Barbro S

Weekend i Stockholm
I fredags den 25 april tog jag flyget till Stockholm för att hälsa på två väninnor jag inte sett på länge. Jag besökte huvudstaden sist i juni 1995 och sen dess har jag inte varit i där. När jag började resa igen 2008 efter mitt långa uppehåll pga sjukdom kom jag aldrig längre än till Arlanda, men nu var det äntligen dags. I mitt yrkesverksamma liv var jag där ofta 1988 - 1991 genom mitt arbete som personalchef på Blå Aveny-koncernen. I koncernen ingick nämligen Hotel Uplandia i Uppsala och de besöken kombinerade jag alltid med några dagar i Stockholm. Ja, redan 1987 var vi där, jag och min studiekollega som gjorde vår C-uppsats åt Posten Västerbotten och då även besökte huvudkontoret. Sen har jag också haft många vänner att hälsa på där. 
 
En av dem jag känt sen 1975 var nu anledningen till min resa, men också att få träffa S som jag mötte i Venedig hösten 2009 och sen reste till Toscana med året därpå. Hon mötte mig på Centralen där vi låste in min väska och köpte ett tredagarskort på SL. Märkligt var att de bara tog kontanter vid biljettförsäljningen. Idag!!??!
 
Vi åkte tunnelbana några stationer (jag bara följde med och noterade inte namnen) och gick sen på Restaurang Örtagården som jag faktiskt besökt redan på 80-talet. Nu var det nya ägare och inte samma rena vegetariska ställe som förr, men nog fanns det gott att äta, både vegetariskt och annat numera.
Inredningen är gammal och fin.
Bra lunchmiljö.
 
Väninnan S, alltid så fin, som bor i centrala Stockholm bjöd mig på lunchen som avslutades med en jättegod chokladkaka till myntatéet.
Jo, vi satte i oss alla bitar till slut :).
 
Ett av damrummen är extrafint men tyvärr fanns inget lyse. Det fixar kamerablixten lätt.
Snyggt porslin, eller hur?
 
Alldeles i närheten ligger Östermalmshallen och jag bara älskar saluhallar så vi gick dit en stund.
Häftig fiskdisk!
Nästan lite äcklig också :).
 
Vi var så mätta att besöket blev kort och det fina vädret lockade ut till promenad i omgivningarna.
Längs Strandvägen med de pampiga, vackra husen gick vi, tillsammans med många andra flanerare. På andra sidan glittrade vattnet så skönt.
Det blir mer om stadsbesöket senare. Ni känner väl mig, många bilder tog jag även om kameran trasslade en del. Nu är det Valborgsmässoafton och solen har försvunnit bland molnen. Bara +5° och svala vindar. De har lovat kyligt och regnblandad snö till ikväll, tyvärr. Nu kl 12 virvlar det redan snöflingor i luften !! Vi ska i alla fall gå ned på stan, jag och vännen, och se samernas tredje årstid, våren, invigas med tal, sång och en konstprocession av grönskande, vitmålade barnvagnar :).
 
Ha en trevlig Valborgsmäss ni också!