Barbro S

Bloggtävling

Tänk vad som kan hända bara för att man surfar runt lite. Heléna, som håller i Fototriss, skrev att  hon är med i juryn som ska utse den bästa (roligaste, fyndigaste m.m. otroliga superlativer) 50plusbloggaren och hänvisade till en tävling som Dax.se arrangerar. Jag är 50+, klick, klick och så vips hade jag anmält mig till tävlingen. Kul att vara med, tänkte jag, kanske fler som hittar till min blogg, men så glömde jag det.

I förrgår fick jag ett mail från Västerbottens Kuriren, vår lokaltidning, och igår hade jag besök av en fotograf och en reporter för att intervjua mig om blogg och tävling. Dessutom var ytterligare en bloggare med, en fantastiskt duktig tecknare som tur nog tävlar i en annan kategori. Vi behöver inte konkurrera. Strålande tider, heter hans blogg.

Hur ska jag illustrera detta tävlingsprat? Det får bli med hjälp av katterna.

Kom an, jag är redo, tycker jag att Tusse uttrycker.

Eller med Desirées mera ödmjuka inställning underifrån.


Till veckan kommer i alla fall en artikel om oss båda lite äldre bloggare i Umeå-trakten och om tävlingen som börjar med att fem finalister utses i varje kategori den 9 november. Därefter avgörs resultatet genom röstning till den 22. Chansen eller risken att vinna, beroende på hur man ser det, är väl inte så stor för min del. I samma kategori ingår nämligen också Bodil Malmstens blogg Finistère, hur många läsare har inte hon? Men det är jättekul med den uppmärksamhet jag hittills fått och efter artikeln lär det väl bli några till som tittar in här.

Idag ska jag åka till mina kära föräldrars grav och tända ljus, även min brors viloplats ska få ett besök, alla på Backens Kyrkogård. Sen ska jag köpa godis, redo för eventuella oknytt som ringer på dörren ikväll och imorgon. Att Halloween kommer så nära minnesdagen tycker jag egentligen inte om, men det är väl bara att acceptera.