag letade bland sådant porslin fann jag en del som påminde om mina loppisvaser men inget riktigt nära.
 
Jag ska fotografera och skicka in till någon antikexpert för att få veta mer. Lite roligt är det att fantisera om var och när de producerades. Sprickor inuti visar att de inte är alldeles nya, men vad vet jag om sånt:). En gång trodde jag att jag funnit ett fornfynd, stenar i ett speciellt mönster på botten av en stor grop. Jag ringde muséet och var så envis att de skickade ut en arkeolog. De sa att det jag funnit var gjort på 1900-talet. Några år senare pratade jag med en kvinna som bodde i närheten och det visade sig vara hennes barn som lagt ut stenarna, alltså knappt 10 år gammalt då !!!
 
En vas som jag köpte för att jag tyckte om den är denna lilla enblomsvas med en av de gamla AllaHjärtansrosorna i.
 Små söta elefanter i tenn (eller något liknande) nedtill.
 
Nu har meteorologerna bestämt att det är vår i våra trakter. Redan igår hade det varit 7 dygn i sträck med plusgrader och då räknas det som vår. Så här ser det ut där jag bor i Umeå-trakten.
Luften känns skön och fåglarna kvittrar vårlikt. En skata flög över mig med en stor rundad kvist i näbben. Bobyggardags! Men nog är det tråkigt att snön försvinner redan innan jag och väninnan hunnit med någon skidtur. Det kommer säkert mer snö så småningom men de närmaste 14 dagarna har de lovat plusgrader så skidor behöver man knappast längre.
 
En fin solnedgång fick vi idag strax före kl 17 och dagsljuset dröjer sig kvar allt längre.
Solen däremot visade sig inte alls idag förutom just däromkring jag tog bilden.
 
Efter många dagars siffer- och pappersarbete unnade jag mig en ledig eftermiddag. En gammal svartvit 50-talsrulle roade på TV:n och mina kära småttingar kom efter en stund och höll mig sällskap.
Så roligt att de håller sams ibland. Annars är det en hel del syskonbråk nu när de tillbringar så mycket tid inomhus tillsammans. Det blir dock allt roligare utomhus när gräset tinar fram även om marken ännu är kall och blöt.
 
Ha en bra fortsatt vecka vare sig ni har vår eller vinter kvar!