Barbro S

Snö mot det blå
Sakta dalar snöflingorna ned mot marken. Många dagar är det sen vi såg solen så därför vill jag bidra med lite bilder jag tog sist vi såg den blå himlen. Jag körde ut till stugan där mina syskonbarn varit bara någon dag tidigare och skottat av snön från taket.

Ser ni, himlen är svagt ljusblå! Ändå bättre syns det på denna bild på de stora tallarna.

Jag vet att det är tallar, annars ser de ju lite granlika ut nu när snön tynger ned grenarna. Telefon- eller elledningarna är täckta av snö och lite roliga formationer blir det.

Roligast är denna som jag fann närmare Smedsholmen. Här har vinden haft kul:)!

Åt andra hållet ser man ut över den större Piparbölesjön.

Jag längtar tills när februarisolen värmer och isarna känns säkra för då kan man glida ut på skidor över sjön och bara njuta av att vara.

Men nu är det bara att gilla läget, gilla det vita som tar över. Nog hade det varit läckert med en ren eller en röd tomte i skogen men inget bröt av den vita synen.

Igår gjorde jag något jag inte gjort på många många år, nämligen besökte simhallen på Haga. En fribiljett lockade mig dit, en till tog med väninnan S och vi hade jättetrevligt. Vi provade på de olika träningsredskapen, kämpade upp lite flås och sen simmade vi lugnt i bassängen med bara lite larm från badande skolbarn längre bort.

Nu ska jag titta in hos Umeå-gruppen för att se dess vara eller inte vara efter den senaste tidens turbulens. Nästan som en dokusåpa, vem grälar med vem just idag:). Jag ler men egentligen är det inte alls roligt. Sidan började så bra men urartade ett tag och nu när grundaren försöker få ordning igen blir det oroligt i leden. Jag hoppas FB-sidan återfår sin charm med gamla Umeå-minnen som det var tänkt.