Barbro S

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag

Så roligt att fototrissen redan är tillbaka med sitt regelbundet återkommande tema "Så här ser det ut där jag är idag". Ett tema som kräver nytagna bilder och gör det extra roligt att surfa runt bland alla andras bidrag från hela Sverige och ibland ännu längre bort.

Ikväll (lördag) har jag varit på Baggböle Herrgård med vännerna i New Friends för att fira en traditionell Valborgsmässoafton.

Förra helgen hade vi nästan sommarvärme, den mesta snön försvann jättefort och som ni ser spirar redan det gröna.

Herrgården som ligger ca en mil från Umeå centrum har fått en ny krögare som erbjöd dagens special från utegrillen, lax eller fläskfilé med bakad potatis och tillbehör. Det smakade extra gott i denna vackra omgivning. Vi valde dock att sitta inomhus då det ännu är lite för svalt att sitta stilla ute. Många andra provade ändå på det i ca +6° värme(!), fast solen ökade väl på med några grader.
.
Till efterrätt en god bakelse och sen var det dags för årets brasa.

Med hjälp av tändvätska flammade brasan snabbt upp. Även gräset runt omkring tog eld men tre män med räfsor tog hand om de små lågorna som försökte rymma. I bakgrunden Umeälven som det just nu är väldigt lite vatten i. Stornorrfors kraftverk uppströms släpper ut vatten med jämna mellanrum men inte idag som synes.

Fler bidrag på veckans tema hittar ni hos Fototriss.