Barbro S

Trädgårdsmässan, Umeå
Förra gången jag besökte stadens trädgårdsmässa för ca 4 år sen var jag inte alls imponerad men mässan i lördags var riktigt rolig att besöka. Stort, varierat och spännande utbud att gå runt och inspireras av. Vi var fem från UMeGänget som träffades vid 12-tiden utanför Nolia. Lång var kön men det gick fort, en ständig ström av in- och utgående besökare.
De flesta hade något i händerna, t.ex. kärlekspelargoner från Smultronstället som här, när de gick från mässan. Pelargonernas röda färg var egentligen mycket vackrare, mörkt mättad röd, men just varmrött klarar inte mina kameror av att återge rätt. Det har jag märkt många gånger. 
 
Mycket läckra var citronträden i stor kruka fulla av gröna och gula citroner i olika storlekar som bars ut ur Nolia av hoppfulla köpare, säkert med uppvärmda uterum som väntade. 399 kr kostade den växten på Granngården. Tänk om jag hade haft ett uterum, då hade jag också köpt en sådan eller varför inte ett olivträd.
Den här lilla doftviolen med arrangemang hade jag verkligen tänkt köpa. Den var mycket prisvärd och växten är en perenn. Ändå äger jag ingen sådan just nu. Varför då? Ja, jag vet inte riktigt, bangade i sista minuten av någon underlig anledning. Man är sån ibland, visst :)?
 
Blå Eld är en härlig butik som finns i Tavelsjö. De har massor av fina dekorationer för trädgård, balkong och uterum. Klicka här om du vill se ett av mina besök där.
Visst är hon och den vacker? Eller varför inte roliga pinnar med keramikfigurer som man inte alls behöver men kan bli väldigt glad av :).
Annat kan bara bli för mycket. Här är det Ica Maxi som övermöblerat sin utställningsplats. Allt har nog med grillning att göra men...
Lite vackrare är detta arrangemang med ett hjärta av kärlekspelargoner.
Fint, men jag associerar lite till begravning, faktiskt.
 
Fler vill ha-objekt fanns lite överallt. Tänk om jag hade en trädgård där sådana här möbler skulle passa.
Snygga, ja, men kanske inte så sköna om jag tänker efter.
 
Det fanns olika dekorerade balkonginredningar vi kunde få rösta på för att vinna trädgårdsböcker. Den roligaste var "farfars balkong" full av nostalgi.
Kul var att tidningen VK var från 1948 men på bordet låg en mobiltelefon???
 
Lite exotiska ringblommor!
Det var visst "brudens balkong" den fanns på, bara att välja efter tycke och smak :).
 
Och sen en barnvagn full av blomster.
Vad porträttfotona gjorde där uppfattade jag däremot inte. Fin fåtölj till höger.
 
Som avslutning amaryllis, en blomma jag förknippar med jul. Men det är klart, den är lika vacker nu.
Och så riktiga tantblomman tagetes, som många avskyr. Jag tycker de är helt okej. Min bror kommer alltid med olika sorter till stugan där de trivs i strandad båt och rabatt. Sen är de visst också nyttiga i samplantering med grönsaker då de håller borta de otrevliga nematoderna.
 
Jag önskar er alla en fin Valborgsmässoafton. Hoppas regnet håller sig borta när vi ska ut och besöka majbrasorna. En glimt av sol ute just nu ger hopp.