Barbro S

Julhälsning från Glassgränd
Trots flera dagars plusgrader och regn har dagens senaste snöblandatregn ändå gjort närområdet vitt och vackert. Problemet är att gråvädret med molnen som inte släpper in dagsljuset så här års gör det svårt att per bild förmedla landskapets vita skönhet. Vi hade en dag med blå himmel i torsdags då solen faktiskt visade sig några timmar om än så lågt. Då hade jag turen att hinna fotografera lite natur och även några av fågelarterna som hälsar på min fågelmatning.
Utsikt från min balkong när blåhimlen inte tagit över helt, men till min lycka är på gång. Desirée sitter gärna på balkongen och spanar på de flygande även om hon inte är helt nöjd med kameralinsen.
Så söt, min kära lilla katt, men lite reserverad tills jag riktar kameran åt annat håll. Jag hade turen att få se ett gäng, minst fyra stycken domherrar, ta för sig av solrosfrön och annat.
Hanarnas röda bröst är så otroligt fint så här kommer en bild till.
Även tre koltrastar dök plötsligt upp inom fotoavstånd. En av dem med gul näbb.
De lär ska gilla äpplen så jag la ut några klyftor men tyvärr har de inte gått åt. Jag såg även spår av rådjur men inte heller de har dykt upp igen så äppelklyftorna ligger kvar, nu säkert under snön.
 
Nötväckan hälsar på mest varje dag, en eller två. Det är så roligt att sen den klättra på tallstammen uppför och nedför lika skickligt.
Likaså talgoxarna...
..och blåmesar, pilfinkar, grönfink inte lika ofta, förutom skator och duvor så det är livat kring årets nya fågelmatning jag köpte på halva reapriset på ÖoB i våras.
 
Hur blå himlen var den 18 december ser man på småäppelträdet hos grannen framför.
En liten klädd julgran med belysning har jag vid min entrédörr. Den tog jag från stugan där det växer några smågranar som sällan blir stora. Här på Glassgränd kan granarna däremot bli härligt stora, här en bild på en i mellanstorlek.
 
Med dessa bilder från min närmiljö vill jag önska alla mina läsare en riktigt GOD JUL !